Exportera från Kina?

12
Hej,

hade lite funderingar om att exportera från Kina (förutom mina andra affärsidéer). Tanken är väl att åka till Kina, stanna där ett litet tag och lära mig språket ordentligt (typ ett halvår). Tänkte att man kanske kunde göra sig en liten inkomst på att sälja grejer över nätet - typ tradera/e-bay?

Men då undrar jag, vad ska man tänka på vad gäller: frakt/postgång, tulldeklaration i Sverige och vad för varor kan vara intressanta (tjäna pengar på) från Kina?

Kan man registrera en svensk enskild firma och driva verksamheten ifrån Kina?
109
frakt/postgång när det gäller paket via posten är ganska simpelt[br]det finns 3 alternativ[br]flyg[br]SAL (Sea Air Land, tror jag det står för)[br]Surface[br][br]flyg tar runt 2 veckor att få fram till Sverige, SAL ca 1-2 månader (De garanterar inom 3 oftast) och Surface tar 3-4 månader (de garanterar inom 6).[br][br]Priserna är ju såklart, ju snabbare ju dyrare.[br][br]Alternativt till posten finns DHL och EMS som kan få fram paketen till Sverige på 24 timmar men då är det dyrt också :)[br][br]Tull.. jadu, ska du som företag ta in en vara i Sverige för att sälja den till Svenska kunder ska du betala tull och moms. Men då du skeppar direkt till dina kunder så borde det bli de som får betala detta.[br][br]varor haha ja visste jag en vara som man kunde tjäna stora pengar på så hade jag bombat tradera med auktioner :D (Nu tänker jag inte på alla kopior av märkes saker som folk säljer på tradera för det är olagligt och inget man bör syssla med, men det går uppenbarligen att tjäna pengar på det då det finns 100 tals sånna auktioner, vissa med riktigt usla kopior också)[br][br]Tänk omvänt istället, finns det något du kan sälja i Kina? Du ska ju trots allt vara på plats.[br]
4
[quote author=banjo link=topic=4294.msg20247#msg20247 date=1221483416][br]hade lite funderingar om att exportera från Kina (förutom mina andra affärsidéer). Tanken är väl att åka till Kina, stanna där ett litet tag och lära mig språket ordentligt (typ ett halvår). Tänkte att man kanske kunde göra sig en liten inkomst på att sälja grejer över nätet - typ tradera/e-bay?[br][br][/quote][br][br]Du kommer inte att lära sig mycket kinesiska på ett halvår dessvärre
12
[quote author=David S][br][br]Du kommer inte att lära sig mycket kinesiska på ett halvår dessvärre[br][/quote][br][br]Har pluggat kinesiska i 5 år. Jag vet.  :mrgreen:
18
[quote author=banjo link=topic=4294.msg20363#msg20363 date=1221826164][br][quote author=David S][br][br]Du kommer inte att lära sig mycket kinesiska på ett halvår dessvärre[br][/quote][br][br]Har pluggat kinesiska i 5 år. Jag vet.  :mrgreen:[br][/quote][br][br]Om du lägger ner rätt energi till att förstå språket och kulturen så funkar det perfekt på 6 månader... men visst blir det svårt att umgås med kineser till en början av sin visit...Jag menar kultur difference typ..  [br]Träffar amerikaner här som pluggat 2-3 år kinesiska hemma i usa, och pluggat här i 2 år men deras kinesiska är den samma. De är ju med amerikaner varje dag, pratar sitt språk och njuter av sin egen media genom internet... klart att dom inte improvar .... [br][br]Så Lycka till med biz och försök lära känna mer kineser! [br][br](Utan tidigare erfarenheter inom kinesiska tog HSK hanyu shuiping kaoshi = chinese proficiency test och klarade level 8 efter en termin kinesiska) Och för er som är intresserade .. Level 8 är enog för att plugga på universitet.. vilket jag gjorde efter en termin.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.