Vore jätteglad för tankar om ny hemsida

305
2
Hej hopp på er alla!

Skulle bli glad om ni ville ge konstruktiv kritik på en hemsida som jag gjort.
Det är en hemsida likt hitta.se men helt nischad mot företag som, sysslar med grupputveckling, teambuilding, ledarskapsutveckling, FIRO, UGL mm. mm.

Adressen: www.grupputveckling.se

Glad för all sorts kritik. I nuläget är designen inte helt bestämd. Vilka funktioner skulle man kunna tänkas lägga till? Offertförfrågan kanske?

Tack på förhand!
450
Testsurfade lite... Funkar ju bra...men [br][br]Skulle nog vilja ha så man väljer mera detaljerat, flera olika val direkt. Så jag verkligen vet vad de arbetar med innan jag klickar upp. Och kanske att istället för att jag får upp deras länk så kanske man skulle kunna ha en kort presentation av företaget istället. Och där i ligger länken. [br][br]Då jag ej är expert på området är dessa bara några spontana tankar.[br][br]
305
2
Hej Freetime![br][br]I databsen med alla företagen så har jag även lagt in alla tjänster det tillhandahåller; teamutveckling, grupputveckling, UGL, FIRO mm. mm.[br][br]Dessa hade jag tänkt lägga in på något sätt på startsidan. Antingen om man la det som en extra listruta, eller också om man, på startsidan längst ner, har en lista med alla tjänster i bokstavsordning och sedan kan man trycka på valfri tjänst så får man fram de företag som matchar, eller om man ska låta folk söka i sökrutan efter tjänst (t.ex. skriva grupputveckling och fram kommer alla företag som har grupputveckling i namnet OCH som tjänst).[br]I ett skede tänkte jag lägga in olika ikoner, bredvid namnet, som representerade olika tjänster men det finns så många olika tjänster (ca 70 st).[br][br]Vilket skulle vara smidigast?[br][br]Tanken med den beskrivande texten som länk var inte alls dum. Tackar för den!
450
Startsida som ett träd. [br][br]Klicka på stammen och du får ALLT[br][br]Klicka längst ut på en gren, du får mkt detaljerat[br][br]Ser ett träd med rutor som ett organisationschema för företag framför mig. [br][br]Om du har 70st olika kategorier och inga underkategorier så får vi hitta på ngt nytt.
305
2
[quote author=Freetime link=topic=4383.msg20927#msg20927 date=1223560692][br]Startsida som ett träd. [br][br]Klicka på stammen och du får ALLT[br][br]Klicka längst ut på en gren, du får mkt detaljerat[br][br]Ser ett träd med rutor som ett organisationschema för företag framför mig. [br][br]Om du har 70st olika kategorier och inga underkategorier så får vi hitta på ngt nytt.[br][/quote][br][br]Förstår dig men som du skriver på sista raden så finns inte några egentliga underkategorier utan bara huvudkategorier. Funderar på att göra något liknande som hitta.se gör under branschregistret: http://hitta.se/branscher/[br]Egentligen bara en lista med tjänster.[br][br]ps. Ändrade även kundkorten vid sökning så att de visar en beskrivning istället för tel och e-post.[br][br]Tack för synpunkterna.
450
Helt annat område men klicka så förstår du upplägget. Du får enkelt lite info om företaget och sen ligger lite info och länken till företaget....jag gillar upplägget.[br][br][br]www.nauticexpo.com
305
2
[quote author=Freetime link=topic=4383.msg21090#msg21090 date=1224086785][br]Helt annat område men klicka så förstår du upplägget. Du får enkelt lite info om företaget och sen ligger lite info och länken till företaget....jag gillar upplägget.[br][br][br]www.nauticexpo.com[br][/quote][br][br]Inte så dum idé faktiskt. Man skulle kunna ha så att ett adresskort kommer upp när man håller musen över med adress, tel, mejl mm...tackar!
16
