Import licens??

5
Nån som vet om man måste ha någon form av tillstånd/licens för att ta in kläder från tex USA. Finns ett stort företag som säljer Märkeskläder(Alla produkter är garanterat original märken som handlats in från tillverkarna efter att de fått in avbeställningar från andra företag eller att de helt enkelt har tillverkat mer än vad som behövts). Får man i så fall ta in dessa och sälja dem på den svenska marknaden?
507
1
Klurig fråga! Men det borde ju inte vara några problem. De företag som säljer märkeskläderna från Usa borde ju ha fått tillstånd att göra det. Men jag vet inte riktigt vart du ska kunna vända dig för att få det bekräftat. [br]Någon annan som har en ide?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
232
Tror inte det, men du måste åtminstone deklarera produkterna eftersom dom kan bryta mot lagen i andra avseenden... [br] [br] [br] [br]Gäller det välkända märken som man kan hitta i stora kedjor här i Sverige? I så fall har säkert den svenska grossisten/agenturen ensamrätten.. [br] [br]Handlar du däremot inom EU så har du fri handelsrätt.. Du kan importera vad du vill som håller sig inom Sveriges lagar i stort sett. Problem kan dock uppstå med leverantören som helt enkelt inte "vill" leverera längre eftersom agenturföretaget i Sverige hotar med sanktioner, bojkott eller liknande. Som liten företagare slår man ganska kraftigt ur underläge..
M-Daniel Johansson

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.