Importera kläder - från Canada eller från Norge

26
hej alla,

jag har hittat en canadiensisk tillverkare av fina kläder som jag vill sälja via min webshop. jag tog upp kontakt med tillverkaren och de hänvisade mig till deras partner i Norge.Rent kostnadsmässigt, oavsett produktpriset, vad måste man betala när man -a) hämtar varorna dirket från kanada (ungef. frakt, tull, skatt) och

b) varorna skickas från Norge (tull?, skatt?)?Jag letade något på tullverkets sidorna men hittade bara att Norge har ett undantagstillstand när det gäller moms. Riktigt klokt blev jag iaf inte av deras webbplats.Hoppas att ni storhandlare där ute kan hjälper mig något 🙂Tack på förhand!
andersb
Det bästa är nog att ringa tullverket direkt så får du ett säkert svar!
507
1
Var inne på tullverkets hemsida o jag blev inte klokare jag, någon som har koll på detta?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
58
Verkar vara många som sysslar med kläder. Är det så mycket billigare i andra länder än i Sverige eller?
andersb
Har du fått något svar på denna fråga så dela gärna med dig här, kan nog finnas fler som är intresserade!
26
[quote="andersb"]Har du fått något svar på denna fråga så dela gärna med dig här, kan nog finnas fler som är intresserade![/quote] [br] [br] [br]jag inte fått något riktigt svar men slapp 'utmåningen' (finns ju inga problem öht) genom att hitta en svensk importör. [br] [br]sedan tycker jag att det kan lönar sig att importera kläder inom EU beroende på vilka sorts kläder man ska ha. men alltför ofta finns redan importörer som 'äger' svenska marknaden för vissa märken. för att undvika problem här bör man ta märken som inte finns i sverige. vissa tilverkare är faktiskt glad för att komma igång i nya länder.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.