Feedback på ny unik resesajt - Reseoraklet

12
Hej

Har precis släppt en ny resesajt, Reseoraklet, som ska hjälpa folk som vill ut och resa men som inte vet vart. Besökaren svarar på ett antal frågor om vilka önskemål och behov man har och direkt får man 10 förslag på resmål som passar ens behov. Sen kan man läsa vidare om varje individuellt resmål och se bilder och karta och slutligen kan man se vilka resebolag som säljer resor dit och boka resan genom det bolag man gillar.

Kolla in sidan här http://www.reseoraklet.se

Nu är första delen klar och sidan är lanserad. Nu ska den förbättras och utvecklas och jag tar gärna emot förslag om alla olika delar som kan förbättras. Vi har en lång lista med saker som ska utvecklas men ibland blir man lite hemmablind och då är det bra att höra andras åsikter.

Så lämna gärna idéer och tips eller enbart en rad om vad ni tycker om sidan. Vill ni få mer kontakt med mig så maila till [email][email protected][/email]

Tacksam för all hjälp
Ola på Reseoraklet
338
25
Jag gillar idén och den har säkert ett bra nyhetsvärde där ni kan bli tipsade i olika tidningar och sajter.[br][br]Snygg sajt dessutom!
2360
37
Fin inledningssida du har, enkla klara frågor, men när jag tittar på resmål finns Riga/Lettland inte med, Östers Paris enl. reklamslogan, Ca 50 mil sandstrand och knappast ett hus synligt mer än räddningsstation och något kvarblivit innan självständigheten 1991.  Riga som var Sveriges största stad på 1600-talet kommer att bli 2010-talet och framåt ett av de stora resemålen, Hotellen kommer att växa upp i Bl.annat Jurmala (havsstrand). Riga som få visste var det låg besöks nu via tallinks stora fina fartyg. När jag börja åka dit 1995 köpte man biljet så fort bolaget startat för då visste man att man kom med innan konkursen var ett faktum. Man kunde ju också Flyga med SAS för ca 3000:- t/r. Det sas vara världens dyraste resa per km, (lite drygt 40 mil) Senaste biljetten med Ryan Air gick på några kr. Från nästa v. har man höjt med 50:- och det kan man leva med. i jämförelse med Stockholm så är den varma perioden ett par månader längre och redan i April hade man över 24 grader. Jag badade själv en gång i Jurmala i slutet av april när det var 29 grader, då hade Stockholm 4 grader i luften. :bravo :winner Så ekologiskt och billigt :LOOOL.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
12
Jodå Riga i Lettland finns med. Du kan hitta det antingen i destinationslistan [url=http://www.reseoraklet.se/resor.php]http://www.reseoraklet.se/resor.php[/url] eller genom att söka på Riga eller Lettland i boxen "Specifikt land eller ort" på resultatsidan (sida 2). Eller om du tex gör en sökning på April, medel på shopping, max 5000 kr, under 4 timmars restid och mycket billigare än i Sverige då dyker Riga upp.[br][br]Ola L[br][url=http://www.reseoraklet.se]www.reseoraklet.se[/url][br][email][email protected][/email]
12
Är det någon som tycker att det saknas någon fråga eller att någon fråga borde utvecklas mer?
1165
Ja, jag saknar Sverige och Norden, samt resa utan att flyga. [br][br]
338
25
Jag sökte lite till och det verkar vara mycket från thailand. Jag förstår att det är det ni tjänar pengar på men det kan va värt att lägga till resemål där ni inte får betalt just nu. Detta för att bygga upp en bra sajt för att sedan pressa resebolagen.. ;) En bra sajt innebär mycket trafik vilket sedan innebär en intresant sajt att synas på 8)[br]Det är lätt att börja i ändan där man försöker tjäna pengar direkt..[br][br]Kambodja och Filippinerna vet jag har både bra festställen, stränder och shopping. Finns säkert många fler.
12
