Finasiering i uppstarten. Sälja presentkort?

2
Lite om läget först:

Jag håller på att start upp en Godisbutik. Vi ska erbjuda volym och stort utbud (ca 3000 kg i omsättningslager/mån)Vi kommer också att erbjuda ett exklusivt sortiment av choklad och praliner, även chokladprovning. Butiken ligger i centralorten i en kommun med ca 17 000 inv. och centralorten har ca 9 000 inv. En genomfartsled med ca 20 000 bilar/dygn går genom samhället och passerar butiken, så ett AAA-läge vill jag påstå

Nu till kapitalbehovet.

Då jag inte kan låna några pengar till att starta upp, så har det mesta ändå löst sig. Men jag behöver trots allt få loss ca 30.000 till det sista viktigta. Jag har verkligen frågat alla som jag känner, om de kan täcka upp mitt behov.
Jag har fått förslag på att sälja in presentkort, inför butiksöppningen(giltiga 12 mån). Dessa ska kunna användas i butikens hela sortiment. Förslaget jag fick var att om ett presentkort köps för t.ex. 100 kr, delas ett totalt värde ut på 150 kr, alltså en "bonus" på 50 %. Köper man ett för 300, blir värdet 450 kr o.s.v. Då mitt TB kommer att ligga på över 50 % på alla varor, så blir detta i så fall ingen förlust för mig, men heller ingen större vinst. Så 100st presentkort på 300kr, täcker mitt sista kapitalbehov. Ja, dyrare än bankens räntor, men också en "säker" kundkrets.

Nu ställer jag frågan till forumet. Är detta en "bra" möjlighet att gå, för att få tag på pengar?
640
5
Hej! Tokbra idé tycker jag! :bravo Kostar ju inte dig ett öre heller beroende på hur man ser det. MVH R
20
Bara du kan sälja in dessa presentkort nu innan så är det en riktigt grym idé. Och som du säger blir det dyrare än banken, MEN du får kunder som förhoppningsvis kommer återvända senare och ge dig vinst. Lycka till!
www.funkystore.se
640
5
[quote="Oscar I" post=41043] Och som du säger blir det dyrare än banken, MEN du får kunder som förhoppningsvis kommer återvända senare och ge dig vinst. Lycka till![/quote] Hej! Kanske inte otroligt att dom handlar lite till sig själva också när dom ändå är där. Så JA en kanon idé! MVH R
2
Tackar :cheer:
10
Det är ingen dålig idé, men du bör dock räkna på kostnaden för att sälja dessa 100 presentkort. De säljer sig inte själv och om jobbar med TM /telemarketin/ och har en konvertering på 10% behöver du ringa/kontakta 1000 personer. Räkna med minst 5 minuter per kontaktperson och du måste då alltså arbeta 83 h för att sälja dessa presentkort. Om du värdesätter din egen tid till 200 kr/h så blir kostnaden för denna finansieringsmodell 16 600 kr, dvs mer än 50% av kapitalet. Med tanke på att du samtidigt ska ordna det sista inför öppningen låter du som att du även kommer ha en del annat att pyssla med... ;)
Driver www.debitum.se - en online fakturaservice för små företag. 25 kr/faktura.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.