Marknadsföring via Facebook

25
Hur gör ni för att marknadsföra ert företag på facebook?
Har ni annonser eller skriver ni mycket om ert företag.

Jag själv skriver när jag gjort en uppdatering av sidan, men hur gör ni? Skriv gärna och berätta.

MVH Tony
Tony S www.varmlandbusiness.se [email protected]
73
Facebook annonser fungerar väldigt bra för vissa men även väldigt dåligt för någon, beroende på bransch m.m. I facebook annonser har man mängder av inställningar, jag skulle be någon som kan facebooks annons system lägga ut din annons så den optimeras för rätt ålder grupp m.m. Lycka till!
Jonas
16
Håller med ovan. Facebook Ads kan vara krångligt, men gör man det bra kan det vara både bättre riktat och mer kostnadseffektivt än Adwords. Att bara uppdatera sin status räcker inte i marknadsföringssyfte på FB, man försvinner i mängden. Jag ser att trådskaparen har en lokal verksamhet i sin signatur. Personligen tror jag att facebook ads skulle fungera alldeles utmärkt till just den verksamheten...
Sökmotoroptimering - RothLindberg SEO Expert med +10 års erfarenhet. Hjälper med digital marknadsföring, SEO content m.m.
185
Jag har testat att annonsera vid ett tillfälle och kunde nischa in min målgrupp väldigt bra. Tror jag lade in 2000kr och fick sålt en tjänst för 2500kr. Så det är nog inget jag kommer att göra på sikt, men värt att testa, tänker jag. Annars skriver jag främst statusuppdateringar på företagets egen FB-sida. Det har resulterat i att tidigare kunder kommit på exempelvis öppna konserter, men har nog inte i sig givit några nya kunder. Och det är så jag tänker mig användningen av Facebook: hålla kontakter varma för framtida merförsäljning. Positivt har också varit att tidigare kunder skrivit om sina positiva upplevelser av mina tjänster på "väggen" så att andra kunnat läsa det. Tydliga referenser med direkt källa, således. Det förstärker befintliga kunders känsla i att de gjort rätt val som anlitat mig för kommande eller tidigare event.
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
4
Jag brukar skriva dagliga uppdateringar om saker som berör den aktuella sidan (driver ett gäng sidor). På vissa sidor ger det effekt i form av fler som gillar sidan. Om det genererar fler kunder kan jag inte bedöma men troligen inte. Men det ger ett mervärde i form av att tidigare kunder och blivande kunder ser att det är ett levande företag.
Behöver ni hjälp med er hemsida eller vill förbättra er närvaro på internet och de sociala nätverken Facebook och Twitter ska ni kontakta mig!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.