Garantier m.m. vid import?

35
Hur fungerar det med garantier, returer osv när man ska importera exempelvis en moped från japan? Kan ju bli lite krångligt o dyrt om man måste skicka den ändå dit?Vad finns det för lösningar på sådana här problem?
507
1
Jag tror att ganska ofta så har de filialer i andra delar av världen som förhoppningsvis är närmare. [br] [br]Testa att maila någon firma o hör vad de sgäer om detta. [br] [br]Eller någon med erfarenhet från detta som kan ge ett bra svar?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
507
1
Tänkte på det att det är nog bäst om du mailar o frågar direkt till det företag du är intresserad av. För jag tror att det kan skilja sig åt beroende på vad det är för produkter du är intresserad av.
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
232
[quote="danne"]Tänkte på det att det är nog bäst om du mailar o frågar direkt till det företag du är intresserad av. För jag tror att det kan skilja sig åt beroende på vad det är för produkter du är intresserad av.[/quote] [br] [br]Nejdå, precis som om du handlar från Sverige (inrikes) så finns det generella EU-lagar, Export/importlagar etc... Kolla med http://www.konsumenteuropa.se/ om du handlar som konsument inom EU. [br]Annars kan säkert www.ifs.se bistå med info.. [br] [br]Dessutom finns det försäkringar för denna typ av handel mellan företag (sök på www.kompass.se)
M-Daniel Johansson

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.