Bolagsformen SUF

7
Jag är på gång att starta eget och undrar om någon har erfarenhet av bolagsformen SUF då det erbjuds ansvarsfrihet som i ett AB fast utan kapital.
2066
2
Aldrig hört talas om, vilket land skulle det vara?
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
1165
SUF är ju svensk filial till utländskt företag, ofta ett engelskt Ltd med £1 i aktiekapital.[br][br]Generellt så gör jag inte gärna affärer med sådana företag om det inte finns en naturlig koppling till att det är så. Folk som ideligen skall runda de mest elementära reglerna, brukar ha lätt för att runda en massa annat också, och då blir man snart sittandes med kreditförluster istället för en bra kund.
7
Jo men det är ju inte på något sätt olagligt och om vill ha alla funktionerna i ett AB och inte har varken möjlighet eller något behov av att ha ett kapital på 100 000 kr, så tycker jag att det låter som en riktigt bra grej.[br]För vad jag har förstått så behandlas en UK filial i Sverige precis som ett svenskt AB.[br][br]
1324
2
Att starta och driva denna typ av bolag kanske är OK. [br][br]Det kostar förvisso ett antal tusen att starta (mer än i ett AB) och dessutom får man räkna lite årskostnad för att ha UK adress och någon som svara på brev till myndigheter i UK. [br][br]Det stora problemet är dock när man vill avsluta det hela. Vet någon som fått lägga ner mycket pengar på detta och i slutändan hade han nog hellre velat ha ett Svenskt AB. Då hade dom 100 000:- ju funnits kvar och kunnats fås tillbaks istället för betalt advokater och skit i UK. [br][br]Hans
7
Ja att det kostar en slant kan det ju vara värt men är det som du säger svårt om man skulle avsluta företaget så är det ju en annan sak, ja man får väl gräva lite till i det där innan man gör något dumt.
1165
[quote author=macke_packe link=topic=5890.msg28468#msg28468 date=1255003907][br]Jo men det är ju inte på något sätt olagligt och om vill ha alla funktionerna i ett AB och inte har varken möjlighet eller något behov av att ha ett kapital på 100 000 kr, så tycker jag att det låter som en riktigt bra grej.[br]För vad jag har förstått så behandlas en UK filial i Sverige precis som ett svenskt AB.[/quote][br][br]Det är inte olagligt, och det juridiska ansvaret i Sverige är förmdoligen lika med ett AB. Hur de juridiska förutsättningarna i UK ser ut är jag inte bekant med, men naturligtvis har ni som innehavare av ett brittiskt bolag skyldigheter mot den brittiska staten.[br][br]Och så är ju detta med seriositet. Jag vet inte vad ni skall göra eller vilka kunder det är tänkt art ni skall ha, men kreditbedömare brukar dra öronen åt sig när de ser upplägget. Det finns inga tillgångar i bolaget, ägaren är utan personligt ansvar, och hade troligen inga pengar att starta ett "riktigt" AB med. Vill man låna ut pengar då? Näe...[br][br]Så, är ni framledes beroende av checkkredit, leverantörskrediter eller vill slippa deponera 6-12 månadshyror vid hya av lokal kan det vara en god idé att inte hoppa på ett engelskt Ltd.
2066
2
[quote author=swetrot link=topic=5890.msg28466#msg28466 date=1254984254][br]SUF är ju svensk filial till utländskt företag[br][/quote][br][br]Ah.[br][br]Förstår inte poängen. "Ansvarsfrihet" innebär ju inte att du kan göra vad du vill utan att ta ansvar för det. Om du inte har 100000 till ett AB har du knappast några större affärer på gång och en enskild firma borde fungera mer än väl. Personligen gör jag hellre affärer med dig då också.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
13
Har brittisk MBA med inriktning på SME´s och arbetat med admin av Ltd sedan 1994, jobbar även med svenska bolagsformer. Så undrar du något om Brittiska (Engelska) Ltd så kan jag definitivt hjälpa dig.[br][br][email protected]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.