Feedback på idé och hemsida

130
1
Jag har en nystartad hemsida som jag gärna vill ha lite feedback på. Inte direkt det designmässiga, utan mera på själva tjänsten.

I KORTHET
Tjänsten, Flippy, kommer att sälja artiklar för direkt nedladdning om olika yrken. Artiklarna är skrivna av personer som redan arbetar med detta och tanken är att en person som är intresserad av att t.ex bli lokförare ska kunna köpa en artikel skriven av just en lokförare med tips och information om hur man blir just lokförare. Artikeln kommer också att innehålla fördelar och nackdelar med yrket, vanliga missuppfattningar kring yrket samt en hel del annan information som kan vara svår att hitta på andra platser. Det ska kännas som om man får en exklusiv pratstund med någon som kan mycket om yrket.

Det finns ju massor med informationssidor om alla möjliga yrken, men just att få läsa en artikel skriven av en person med mycket god kunskap i ämnet tror jag kan locka många.

UPPLÄGG
Yrkesarbetare kan skapa artiklar via ett online-formulär. För varje försäljning av deras artikel får de provision. Man får vara anonym och om man inte vill ha provision utbetald till sig själv kan man skänka den till välgörenhet (en rekryterare på ett företag kanske vill berätta om yrket, men får inte ta emot pengar som betalning för detta).


[ul]
[li]Vad tror ni om idén?[/li]
[li]Vilka frågor skulle du vilja få svar på från någon som arbetar med det du vill bli?[/li]
[li]Vad skulle du vara villig att betala för en sådan artikel? (jag tänker mig mellan 49-99kr beroende på kvalité och storlek)[/li]
[li]Ser ni några problem med upplägget?[/li]
[/ul]

Titta gärna in på www.flippy.se, och kanske skapa en artikel själv :O)
-------------
REKO heter egentligen André och driver REKO Webdesign

- Prisvärda hemsidor för företag och privatpersoner
- Personligt bemötande genom hela projektet
- Alltid fast pris
- Inga månadskostnader eller abonnemang

http://www.rekowebdesign.se
2
Själva iden är god, men ärligt talat, varför betala så dyra pengar för något man kan söka fram gratis på Google på 10 sekunder? Personligen så arbetar jag med webben dagligen och jag är en grafisk recensent i titeln men samtidigt så är jag konsult som sysslar med undersökningar om vad som funkar affärsmässigt och så vidare. Och enligt min åsikt så är iden god, men det är för dyra pengar på något man ändå inte kan ge någon garanti på. Allt styr in i det läget för att man ska betala dessa pengar. Artikelns formatering, hur den är upplagd, sättet man skriver på, gramatik, stavning och mycket mer. Och arbetar man med det vet man inte allt, saker förändras och den anställde kanske inte hållt sig 100% uppdaterad, en kund köper artikeln, blir besviken för den innehåller fel information eller är dåligt formaterad, och voila, du har en besviken kund som ger dåliga rekommendationer och troligtvis kräver pengarna tillbaka. Allt detta spelar roll och iden behöver slipas på för att den ens ska kunnas uppmärksammas, för utan trafik kommer du aldrig sälja en artikel och de som skriver kommer aldrig få betalt. För kan du inte ge några garantier så finns det ingen mening med att köpa en artikel heller. Arbeta mer på iden, kom fram med ett upplägg för något som behövs, eller ännu bättre, starta en blogg och be folk skicka in artiklar istället, för det är lättare att få trafik och man kan tjäna pengar på annonser istället. Sen kan man ha enstaka artiklar som innehåller extra mycket info som man bara kan läsa om man blir medlem eller skriver in sig på ett nyhetsbrev. Och detta innebär att du ger något gratis men ändå tjänar pengar på annonser. Som sagt, utveckla iden mer och kontakta mig gärna för mer konsulting på denna front då jag har kunskapen om det. Tar dock betalt för mina tjänster inom konsult uppdrag.
130
1
Bra tankar. Jag är inte sugen på bloggformatet, har gjort det tidigare och tycker det låser upp ens tid då man bör skriva något i stort sett varje dag. Varför folk skulle betala för artiklarna tror jag kan sammanfattas i ett ord, bekvämlighet. Visst kan man säkert hitta mycket info gratis, men om man kan få bra och sammanställd information om exakt det man letar efter tror jag många kan tänka sig betala en slant för det. Priset är så klart avgörande, inte för dyrt för då köper ingen, inte för billigt för då ger det inte någon vinst. Alla artiklar måste så klart sammanställas och göras bra, annars får man som sagt missnöjda kunder och det är aldrig bra. Att bygga trafik är ju alltid knepigt i början, men det är samma sak om man har en blogg som om man har en webshop. Att få folk att skicka in artiklar gratis till en nystartad sida har jag provat förr, och det är verkligen inte lätt. Att som jag gör nu, erbjuda provision från dag ett tror jag leder till fler inskickade artiklar. De flesta jobbar ju med något som de kan berätta om. Vi får se, idén behöver säkert slipas på men jag är inte intresserad av att starta en blogg. Det är ju faktiskt ingen skillnad på att sälja medlemskap som att sälja enskilda artiklar vad gäller garantier, har man dålig kvalité på innehållet faller ju allt ihop direkt...
-------------
REKO heter egentligen André och driver REKO Webdesign

- Prisvärda hemsidor för företag och privatpersoner
- Personligt bemötande genom hela projektet
- Alltid fast pris
- Inga månadskostnader eller abonnemang

http://www.rekowebdesign.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.