Vad tänker ni på när ni hör......

12
Vad tänker ni på när ni hör ordet FRAMBLICK ? Vad tror ni om det som företagsnamn? Är det konstigt, positivt eller negativt, vad tycker ni?

Vilken bild ser ni framför er när ni hör FRAMBLICK? Ska göra en Logga och vill gärna ha bra idéer!

2066
2
Jag blir mest konfunderad över vad det ska betyda och får inte ihop grammatiken. Google plockar fram följande: [url=http://www.saco.se/templates/StandardPage.aspx?id=6143&epslanguage=SV]http://www.saco.se/templates/StandardPage.aspx?id=6143&epslanguage=SV[/url]
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
12
Hej![br]Eftersom du var konfunderad på grammatiken och hänvisade till ett positivt dokument på google så tolkade jag det som ett tvetydigt svar från dig.[br] [br]Klart man ska vara öppen för nyheter med både såväl ord som annat  :).......Hur tycker du det låter då? Rent spontant alltså! [br][br]
2066
2
Personligen gillar jag det inte, fastnar som sagt i grammatiken, men jag hittade länken från SACO, så uppenbarligen delar inte alla min åsikt :)
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
223
Absolut ett bra ord i min värld. Just för att du triggar mig att tänka: "Heter det inte framåtblick?". Och vips så var man myntad![br][br]I vad består verksamheten? Affärsutvecklingskonsult? Korrekturläsningsbyrå?[br][br]:>
1165
Me like!  :D[br][br]
12
Tack för er respons! [br]De verkar som fler äldre än yngre reagerar på ordet/grammatiken. Iof kan det ju också vara en anledning att komma ihåg namnet, bara det inte skrämmer bort ev kunder.[br][br]Jag tänkte delvis jobba som konsult och vända mig mot företag i dagsläget har jag funderat på att hålla på med: [br][br]Försäljning[br]Broschyrer[br]Marknadsföring[br]Kreativa idéer[br]IT-tjänster[br][br]Är dock lite fundersam om jag ska skära ner/sålla bort något av områdena för at det inte ska bli för mycket. Har dock oerhört lätt för mig och erfarenhet/utbildning från flera olika branscher. Har varit med att jobbat upp/lyft företag förut, som det lyckats väldigt bra för. [br]Har bra ekonomiskt sinne och kan driva ett företag som helhet på ett bra sätt.[br][br]Jag har funderat på en slogan och logga, men har ingen jättebra i dagsläget så jag är tacksam för tips.[br][br]Skickar med en logga samt en logga med slogan som ni gärna kan hjälpa mig att spinna vidare på........angående I:et på framblick är jag fullt medveten om att det pekar nedåt mot ljuset, annars måste jag ändra typsnitt för det såg för hemskt ut med det typsnittet när pilen pekade uppåt. (har förminskat dessa rejält )
456
1
Framblick är ett bra namn. För mig så låter det positivt, famåt, optimism osv. Det som du och din verksamhet verkar stå för.
720
För mig känns det konstigt och ett ord jag fastnar på. Det är möjligt att det kan stå för sig själv som i loggan men i löpande text är det ett svårt ord. Hjärnan backar hela tiden tillbaka till ordet eftersom jag läser något förstår går vidare men noterar att det inte stod vad jag trodde utan återvänder läser igen hoppar tillbaka där jag var läser några ord till och så tillbaka om och om igen så att all text därefter mer eller mindre bara skummläses.[br][br]Det känns lite som ett ord som någon som inte kan språket fullt ut skulle ha sagt, när man känner orden men ändå inte klarar nyanserna och uttrycken rätt. Ungefär som min bekant som påstår att någon "promenerar på hans nerver"   
223
Grammatisk ser jag inga som helst problem. Du menar helt enkelt framblick, och inte framåtblick![br][br]Jag vågar nog påstå att det är ordets ovanlighet man kan störa sig på (och det är just det som gör att jag tycker det är så bra).[br][br]Framåtblick = sammansättning av "framåt" och "blick", där "framåt" är en [i]riktning[/i]. Vi är alltså där vi står och blickar i riktning föröver, mot vad som kommer komma.[br][br]Framblick = sammansättning av "fram" och "blick", där "fram" är en [i]befintlighet[/i]. Blicken är redan framme![br][br]Jag vill slå ett slag för att du ska stå på dig. Skulle du heta "framåtblick" skulle jag ju inte ha något att haka upp mig på![br][br]När man gör attitydundersökningar av potentiella varumärken för en ny produkt är det inte helt ovanligt att man faktiskt [i]ratar[/i] den/de namnförslag som får högst medelbetyg, för att istället använda det namnförslag som har högst standardavvikelse. Det vill säga det varumärke som urvalet tycker "olikast" om.[br][br]Jag nämner inga exempel, men det finns en logga som ni alla känner till och ser några gånger i veckan. Speciellt på sommaren...
130
1
Jag måste säga att jag inte gillar ordet. Jag fattar inte vad det är och när det gäller ett nytt företagsnamn så tror jag det finns en risk med att heta något "märkligt".[br][br]Om du inte kompletterar det med någon förklarande text, typ "Framblick Reklambyrå" eller liknande, tror jag att folk inte kommer förstå vad du kan och vad du gör = mindre kunder för dig.[br][br]Den kända loggan på sommaren som FOE skriver om fungerar därför att det varumärket är inrotat sedan 60 år hos svenska folket...plus att företaget nästan hade monopol i början...
-------------
REKO heter egentligen André och driver REKO Webdesign

- Prisvärda hemsidor för företag och privatpersoner
- Personligt bemötande genom hela projektet
- Alltid fast pris
- Inga månadskostnader eller abonnemang

http://www.rekowebdesign.se
162
Det ser ju lite konstigt ut i skriven form och ger ju ingen hint om vad företaget sysslar med.[br]Men det är det ju många företagsnamn som man inte i heller förstår vad dom sysslar med.
2360
37
Man kommer inte längre men tittar framåt. Det låter inte särskilt bra. Abi Design som jag registrerade fick en ny betydelse direkt när jag lärde mig lettiska Abi=båda. Det andra företaget familjen har heter Abi Divi=båda två. Det säger inte heller vad man sysslar med men att man ska vara 2 för att det ska kunna fungera. vilket är ett minimum i alla affärer.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
2
Toppen!![br]Gör åtminstone mig nyfiken. Personligen gillar jag när ord sätts ihop i nya varianter, kanske utan betydelse. Men detta ger mig ett litet leende på läpparna, och jag gillar att le![br][br]Önskar dock att jag själv kunde vara lika kreativ vad gäller ord och dess sammansättning!
http://www.starlightwear.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.