Ärva företag i USA, hur går jag till väga för att få grönt kort?!

1
Tja!

Jag har nära släkt i USA som har ett företag. Min faster som äger företaget ska gå i pension snart och undrar om jag vill ta över företaget och driva det vidare. Vilket är det smidigaste sättet att flytta dit? Blir det något specialfall, eller måste jag ansöka om grönt kort genom lotteriet? Min faster har ännu inte blivit amerikansk medborgare trots att hon bott där i över 40 år. Hon funderar på att bli amerikanskt medborgare nu, skulle det underlätta för mig?

Hur går jag till väga?

Tacksam för alla svar!
321
Här kommer ett lite sent svar...[br][br]Jag tror inte att din mosters eventuella medborgarskap har någon betydelse för dig, då endast nära anhörig till underåriga eller make/maka kan ge möjlighet till green card.[br][br]Är det ett stort företag? Du kan ju alltid påpeka för ambassaden att alternativet är att flytta företaget ut ur landet... Annars kan din moster erbjuda dig anställning, och hävda att bara DU klarar av jobbet. Detta kan vara en möjlighet att få ett green card. [br][br]Lycka till![br][br]Filibastis
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
http://www.l-c.se
http://www.hlr-instruktorsutbildning.se
http://www.defibrillator-hjartstartare.se
http://www.skanehlr.se
17
Prata med närmaste ambassad skulle jag rekommendera.[br]Kolla då upp arbetstillstånd samt uppehållstillstånd.[br]Prata med dom och förklara hur det ligger till så ska dom kunna hjälpa dig eller anvisa till någon person/myndighet som kan.[br](Ursäkta det sena svaret, problemet kanske redan löst? Såg inte tråden förrän nu.)
New Reality Company - Stereo 3D, Virtual Reality och mer.
http://www.NewRealityCompany.com

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.