Kapital i AB

15
Hej!

Jag är säker på att detta har blivit avhandlat här inne tidigare men jag har sökt och inte hittat något om det så då tänkte jag passa på att posta mina frågor och förhoppningsvis få svar..

Vi är två stycken som ska starta ett AB tillsammans. Vi tänkte lägga 25' var så att aktiekapitalet kommer upp till 50'. Därutöver skulle vi vilja tillföra bolaget ytterligare pengar till företagets kassa som vi kan göra inköp för..
Vi ska nämligen investera i drygt 120' direkt i varulager så för att inte ta mer än 50% av aktiekapitalet så tänkte vi tillföra 95' extra.

Hur gör vi detta enklast? Om vi "lånar" ut pengarna med villkoret att vi får tillbaka dem när företaget har börjat generera pengar men detta sker först år 2, anses då aktiekapitalet förbrukat då AB har ett lån till oss ägare på 95' när vi gör bokslutet för år 1?

Ja, vad jag egentligen vill ha svar på är ju följande:
Hur tillför vi eget kapital till ett nystartat AB utan att öka på aktiekapitalet?

Om det skulle behövas, kan vi då göra "egna insättningar" varje månad på ett par tusen var?
632
3
Ni kan låna ut pengar hur och när ni vill till bolaget, som ni kan ta tillbaka när och hur ni vill under förutsättning att det bara är ett lån.[br][br]Förövrigt är ju inte varulager någon kostnad utan en tillgång, och ni behöver därmed inte vara oroliga för att aktiekapitalet ska bli förbrukat.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.