Starta firma i Danmark

12
Hej,

Jag funderade på att starta upp en firma i utlandet för att sälja alkohol till Sverige (förbjudet att konkurrera med Systembolaget i Sverige), och tänkte då på Danmark eller möjligtvis Estland. Antar att det rent praktiskt är lättare med Danmark för transporter, språk osv.

Men måste jag ha en address i Danmark, kan man på något sätt fuska om det så att jag fortsätter bo i Sverige utan att betala alltför mycket i hyror osv?

Undrar också vilket bolag som rent praktiskt/ekonomiskt är bäst för att frakta alkoholen till Sverige (gärna till dörr), om ni vet?
2360
37
Varför inte i Lettland om du bor i Stockhomstrakten. Gott vin och billiga företagsskatter för företagare. Själva hanteringen har du säkert bättre kläm på än jag. Behöver du hjälp är min hustru auktoriserad svensk lettisk tolk. med företag både där (SIA) och firma här i Sverige.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
12
Hej, jag borjust nu i Småland men vid uppstart av företag kommer jag nog flytta till en större stad. [br][br]Jag har ju hört om sådana här estländska bolag, då får man ju aktiebolag, företagsadress och allt man kan köpa för en 15000 kr, men för mig räcker väl enskild firma? Skatten ska vara ännu lägre i Estland har jag hört. Men hur gör man då med företagsadress? Det finns ingen annan möjlighet än att skriva sig på en adress i utlandet, typ hyra lägenhet? [br][br]Sen vet jag inte hur pass jobbig transporthanteringen blir om man är över vattnet, men det finns väl åkerier som kan ta hand om det också? Bara jag själv slipper köra något utan kan låta kunden sköta sin transport genom det bolaget (pga. skatten).[br][br]Är vinet lettländskt eller missförstod jag?  :o[br][br]
2360
37
Vinet är lettiskt det lär finnas likör också och lite annat, sen är det ju en annan sak att få bli deras agent, AB i Lettland kostar 2´lat sedan kostar det lite reg.avg. samt någon som håller i det hela, men skatten är låg för egenföretagare under vissa premisser. Du måste skriva dig i utlandet för att dra nytta av skatteregler annars finns det dubbelskattningsavtal som gör det hela meningslöst så länge man bara ska ta ut lön. Transporter går ju alltid att ordna nu när det kommit en seriös båtfirma som kördagligen mellan Stockholm och Riga.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.