Banklån??

1
Är det överhuvudtaget möjligt att låna pengar av banken för start av eget företag om man inte har något eget kapital? Jag har heller ingen säkerhet i form av fastighet eller liknande. Är jag helt chanslös? Behöver totalt strax under en miljon (lokalen inräknad)
24
Det är nog svårt men om du lyckas skapa kassaflöden, sedan låna har du nog en väldigt mkt bättre sits!
/Rudolf
www.disruptive.nu
En blogg om riskkapital, entrepenörskap och webb 2.0
190
Det är som sagt svårt, men om du har bra kassaflöden är det en fördel. Kombinerat med bra kassaflöde kan det också gå om du själv eller någon annan går in med personliga säkerheter.[br][br]Jag skulle dock börja i andra änden, om du har svårt att få ihop kapital kanske du kan slimma kapitalbehovet? Många som startar företag överskattar behovet av inventarier och anläggningstillgångar - oftast kan man investera stegvis och därmed minska kapitalbehovet något.[br][br]Sök också alternativa lösningar med dina leverantörer. Erbjud till exempel hyresvärden resultatbaserad hyra de sex första månaderna eller kraftiga rabatter på dina tjänster mot kraftiga hyresrabatter. Eller be om långa kredittider mot att du betalar bra ränta till leverantören..
205
1
Alla kan ha idéer men om man inte satsar något själv är det ytterst otroligt att någon annan vill göra det. Minimikrav från finansiella institutioner brukar vara att du satsar lika mycket själv som du vill att de ska satsa. Affärsänglar och riskkapitalister kan ha mer generösa krav, men att inte satsa något alls själv indikerar på att du inte är beredd att riskera något för din idé, och då vågar ingen annan göra det heller.[br][br]Du kanske kan starta en annan verksamhet och jobba ihop ett par hundratusen själv innan du startar denna?
24
Action speaks louder then words!
/Rudolf
www.disruptive.nu
En blogg om riskkapital, entrepenörskap och webb 2.0
2360
37
När man lämnar in en anmälan kan man ha hur många saker som helst som ingår vid registrering. Något utav det du kan tänka dig kanske inte är så kostnadskrävande. På så sätt kan du få mer kapital till det du drömmer om samtidigt som du gör nödvändiga investeringar.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.