Behöver feedback av min nätbutik

10
Har precis startat min nätbutik, kanske inte den bästa tiden nu i juli och många går på semester, men jag försöker marknadsföra och lägga in mer kläder under tiden.
Vill gärna att ni går in och kikar www.mariasbarnbutik.se och talar om vad ni tycker samt om vad som man kan förbättra för att butiken ska se seriös ut så att kunder vill handla.

Om någon kan ge tips på hur jag ska göra med frakten så är jag tacksam, jag har förnärvarande 56 kr i fraktavgift oavsett hur lite eller mycket man köper. Det blir en väldigt dyr frakt för dom som bara vill köpa 1 eller 2 plagg och jag vill att alla ska känna sig lockade till att handla i min butik oavsett hur mycket eller litet man köper.
Hur gör man för att det ska bli bättre och samtidigt får jag inte förlora på affären.

Mvh
Maria
2066
2
Tycker inte 56:- verkar vara speciellt dyrt. De alternativ som finns är att ta betalt för den faktiska kostnaden, att göra som du gör nu med enhetsfrakt eller ha en viss gräns där det är fraktfritt för att få folk att köpa mer eller tillsammans. Skickar du mycket kan du eventuellt få till något avtal på frakten. För att skicka ett enstaka plagg borde det gå att skicka som brev med låg frakt. Problemet blir nog snarare att din arbetstid för att packa och hantera ordern blir bra mycket dyrare än vad du tar betalt, du måste skicka ganska mycket kläder varje timma för att få ihop en hyffsad lön.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
10
Tack för ditt utförliga svar. Min osäkerhet kring frakten försvann  :)[br]Jag låter det vara som det är så ser jag vart det bär hän.[br][br]Tack än en gång
355
1
Instämmer angående priset på frakt. 56 kronor är billigt, kanske för billigt. Antar du endast tar detta pris om man betalar med kort vis siten.[br]Sedan om du vill ha lite kritik på sidan skulle jag föreslå någon annan arkitektur eller design än frames. Det sägs att alla dessa problem med frames är borta. Det vill säga sidorna göms eller dyker upp på fel ställe i sökmotorn.[br]Vi som arbetar med sökmotor optimering försöker så långt som möjligt undvika frames.[br]Annars tycker jag gränssnittet är snyggt och stiligt. Men kunde du inte fixa detta utan frames tror du?
10
Tack för kritiken, måste kolla hur man gör med Frames, jag har köpt butiken för jag själv är en katastrof vad som gäller att göra hemsida själv :-). Kan man ändra så att det blir utan frames när det är frames från början på ett enkelt sätt?
758
1
Som Jonathan mycket riktigt påpekar så är priserna alldeles för låga och sedan är[br]provisionen alldeles för hög. Vad ska du själv leva på, när alla kostnader är betalda?[br]Att skicka kläderna som brev för att få en lägre fraktkostnad är riskabelt.[br]Det finns säkert många som kommer att påstå att dom aldrig har fått några varor.[br]Att skicka varorna med postförskott resulterar i att man ibland själv måste lösa ut sitt paket, då inte mottagaren gör det.[br][br]Lösningen är att sälja sådant som man tjänar pengar på och då kan man också ta de risker som det innebär att sälja på nätet.[br]Ungefär så.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
64
Du behöver bättre bilder, vissa har skakoskärpa och är "blaskiga" i kontrast och färger. Sen saknas något "mänskligt", alltså, det behövs en bra, snyggt tagen bild på ett barn eftersom det är en sida för barnkläder. Det blir för anonymt och stelt. När föräldrar går in på sidan så är det inte som när de går in på onoff's hemsida och köper en stereo. Det behövs alltså något som föräldrarna först och främst kan gå "aww" på och sedan söka kläder. [br][br]Det största misstaget som t.ex. lokalreklam på TV gör är att de slänger in femhundratusen små textskyltar och sedan tror att folk ska känna sig lockade. Jag menar inte att du har för mycket sådant, du har en helt ok mängd text på förstasidan, men kom ihåg "less is more" när du lägger in info i framtiden. [br][br]Sen saknar jag en aning djup. Det behövs en aning skuggning runt "blocken" som får sidan att kännas som ett verkligt ting. Annars blir det lätt att det känns som utskurna kartongbitar i blå färg. Möjligen så kanske rosa borde bort också. Det ser snyggare ut om allt ligger i en blåton/cyan/turkos och sedan använder du rött precis som nu för priser och "köp"-knappar.[br][br][br]Vill du köpa en bra barnbild så finns det billigt på www.mostphotos.com[br]250kr för en royaltyfribild. Jag har en barnbild där  :vissla[br]http://www.mostphotos.com/325927 [br][br]Lycka till!