Först vill jag tacka för förbättringsförslagen och hoppas att det kommer in fler.[br][br]Sen tänkte jag ge lite feedback.[br][br]Swerot: Vi har funderat på att göra något för semesterresor i Sverige. Exakt hur det skulle bli har vi inte klart ännu. Det är möjligt att det implementeras i det nuvarande eller blir det kanske en egen del.[br][br]Jan-E: Håller med dig om att man ska ha ett bra innehåll och inte enbart tänka på vad som säljer. Vi jobbar kontinuerligt med att lägga in nya resmål. Just nu har vi ca 450 resmål inlagda och fortfarande skevar det i vissa världsdelar. Så förhoppningsvis blir detta ännu bättre när det kommer in fler destinationer. Vi har några från Kambodja och Filippinerna men det kan säkert behövas några till. Varje resmål är även graderade på hur mycket och bra shopping osv det finns. Så om det står att tex uteliv inte uppfylls kan det betyda att det inte är uteliv i världsklass men samtidigt mycket mer än andra ställe som inte rekommenderas.[br][br]Som jag skrev innan så är alla kommentarer välkomna, stora som små. Man blir som sagt lite hemmablind och saker som är självklara för en själv kanske inte är det för ens besökare.
2066
2
Det jag eftersöker kanske inte riktigt går ihop med er sida, men jag skulle vilja få förslag på okända ställen, guldkort som turisterna inte hittat, mer independent (mindre exploaterat). Som sagt, det är svårt för samtidigt kommer ju dessa ställen inte förbli små om fler folk får upp ögonen för dem, och för att ni ska höra talas om dem måste ni känna till dem... Brukar personligen gilla resorna med mindre planering bättre än de med mycket.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
2360
37
Riga-Jurmala. :winner
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
2066
2
Jo, skulle gärna besöka Riga och även längre österut, just Jūrmala kanske inte riktigt är min grej, beskrivningen på [url=http://sv.wikipedia.org/wiki/J%C5%ABrmala]Wikipedia[/url] säger: "Jūrmala är en semesterort och ett populärt turistmål."
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
12
Jonathan: funktionen med att få förslag på "okända" resmål har vi försökt att få med. På resultat sidan kan man kryssa i annorlunda boxen och då försöker vi hitta resmål som inte är lika exploaterade. Nu kanske den inte är tillräckligt kraftfull eftersom vi ibörjan prioriterade de resmålen som är lite vanligare. Men som jag skrev innan kommer vi att fylla på med nya resmål kontinuerligt. Då kommer även mer ovanliga resmål att dyka upp och denna funktionen kommer att bli mer kraftfull.[br][br]Men vi tar gärna emot förslag på nya resmål. Skicka dessa till [email protected]
2360
37
Förvisso är det mycket folk på dagtid i Jurmala men det är mest inhemsk befolkning som går ner till sina badstränder, kvällstid då vi brukar ta oss dit är perfekt för bad och och vill man ha lite lugnare är det bara att promenera några mil på stranden så kan du nästan bli ensam.  Det lär vara 50 mil sandstrand då räknat även åt andra hållet som är Väcaki (så uttalas platsen) på andra sidan floden i bit bort, Buss går från Riga centrum och kostar ca 7:- enkel biljett.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
12
Lars får du betalt av Jurmalas kommun? Annars borde du be om ett litet bidrag för att du sätter dem på kartan  :LOOOL
2360
37
Nej, jag gör det alldeles gratis som tips till medlemmarna här på forumet. Likadant är det med råden här, däremot när jag har helhetslösningar för de som vill starta företag men det tar mellan  10 -20 timmar koncentrerat + gratis rådgivning därefter. Det som förvånar mig är att det är så få som efterfrågar verklig kompetens. Jag ser ju resultatet ibland när det är för sent. I dessa tider borde det öka, men själv är jag urusel på marknadsföring.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
