Importera kläder - lönsamt?

507
1
Jag tycker det verkar vara så att många importerar kläder o säljer. Är det så bra marginaler på det eller vad är det som gör det så eftertraktat? Eller kan det bero på något annat?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
26
[quote="danne"]Jag tycker det verkar vara så att många importerar kläder o säljer. Är det så bra marginaler på det eller vad är det som gör det så eftertraktat? Eller kan det bero på något annat?[/quote] [br] [br] [br]kläder har bra marginalier. och en efterfrågan finns ju mer eller mindre jämt. självfallet ska man också har snygga saker med kvalitet till bra pris. men till sist är det kunderna som bestämmer vad som är bra eller inte. eller som man säger i Tyskland: "Masken måste smaka fisken, inte fiskaren." (fri översatt)
72
1
Har hört att marginalen ligger på 50% när man säljer kläder. Stämmer det?
187
[quote]"Masken måste smaka fisken, inte fiskaren." (fri översatt) [br][/quote] [br]HA Ha! Bra ordspråk! [br] [br]Jag har också hört att marginalerna ska vara bra på klädförsäljning ca: (50 %) kanske ska undersöka det mer, om inte textilhimlen har nått att bekräfta
Frilansande människa
507
1
Så det är därför de kan sänka priserna så mycket vid rea o ändå inte göra någon direkt förslust. [br] [br]Textilhimlen: Fungerar det bra att sälja kläder på nätet? Inte svårt med storlekar? Många som skickar tillbaka varor för att de inte passar?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
26
[quote="danne"]Textilhimlen: Fungerar det bra att sälja kläder på nätet? Inte svårt med storlekar? Många som skickar tillbaka varor för att de inte passar?[/quote] [br] [br] [br]det är nog en av anledningar varför man tillåter så höga marginaler. även om man rent laglig som kund måste stå för frakten själv när man skickar tillbaka varor pga fel storlek så brukar jag skicka en returlapp om det nu inte är nån t-shirt bara.
507
1
[quote="textilhimlen.com"][quote="danne"]Textilhimlen: Fungerar det bra att sälja kläder på nätet? Inte svårt med storlekar? Många som skickar tillbaka varor för att de inte passar?[/quote] [br] [br] [br]det är nog en av anledningar varför man tillåter så höga marginaler. även om man rent laglig som kund måste stå för frakten själv när man skickar tillbaka varor pga fel storlek så brukar jag skicka en returlapp om det nu inte är nån t-shirt bara.[/quote] [br] [br]Är det omständigt att skicka varor via posten? Dyrt? Krångligt?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
14
Om man inte skickar väldigt stora kvantieter tycker jag att posten är snordyr! I alla fall när det gäller lite större paket. [br] [br]Ofta är det billigare att skicka paket från utlandet till Sverige än inom Sverige. [br] [br]Visste ni tex. att det kostar 2 kr att skicka ett vykort från Singapore till Sverige! [br]Det kostar 10 kr att skicka ett vykort åt andra håller, från Sverige till Singapore! [br] [br]Likadant med DHL och dylikt. Att skicka från många andra länder till Sverige är billigare än "andra hållet". Det land vi handlar mest med just nu kostar våra paket 300:- att skicka med DHL, om vi skickar tillbaka paketen kostar det nästan 900:-! [br] [br]edit: glömde skriva, som kund hos posten kan man börja få rabatter och förhandla priser när ens årliga postgång överstige 500.000:-. Många om inte alla övriga portopriser finns angivet på posten.se
26
[quote="nkl"] [br] [br]edit: glömde skriva, som kund hos posten kan man börja få rabatter och förhandla priser när ens årliga postgång överstige 500.000:-. Många om inte alla övriga portopriser finns angivet på posten.se[/quote] [br] [br] :o [br] [br]500 tusen! oi! [br]men om posten fortsätter dubbelfakturera mina pacsoft försändelsen så hinner jag kanske snart dit ;)
8
Ja.. rubriken är min frå¨ga.. om någon kan ? :-D
640
5
Hej! Ska försöka svara dig. Att importera kläder är inte lönsamt, det är en ren kostnad. Det är först när du eventuellt säljer dina importerade kläder som du förhoppningsvis tjänar lite pengar :P Läser ofta om detta med att importera kläder här inne och jag tror mycket av intresset ligger i att folk helt enkelt gillar kläder. Finns en liten myt också kring detta med import att man skickar efter ett par lådor med kläder, mp3 spelare eller vad det nu är för 1/3 av priset mot hemma, sen säljer man samma produkter som alla andra fast billigare. Riktigt så enkelt är det naturligtvis inte. Att sälja kläder oavsett om dom är importerade eller inte kräver ju en del jobb. Design, varumärke, Distribution, marknadsföring etc. ja som alla andra företag. Vart man sen köper in sina kläder ifrån spelar ju mindre roll kanske så länge kvalitet och annat stämmer överens med din affärsplan. MVH R

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.