70
1- Skicka inte med Posten, de tar för mycket betalt. Använd tex Schenker eller liknande, då får du ner fraktpriserna.[br][br]2- Köp ett ljustält, ett ganska stort (så att kläderna får plats däri), så blir bilderna på kläderna snyggare. Som det är nu är ljuset ojämnt och man kan se blixten reflekteras. Det är viktigt med bra bilder.[br][br]3- Använd stativ när du tar korten.[br][br]4- Använd inte bilxt när du tar korten, dra hellre upp ISO på kameran och/eller använd lampor.[br][br]5- Sälj kläder på Tradera (jag vet att många köper begagnade kläder där). Du får inte länka till din butik, eller nämna din butik, i annonserna. Men inget hindrar dig från att skicka med ett A4 med lite info och din webadress när du skickar kläderna till vinnaren. Kanske börjar de spana in din butik sedan?[br][br]6- Skicka med ett rabattkort med alla kläder du sålt genom Tradera. -10% på deras första beställning i din webbutik. Det kommer garanterat att få dem att kika i butiken. Kanske ett erbjudande som gäller i tre månader eller något sådant? För att pusha dem till köp.
Kent Kumpula
Uppsala Bildteknik AB
www.uppsalabildteknik.com
64
[quote]Använd inte bilxt när du tar korten, dra hellre upp ISO på kameran och/eller använd lampor.[/quote][br][br]Med högt ISO blir det fult brus (beroende på kamera, men kompakt blir skit). Jag rekommenderar att du hyr in en fotograf som tar bilder på när kläderna bärs av barn. Det känns "dött" med kläder som ligger på golvet. Gör bilderna attraktiva, det är oftast bilden folk attraheras av när det kommer till köp online. Om en produkt saknar bild så skiter folk oftast i den, de vill se att "den existerar" och bilder är därför viktigt.[br]Om du tar bilder på klader så frilägg dem och lägg mot ren bakgrund. Det känns "amatör" att se dem ligga på ett golv.[br][br]Finns budget, hyr in fotograf. Finns inte budget (men fotograf är en bra investering) så be någon du känner som kan photoshop att frilägga dem och hjälpa till med "det attraktiva" i bilderna.[br]
70
[quote author=Glazarus link=topic=4063.msg19176#msg19176 date=1216417157][br]Med högt ISO blir det fult brus (beroende på kamera, men kompakt blir skit).[/quote][br][br]Ja, för högt får man inte gå. Sedan tar jag för givet att man har en riktig kamera (system, digital), när man ändå måste ta en massa bilder till sin webbutik.[br][br]Om det är en kompaktkamera... byt ut den mot en systemkamera.[br][br][quote author=Glazarus link=topic=4063.msg19176#msg19176 date=1216417157]Jag rekommenderar att du hyr in en fotograf som tar bilder på när kläderna bärs av barn.[/quote][br][br]Om jag har uppfattat det rätt så är det frågan om begagnade kläder, och då är det mycket fotograferande på nya kläder som kommer in hela tiden. Då blir det ohållbar att anlita en fotograf, och att använda fotomodeller (ens om man skulle knäppa själv).[br][br]Det måste gå undan med fotograferandet, tar det för mycket tid blir det mycket jobb... In med kläderna i ljustältet. Knäpp. Byt ut kläderna. Knäpp. (kameran står på stativ och du bara byter ut kläderna i ljustältet och lägger de lite snyggt).[br][br]Överexponera korten så blir den vita bakgrunden vit och korten busenkla att antingen frilägga eller att använda med en snygg enfärgad vit bakgrund (som man får i ett ljustält med vit bakgrund).[br][br]Hmmm, kanske blir dyrt/krångligt med ljustält när jag tänker efter, beror ju på hur stora kläderna och ljustältet är... Vit rullgardin från Ikea som bakgrund på golvet och billiga bygglampor bakom diffusorer som ger ett mjukt ljus från olika håll. Simsalabim, inga skuggor (nästan, beror på ljussättningen), och ingen bländande blixt.[br][br]Kom ihåg att låsa vitbalansen mot den vita bakgrunden innan du börjar knäppa bilderna.[br][br]
