Bidragslista eller tips

64
Jag har precis skickat in min registrering av företag och anmälan av f-skatt och momsregistrering. Nu tänkte jag börja kolla upp om det finns bidrag att söka som kan vara till hjälp med en del investeringar. Jag har redan utrustning att arbeta med, men dessa har, om man hade avskrivit dem i företaget, gått ut för länge sedan.
Så, det finns en del investeringar som behövs, ny teknik som tar över den gamla, samt teknik som jag i nuläget inte har men som kan öka kvalitén på tjänsten.

Så, jag försöker hitta en lista över bidrag (inte lån) som finns. Vet att det finns EU-bidrag, men det gäller väl endast om jag har verksamhet över gränserna inom EU?
Jag har letat mig fram till mitt landstings företagsstöd för företagsutveckling och den har en EU-logga och texten "europeiska regionala utvecklingsfonden". Är denna detsamma som EU-bidrag?

Hursomhelst så försöker jag hitta info om bidrag, men jag har inte fått en bra helhetsbild över vad som finns.

Finns det någon lista någonstans, eller har ni tips på bidrag som är bra?
64
Någon som akn ge input?
223
Det finns en uppsjö av alternativ för mjuk finansiering. Berätta lite om hur du tänkt spendera pengarna, vilken region, bransch och huvudsaklig målgrupp ("teknik som /.../ kan öka kvalitén på tjänsten" säger inte så mycket), så blir det lättare att rekommendera nåt.[br][br]
64
ok...[br][br]Framförallt gäller investeringen inköp av blixtutrustning för stillbildsfoto.[br]http://www.kaffebrus.com/studioset-2-x-600ws-692.html[br][br]Sekundärt just nu är inköp av programvara för avancerad filmklippnings.[br]Avid Media Composer 3.0[br]http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iID=6249892[br][br]En uppdateringsinvestering finns också, men det är inget som behövs i nuläget.[br]Canon 40D + 100mm macrko[br]http://www.cyberphoto.se/[br][br]Summa = 44 880 :-[br][br]Men det viktigaste köpet är blixten så först och främst 7895 :-[br][br]Inkl.moms[br]
2066
2
Kan tipsa om trevliga blixtar från Elinchrom om du vill ha alternativ [url=http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iID=5440120]här[/url].
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
64
Softboxarna är för små och styrkan för lite, plus att kaffebrus blixtar ger dig mer för ungefär samma pris. Elinchrom må vara "the brand", men ljus är ljus.
2066
2
Elinchrome D-Lite är ju fortfarande ganska budget. Det var bara ett tips, vet inte vad du ska använda dem till, men det är oftare ett problem att blixtar är för starka än tvärt om.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
64
Men hur som helst så handlade det inte om blixt utan om bidrag.[br]Jag har beskrivit utrustningen jag ska investera, vilket även talade för vilken branch jag jobbar i (stillbildsfoto/videofoto/klippning etc). [br][br]Någon som känner till bidrag? (inte lån)
758
1
[quote author=Glazarus link=topic=4101.msg19312#msg19312 date=1217247947][br]Men hur som helst så handlade det inte om blixt utan om bidrag.[br]Jag har beskrivit utrustningen jag ska investera, vilket även talade för vilken branch jag jobbar i (stillbildsfoto/videofoto/klippning etc). [br][br]Någon som känner till bidrag? (inte lån)[br][/quote][br][br]Menar du på fullt allvar att andra ska finansiera din verksamhet?[br]Det måste du väl i rimlighetens namn göra själv.[br]
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
64
Hmm, jag tycker du talar ur ren okunskap. Hur ska jag kunna få igång verksamheten utan att det blir ett moment-22? Jag behöver kunna konkurera, men för att göra det så behövs en del utrustning och för att köpa den utrustningen så behövs pengar som jag ännu inte tjänat in. Ett banklån på tio-femton tusen är enligt mig för lite för att man ska dra igång lånekarusellen. Lån tycker jag är på tal när man behöver 50-200 000 och upp. [br][br]Om du vill ställa dig på någon slags moralisk tron så behöver du inte säga något alls. Jag har frågat om bidrag, om någon känner till några sådana, t.ex. eu-bidrag etc. Detta handlar ju förstås om uppstarten och första verksamhetsåret, när verksamheten väl rullar på så ser allt annorlunda ut. [br][br]Jag är förvånad över hur lite som folk har berört vad jag faktiskt frågade om.