12
Nu söker vi era restips. Alla tips mottages, allt från en fin strand till en prisvärd restaurang. Lämna era tips på http://www.reseoraklet.se/Tips.php
2360
37
Riga så annorlunda men ändå så nära. Goda matställen, ett heter Lido och har även en större anläggning ner vid strandvägen, lär vara ett av europas största korsvirkeshus i 3 våningar, samt en massa aktiviteter för barn. Man kan gå och komma när man vill, ta för sig och betala, ett mycket enkelt men effektivt system. Musik spelas någonstans i huset mest hela tiden och på kvällstid och helger överallt. De 5 saluhallarna med omkringliggande stånd är något sedan den gamla tiden, fat numera med mera västerlänskt soriment. Där kan man dessutom hitta saker som inte ännu finns här men som påhittiga kan importera. I centrum är det ofta musikaktiviteter och från kajen kan man åka ut till sångfestivalsområdet där man helt nyligen öppnat en lekpark om man har barn med sig. Där ligger även zoo som hela tiden utveckas med sponsring från olika företag till det bättre.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
12
Tack för tipset. Med många sådana här tips kommer Reseoraklet blir bättre och ge ännu bättre hjälp så att fler kan hitta sin drömsemester.[br][br]Lars - gå gärna in på vår sida och skicka tipset från vårt formulär så att det kommer in i systemet och kan behandlas av rätt personal.[br][br]Hoppas på fler sådana trevliga tips
1616
4
[quote author=Ola link=topic=5360.msg27623#msg27623 date=1250680704][br]Lars - gå gärna in på vår sida och skicka tipset från vårt formulär så att det kommer in i systemet och kan behandlas av rätt personal.[br][/quote][br][br]Varför inte kopiera tipset och skicka det själv så som du angett? Kanske rent av kopiera länken till Företagande.se tråden så kan rätt personer följa tipsen där.[br][br]Magnus Olsson[br][b]Moderator Företagande.se[/b]
Må väl!
12
Jovisst kan jag klippa in tipset och posta det själv. Tänkte bara skriva det här så att det underlättar ifall fler vill lämna ett tips. Länken la jag in förra inlägget men kan göra det igen.[br][br][url=http://www.reseoraklet.se/Tips.php]http://www.reseoraklet.se/Tips.php[/url][br][br]Ser fram emot många trevliga tips
13
MYCKET trevlig sajt. Bra jobbat! Trevlig layout, trevliga färger, lagom antal frågor och RÄTT antal frågor![br][br]Jag har bara ett tips: Ett sökalternativ för resorter utanför Europa?
12
Vad kul att sidan uppskattas. Alltid trevligt med beröm.[br][br]Hur menar du Mange Muck med ett sökalternativ utanför Europa? Att vi inte ska ha Asien, Afrika mfl för sig utan slå ihop alla utanför Europa till ett alternativ? Så att man endast har alternativen; Europa och Utanför Europa?[br][br][hr][br]Ola[br]Reseoraklet[br][url=http://www.reseoraklet.se]http://www.reseoraklet.se[/url]
12
En annan sak som vi har funderat på att lägga in är en fritextsökning. Alltså att man i kombination med alla frågorna även kunna skriva in valfria sökord. Tex romantiskt, golf, spa osv. Vad tror ni om detta?[br][br]Vilka sökord måste finnas med? Vad hade ni själv sökt på?[br][br]Hoppas på bra ideer.[br][br][hr][br]Ola[br]Reseoraklet[br][url=http://www.reseoraklet.se]http://www.reseoraklet.se[/url]
2066
2
spännande, unikt, icke-turistigt, annorlunda, lokalt, varmt :)
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
12
Tack Jonathan, bra förslag.[br][br]Tar gärna emot fler förslag
15
Snyggare om du centrerar sidan och skippar bilderna på högerkanten och den vita lilla ramen, tror jag.
78
2
Hade önskar att sidan var centrerad. Har 24" skärm och finner det ansträngande att flytta stolen till vänster för att slippa vrida nacken :)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.