Jag har en synpunkt. När jag klickar på Krishantering, jag får träffar om Krishantering och det står Krishantering i sökrutan, men TITLE på sidan står "Sökresultat" vilket innebära att för sökmotorerna samtliga undersidor på sajten får samma TITLE. Även description och keywords META-taggar verkar vara standardiserade.[br][br]Att bygga in dynamiska kategorier skulle verkligen hjälpa din placering på sökmotorerna (vilket jag gissar är ett av huvudmålen med sajten). Om jag skulle få frågan från en av mina kunder om de skulle köpa en länk på en sådan directory jag skulle vilja se att det görs allt som är möjligt för att exponera länkarna för sökmotorena.[br][br]Från era "kunskapssidor" det skulle kanske vara bra att länka till detta nyckelord i ert register "Här hittar ni företag som arbetar med Coaching" exempelvis.[br][br]Där ni har flera sidor med sökresultat man skulle vilja se hur många sidor som finns (mer som Google presenterar sina sökresultat).[br][br]Sedan så skulle jag som annonsör vara intresserad av att veta hur sökresultaten rangordnas. Om jag hamnade på sista sidan i sökresultaten jag skulle vilja veta hur jag skulle kunna komma upp högre. Jag misstänker att det är en geografisk presentation över sökresultaten. Kanske på en sida som "Ledarskapsutveckling" med många sökresultat man kunde presentera längst upp på sidan en synlig lista med områden som finns med i sökresultaten där en klicka på länken smalar ner sökresultaten. Jag förstår att droplistan finns, men att ha områden presenterade som textlänker har två syften - den ger också bra geografiska söktermer för Google och den är mer synlig för de lata användare som mig som börjar med att klicka på en länk på första sidan.[br][br]Jag hoppas att detta är några idéer som hjälper dig igång.[br]
305
2
[quote author=23Gears link=topic=4383.msg22640#msg22640 date=1228120101][br]Jag har en synpunkt. När jag klickar på Krishantering, jag får träffar om Krishantering och det står Krishantering i sökrutan, men TITLE på sidan står "Sökresultat" vilket innebära att för sökmotorerna samtliga undersidor på sajten får samma TITLE. Även description och keywords META-taggar verkar vara standardiserade.[br][br]Att bygga in dynamiska kategorier skulle verkligen hjälpa din placering på sökmotorerna (vilket jag gissar är ett av huvudmålen med sajten). Om jag skulle få frågan från en av mina kunder om de skulle köpa en länk på en sådan directory jag skulle vilja se att det görs allt som är möjligt för att exponera länkarna för sökmotorena.[br][br]Från era "kunskapssidor" det skulle kanske vara bra att länka till detta nyckelord i ert register "Här hittar ni företag som arbetar med Coaching" exempelvis.[br][br]Där ni har flera sidor med sökresultat man skulle vilja se hur många sidor som finns (mer som Google presenterar sina sökresultat).[br][br]Sedan så skulle jag som annonsör vara intresserad av att veta hur sökresultaten rangordnas. Om jag hamnade på sista sidan i sökresultaten jag skulle vilja veta hur jag skulle kunna komma upp högre. Jag misstänker att det är en geografisk presentation över sökresultaten. Kanske på en sida som "Ledarskapsutveckling" med många sökresultat man kunde presentera längst upp på sidan en synlig lista med områden som finns med i sökresultaten där en klicka på länken smalar ner sökresultaten. Jag förstår att droplistan finns, men att ha områden presenterade som textlänker har två syften - den ger också bra geografiska söktermer för Google och den är mer synlig för de lata användare som mig som börjar med att klicka på en länk på första sidan.[br][br]Jag hoppas att detta är några idéer som hjälper dig igång.[br][br][/quote][br][br]När det gäller titeln,keywords och description så håller jag helt med. Jag hade missat att lägga in så att de ändrades när man tryckte på en kategori. Däremot när man tryckte på en kund så ändrades de korrekt...har nu ändrat så title, keywords och description ändras.