Studerande och boende utomlands, företag i Sverige?

1
Hejsan alla, är ny här på forumet!

Jag har läst igenom lite men hittar inte riktigt svar på de frågor jag igentligen har..

Det är nämligen så att jag har börjat studera utomlands (Italien, EU-land) och skulle vilja starta ett eget företag (enskild näringsidkare).

Min frågor:
1. Hur fungerar det om jag har kvar mina konton, min adress osv i Sverige, men bor här under 3 år (eller mer), och vill ha mitt företag baserat i Sverige?

2. Hur fungerar det med moms, skatt och/eller andra utgifter (?) som kan dyka upp p.g.a. företag är baserat i ett annat EU-land än det jag för tillfället bor i?

3. Spelar det någon roll om det är tjänster eller varor man säljer? (Med detta menar jag med regler, skatter osv)

Jag vill öppna en design studio, men tror att mitt företag kan ha bättre möjligheter att etablera sig där jag nu befinner mig (milano). Vilket också är det det jag studerar för tillfället.

Är tacksam för alla svar, tips, kommentarer som kan dyka upp! 🙂

MVH
Roberto R. 8)
1616
4
Välkommen till företagande.se Roberto![br][br]Spännande val av plats för verksamhet och inriktningen verkar självklar i sammanhanget.  ;)[br][br]Du ska kunna sälja både tjänster och varor se till bara at du har täckande info i verksamhetens huvudsakliga sysselsättning som du lämnar in vid ansökan.[br][br]Skattetekniskt får någon annan svara på. [br][br]Mvh[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b][br][br][br]
Må väl!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.