109
Här kan du få http://www.arbetsformedlingen.se/GO.ASPX?AP=72930&A=72930 bidrag..[br][br]När jag började importera kampsportsutrustning tillsammans med en vän så visste vi inte om det där med starta eget bidrag, så vi var tvugna att jobba ihop våra startpengar för att ha råd till första beställningen från Kina.
64
Arbetsförmedlingens bidrag är dock ett skämt, de har inga pengar att dela ut och de förhalar tid + kräver 6 månaders arbetslöshet. (Tror jag fick all faktar rätt kring det)[br][br]Sen är mitt företag ett tjänsteföretag så jag har inget behov av löpande inköp. Det är investeringsbidrag jag är ute efter. Jag kan ju inte "jobba ihop" pengar när jag inte kan jobba med något för att få ihop dem? Moment-22 som jag beskrev.[br][br]För att jag ska konkurera på fotomarknaden så är det nästan ett krav att jag införskaffar blixtutrustning och jag kommer inte kunna få tillräckligt med jobb ifall jag inte har denna utrustning.[br][br]För att bli av med detta moment-22 så söker jag därför bidrag och specifikt, investeringsbidrag. Jag har hittat en bidragsform från länsstyrelsen, om någon kan ge lite input vad ni tror om den?[br][br]http://www.u.lst.se/u/amnen/Naringsliv/Foretagsstod/Bidrag_till_foretagsutveckling.htm
109
[quote author=Glazarus link=topic=4101.msg19336#msg19336 date=1217323073][br]Arbetsförmedlingens bidrag är dock ett skämt, de har inga pengar att dela ut och de förhalar tid + kräver 6 månaders arbetslöshet. (Tror jag fick all faktar rätt kring det)[br][br]Sen är mitt företag ett tjänsteföretag så jag har inget behov av löpande inköp. Det är investeringsbidrag jag är ute efter. Jag kan ju inte "jobba ihop" pengar när jag inte kan jobba med något för att få ihop dem? Moment-22 som jag beskrev.[br][br]För att jag ska konkurera på fotomarknaden så är det nästan ett krav att jag införskaffar blixtutrustning och jag kommer inte kunna få tillräckligt med jobb ifall jag inte har denna utrustning.[br][br]För att bli av med detta moment-22 så söker jag därför bidrag och specifikt, investeringsbidrag. Jag har hittat en bidragsform från länsstyrelsen, om någon kan ge lite input vad ni tror om den?[br][br]http://www.u.lst.se/u/amnen/Naringsliv/Foretagsstod/Bidrag_till_foretagsutveckling.htm[br][/quote][br]Inte för att på något sätt vara taskig nu, men vadå kan inte jobba utan utrustning? du får väl ta ett annat jobb då, typ mcdonalds eller lokalvårdare en eller två månader för att få extra pengar till din utrustning.
