Finansiering utan bank

5
Mitt andra inlägg! Kanske finns svar på frågan, ber i sådana fall om ursäkt.

Jag väntar svar från Almi, släkt och vänner. Det är stor risk att detta inte går igenom.

Det fungerar inte med:
- Kreditskulder från leverantörer
- Banklån
- Riskapitalist är det för låga summor antagligen?
- Delägare vill jag inte ha

Det går väldigt bra med företaget, men har valt att inte sätta det i vinst, eftersom jag själv klarar mig bra privat. "Bevisade" ganska nyligen att en vinst på ca 50.000/mån kunde tas ut om jag inte skulle investerat; detta var dock på huslån, som jag också fick igenom, men  ytterligare banklån vill sig inte.

Jag har haft företaget i två år. Inga betalningsanm.

Summa: 200.000
När: Snarast
223
200 000 är inte för lite för en riskkapitalist.[br][br]Utifrån det du skriver har jag svårt att tro att det "går väldigt bra med företaget". Du berättar i princip att du investerat bort ditt överskott till den milda grad att banken nekar dig ytterligare lån.[br][br]Banken ser en stor risk i att få igen sina pengar. (Beror du på att du är belånad till max i samband med de huslån du pratar om?) ALMI går inte in ensamma, utan kommer kräva en motfinansiär. Du tänker inte släppa in delägare, och därmed har du även tagit bort alternativet riskkapitalist. I så fall lutar det åt släkt och vänner.[br][br]Återstår hur dina investeringar står sig i balansräkningen – i värsta fall är då inte lånefinansiering ett alternativ.
1165
Jag håller med Foe. Bra går det som först när man kan generera ett kassaflöde. Kan man inte det, går det inte bra, än... Och om du redan investerat varenda krona du fått in istället för att plocka ut någon vinst, vad behöver du 200.000kr till?[br][br]Vad tänkte du erbjuda den som vill investera pengarna i din verksamhet? Finns det eget kapital i företaget som kan betecknas som säkert nog  för en företagsinteckning? Vad hade du tänkt erbjuda för ränta?[br][br]Kan det rent av vara billigare för dig att ta ett lån privat hos Citibank eller annan aktör och stoppa in i firman, eftersom du inte vill ha delägare? Förmodligen är deras ränta bättre än vad en privat finansiär tycker är vettigt.
5
1. Jag ser inte nöjet att berätta in i detalj att firman går bra. Jag visade banken att en vinst på 50.000kr/mån är möjligt. Jag vet själv att det går bra. Att jag inte plockar ut någon vinst ser jag inte som en nackdel. Nu lämnar vi ett ältande om vad som är bra eller dåligt i en firma som ni inte har en aning om.[br][br]2. Som jag ser det, vill banken inte låna ut pengar, eftersom jag har lån från topp till tå. Banken har sagt att de inte vill låna ut pengar för än jag visar ett överskott i firman. Jag ligger -3000, alltså precis gränsen under balans.[br][br]3. Jag själv har ett belopp på runt 300.000 som kommer att läggas. [br][br]4. Privat kan jag inte låna något, eftersom jag inte har någon lön. Vi kommer till årsskiftet att leva på min sambos lön. Kort förklaring är att vi använt endast min lön förut. Ska kolla upp om hon kan låna pengar hos något företag, men hon är som jag; fullt belånad på villan.[br][br]5. Räntan till någon som vill låna ut till mig hade jag tänkt i runda slängor 20 %.[br][br][br]..Det är första gången jag sätter min fot i detta forum och förstår mycket väl era första funderingar kring mitt företag. Jag driver ett gym och låt mig säga kort och gott att det finns ett medlemsantal på närmare 100% mer än vad som är minimum.
223
Om du har ett kapitalbehov på 500 000 och du står för 300 000 själv är ALMI helt klart ett alternativ. Då kan du glädja dig att räntan är betydligt lägre än 20%.[br][br]Konvertibel kan vara en annan finansieringsform om du hittar en riskkapitalist som går med på att låta dig avgöra huruvida konvertibeln faller ut.
5
Jag har idag en liten lokal och kan inte utvecklas mer i denna lokal. Finns en lokal som är ett perfekt läge, storlek, planlösning osv för mig. Dock krävs det 1,2 miljoner för att göra om lokalen och banken har (nästintill) sagt nej till blivande hyresvärden och min tanke är då att jag själv betalar en del av ombyggnadationen och han får då lättare att få igenom sitt lån. Detta är den största delen av ekonomin.[br][br]Behöver också en del i kontantinsats för att köpa bl.a. maskiner.[br][br]I mina ögon är detta svårt att sätta i säkerhet för banken? Almi ska jag sätta mig i möte med.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.