Moms vid export o import?

35
Hur fungerar det med moms vid import och export. Skulle gärna vilja ha det förklarat för mig på ett bra sätt en gång för alla. Någon som är insatt i det?
16
Kosrt sagt så kan man väl säga att du inte betalar moms på de varor du importerar från ett EU-land, är det utanför EU så ska du betala moms. Samma regler gäller för export. Det finns undantag, Norge är t.ex ett sådant, där tar du inte ut moms även om Norge står utanför EU.
507
1
Tror det som macwiz säger stämmer!!
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
187
Hummm. Naturligtvis måste jag komma med en reservation. (och spretar med lillfingret) [br] [br]Är det inte så att man betalar moms i det eu land man köper från. Nästan tvärt om mot vad du säger macwiz :|
Frilansande människa
16
Hämtat från skatteverkets sida: "Normalt ska du lägga moms på försäljningen när du säljer en vara som finns i Sverige och som transporteras till köpare i ett annat EG-land. [br] [br]Du får dock sälja utan moms om köparen är en företagare som redovisar momsen i det andra EG-landet. Köparen måste åberopa ett giltigt registreringsnummer till moms (VAT-nummer). Värdet av varuleveransen ska du redovisa på rad 23 i skattedeklarationen."
187
Ok! Jag lägger mig på rygg och blottar strupen :)
Frilansande människa
30
Ben, vid ett s.k. gemanskapsinternt förvärd, dvs om du köper från ett annat EG-land (ja, det heter EG eftersom handeln ryms inom den s.k. gemenskapspelaren), skall du uppge ditt momsregistreringsnummer för säljaren så lägger denne inte på någon moms. [br] [br]Om du som privatperson, eller företagare som inte uppger momsregistreringsnumret, köper från annat EG-land är det dock korrekt att säljaren lägger på moms i det land där omsättningen äger rum, dvs där säljaren har sin verksamhet.
ww.ekonomikonsulter.se - Lär dig starta eget företag! Starta-eget-skola, ekonomiskola och bokhandel. Hitta ekonomikonsulter med avancerad sökfunktion.
72
1
Visst är det underbart. Man slipper ligga ute med moms, vilket är kanon för en småföretagare med konstant ont om cash. [br]Det här uttnyttjar jag flitigt. Undvik bara alla svenska företag för dom blir med ens 25% dyrare. Visst är det lite konstigt men så fungerar det. [br]Till saken hör att jag fortfarande redovisar moms en gång om året, därav den stora fördelen. Gratis lån från staten.
30
Konstigt och konstigt... Det är ju praktiska skäl som ligger bakom det. Om det säljande företaget i ett annat EG-land skulle lägga på moms i omsättningslandet skulle det ju bli fel om du skulle kunna göra avdrag för denna ingående moms i sverige. Därför lägger de inte på någon moms alls.
ww.ekonomikonsulter.se - Lär dig starta eget företag! Starta-eget-skola, ekonomiskola och bokhandel. Hitta ekonomikonsulter med avancerad sökfunktion.
507
1
Så har jag aldrig tänkt tidigare. Det är ju ganska smart att göra så!
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
58
Väldigt intressant och bra tråd! Mer sånt!
9
Hur vet man hur mycket moms man ska betala, vid import? [br] Värde sätter svenska tullen varorna eller betalar man momsen enligt priserna i det land man har köpt varorna i från?? Är moms det samma som tullavgift eller??

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.