64
Jag har mina anledningar att inte ha tid till det, dels en investering som behövs för att klippa en långfilm i Oktober som skulle boosta företagets status rejält.[br]Jag tänker itne säga nej till jobbet för att jag inte har utrustningen ännu. Går allt åt helvete så får jag väl låna eller improvisera, men jag börjar nu bli trött på alla som talar emot vad jag frågar om.[br][br]Jag går in i forumet "Finansiering, Riskkapital och [u][b]bidrag[/b][/u]" och bemöts av en massa moralande baserad på... ja, vad? Är inte detta rätt forum att ställa en fråga om bidrag så dirigera mig till rätt plats för jag har ännu inte fått någon hjälp i min frågeställning.[br][br]Alla brancher är inte likadana och jag anser att jag blir behandlad som skit här bara för att jag ställer en fråga om bidragsfinansiering till personer som inte verkar veta vad min verksamhet innebär. Jag måste ta jobben när de kommer, oavsett om de kräver något av mig jag inte har, simple as that. Att hoppa över långfilmsjobbet för att jobba på mcdonalds för att få ihop pengar till det jag behöver för att kunna göra långfilmsjobbet och liknande jobb som kan ske pga det....  ja, förstår ni varför? Det är också ingen idé med lån eftersom ersättningen för sådana här jobb kan vara extremt låga nästintill ingenting i början, för att sedan bli mer. Vad ska man betala lånen med de första månaderna?[br][br]Jag kom inte in hit för att beskriva min verksamhet men tydligen måste jag göra det för att folk ska sluta kritisera min frågeställning och faktiskt diskutera ärendet.[br][br]Så, åter till min fråga... [u]läs mitt förra inlägg[/u]
1616
4
Generellt sett kan man krasst säga att bidragsdel är inget man varken ska eller kan räkna med. Du måste ha tillräckligt god likviditet för att fullgöra ett uppdrag både med och utan bidrag även om med gör det hela lite lättare. Inte heller ovanligt kommer många bidrag i efterhand när arbetet först år utfört.[br][br]Jag kan förstå din frustration av ett så nära stående toppuppdrag men ser också riskerna som du skriver.[br][quote]Det är också ingen idé med lån eftersom ersättningen för sådana här jobb kan vara extremt låga nästintill ingenting i början, för att sedan bli mer. Vad ska man betala lånen med de första månaderna?[/quote][br]Detta är självklart inte bra och ökar inte förutsättningarna för bidrag. [br][br]Ett alternativ kan vara att gå in som medlem hos Företagarna www.foretagarna.se jag vill minnas att de erbjuder en form av leasing inom organisationen så att man kan köpa den utrustning man behöver. Här var länken till den: http://www.foretagarna.se/sverige/contentpagea____68116.aspx[br]Men då skall man vara medveten om att företagarna har ett medlemskapspris också.[br][br]Bidragsformen från Länsstyrelsen låter jag någon annan kika på. Vid en snabb blick verkar den ha vissa krav om minst 3 parter som samarbetar samt vara gränsöverskridande inom EU.[br][br]Tyvärr kan jag inte ge dig andra lösningar på din fråga.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
2360
37
Det är frustrerande med moment 22, än mer frustrerande när man kommer förbi detta och skv sätter stopp för verksamheten och bestämmer att du bedriver inte detta. Just nu har jag ett par sådana fall som ska gå till resning, det är den högsta instansen för klagan på ett redan fattat beslut. Ibland kan det vara bra att ta en bit itaget att köpa in så man har ett värde på högst 5000:- + moms. Detta gäller endst småföretag som missgynnas av detta. Det finns idag även 10000:- och det dubbla. Grrrrr Grrrrr.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
223
Jag tror i ärlighetens namn att det blir svårt att få bidrag i ditt fall. Du startar ett nytt (oprövat) tjänsteföretag (saknar innovation), vars tillväxttakt således är proportionell mot antalet anställda. (Verkar du i glesbygden så finns det väl alternativ, men vänta dig inga astronomiska belopp.)[br][br]Jag försöker absolut inte avskräcka dig, men jag tycker du ska överväga samarbetspartners så här i början. Hör med en lokal fotostudio - det finns många som drivs i källaren av entusiaster. Berätta att du tänker starta eget, att du inte har mycket att erbjuda i början men att du gärna om allt går som det ska.
64
[quote]Du startar ett nytt (oprövat) tjänsteföretag (saknar innovation)[/quote][br][br]Inom kultur och konst är det alltid såhär... mest för att inga myndigheter eller människor runtikring förstår vad det innebär att jobba med kultur.[br][br]Och vad menar du med att det saknas innovation?[br][br][quote]än mer frustrerande när man kommer förbi detta och skv sätter stopp för verksamheten och bestämmer att du bedriver inte detta[/quote][br][br]Inte bedriver vad? Du menar att jag inte bedriver foto/videoverksamhet? Att jag inte är verksam med exakt det som jag skriver på bidragsansökningen?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.