[br][br]När det gäller länkning till kunskapssidorna så håller jag också helt och fullt med dig...har varit lite lat med den funktionen dock :) Ska ta tag i det...[br][br]Ang att visa antal sidor med resultat som google gör så tycker jag likadant. När jag höll på med det så blev det så mycket jobbigare om jag skulle gjort på detta vis. Men det är på Att göra-listan.[br][br]Smart idé med områden som dyker upp när man tryckt på kategori. Ska såna vidare på detta.[br][br]Tack så jättemycket för alla bra synpunkter och idéer. Verkligen guld värt![br][br]
16
Ingen fara - glad att jag kunde hjälpa något.[br][br]Angående resultaten som Google med antalet resultatsidor, jag ser att du arbetar med PHP. Det bör finnas färdiga kodsnuttar för att fixa detta efterso det är en ganska standardiserad hantering. Det heter "paging" och det finns exempel här:[br]http://www.php-mysql-tutorial.com/php-mysql-paging.php[br][br]eller en Google sökning här:[br]http://www.google.se/search?hl=sv&safe=off&rlz=1T4HPEB_svSE263SE263&q=php+paging&meta=[br][br]Lycka till!
305
2
[quote author=23Gears link=topic=4383.msg22645#msg22645 date=1228125768][br]Ingen fara - glad att jag kunde hjälpa något.[br][br]Angående resultaten som Google med antalet resultatsidor, jag ser att du arbetar med PHP. Det bör finnas färdiga kodsnuttar för att fixa detta efterso det är en ganska standardiserad hantering. Det heter "paging" och det finns exempel här:[br]http://www.php-mysql-tutorial.com/php-mysql-paging.php[br][br]eller en Google sökning här:[br]http://www.google.se/search?hl=sv&safe=off&rlz=1T4HPEB_svSE263SE263&q=php+paging&meta=[br][br]Lycka till![br][/quote][br][br]Tackar för länken![br][br]Har förresten fixat det du sa om att kunna välja område när man valt kategori. Gå gärna in och titta igen.
16
Snyggt! Det fungerar bra och det ger som sagt sökmotorerna flera sidor att indexera med även geografisk inriktning.[br][br]En till idé som du skulle kunna tänka på: På den resultatsidan, skriv ut den sökta inriktning och område även som en rubrik på sidan. Även här tänker jag utifrån sökmotorernas skull eftersom Google vet inte att värden i formuläret har att göra med sidan innhåll. Men en trevlig css-formaterade H1 har ett värde som viktiga nyckelord på Google.
305
2
[quote author=23Gears link=topic=4383.msg22650#msg22650 date=1228132291][br]Snyggt! Det fungerar bra och det ger som sagt sökmotorerna flera sidor att indexera med även geografisk inriktning.[br][br]En till idé som du skulle kunna tänka på: På den resultatsidan, skriv ut den sökta inriktning och område även som en rubrik på sidan. Även här tänker jag utifrån sökmotorernas skull eftersom Google vet inte att värden i formuläret har att göra med sidan innhåll. Men en trevlig css-formaterade H1 har ett värde som viktiga nyckelord på Google.[br][/quote][br][br]Sådär. Efter lite tillfixande så blev det ännu några ändringar...tack återigen!
33
Själv har jag ingen koll på det tekniska men, skulle det inta vara snyggare att ha ett annat typsnitt än "times"[br][br]/Andreas
305
2
[quote author=vilse link=topic=4383.msg22695#msg22695 date=1228220820][br]Själv har jag ingen koll på det tekniska men, skulle det inta vara snyggare att ha ett annat typsnitt än "times"[br][br]/Andreas[br][/quote][br][br]Helt sant att times inte är den snyggaste fonten. Har egentligen inte lagt ner någon större tid till designen än så länge. Så snart hoppas jag att inspirationen infinner sig :)
1
På Teambuilding -SVerige kan man också hitta en hel del teambuilding[url=http://www.teambuilding-sverige.com/]Teambuilding - Sverige[/url]
Teambuiling - Sverige

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.