Kent Kumpula
Uppsala Bildteknik AB
www.uppsalabildteknik.com
106
När det gäller att köpa bilder, så brukar jag köpa jättefina bilder för ca en dollar styck från en site som heter http://www.istockphoto.com/[br][br]När det gäller fototips så har jag i ett annat forum skrivit en del om att som miniprenör behöva fotografera produkter och hur man kan få väldigt bra resultat för väldigt lite pengar genom att bygga göra fototält/ljuslådor på enkla och billiga sätt. Det andra inlägget är ganska så långt, sorry! Här kommer det:[br][br][quote]Själv är man miniprenör och då lär man sig att göra samma sak på andra sätt - ett litet IKEA-skåp vars dörr är borttagen och ligger ner bildar min ljuslåda. Minns inte vad det kostade när jag köpte det för länge sedan. Det har bxhxd 40x70x28 (cm). Skåpet är vitlackerat på insidan. [br][br]Två kläm-lampor kostade 225:-/styck. Glödlamporna till dessa från OSRAM har "naturligt ljus", dvs nära 5000K ljustemp, vilket betyder att det är nära vitt och att alla färger är representerade i ljuset, dessa kostar ca 25:-/styck för 60W och finns på tex John Wall och Åhlens mfl ställen har jag sett. [br][br]Diffusionsfiltret är gjort av en bit utskuren kartong som bildar en ram för att få lite stadga och sedan har jag tejpat en pappersnäsduk (Kleenex) på ramen av kartongen och stoppat allt i en A4-plastficka. Detta tejpas framför lamporna i "taket" och ger diffunderat ljus av ganska bra kvalitet utan skuggor och plastfickan gör att det är lätt att tejpa och flytta. [br][br]Lite trixande med inställningar (vitbalans tex) senare så har man hyggliga bilder som kräver lite retuch efteråt.  (Hittade dessa tips i en artikel på nätet någonstans.) [br][br]Ok, googlade lite på ljustält också och hittade en del bra resurser:[br][br]How to Make A Inexpensive Light Tent (kartong)[br]http://digital-photography-school.com/blog/how-to-make-a-inexpensive-light-tent/[br][br]Light Box / Light Tent Gallery (PVC-rör)[br]http://www.pbase.com/wlhuber/light_box_light_tent[br][br]Building a Lightbox part 1, 2, 3  (PVC-rör)[br]http://andypiper.wordpress.com/2007/01/03/building-a-light-tent-part-1/[br]http://andypiper.wordpress.com/2007/01/06/building-a-light-tent-part-2-assembly/[br]http://andypiper.wordpress.com/2007/01/07/building-a-light-tent-part-3-results/[br][br]Det var just kraftigare PVC-rör jag tänkte på om mn behöver större ljustält kompletterade med några 45 graders vinklar i hörnen för stabilitetens skull eller ett enkelt snöre för "snedstag". Ett par skruvar och lite snöre ger stabilitet. Ett kraftigt PVC-rör har nog inga problem att sträcka sig 2 m, du kan även sätta ett T-kryss efter en meter och ha ett tvåmetersrör ner till golvet, så är sträckan bara en meter istället. [br][br]För att få det mobilt - gör alla rör en meter och skarva dem. Lätt![br][br]Sedan kanske sådana däringa vaxdukar från Rusta eller någe för blå, vit, grå, mönstrade bakgrunder eller papper på rulle eller lite lakan osv så är du i mål med ljustält. Eller? [br][br]Photo Studio using 3 pieces of paper (tre A4)[br]http://artifactor.org/light-box-from-3-sheets-of-typing-paper/[br][br]Cheap 1$ light tent / light box (kartong)[br]http://www.makezine.com/blog/archive/2006/09/cheap_1_light_tent_light_box.html?CMP=OTC-0D6B48984890[br][br]How To: DIY $10 Macro Photo Studio (kartong)[br]http://strobist.blogspot.com/2006/07/how-to-diy-10-macro-photo-studio.html[br][br]Digital Photography How-To: Building a Light Tent  (fler olika: näsdukar, lampskärm, kartong och vit hink)[br]http://www.creativepro.com/story/feature/19002.html[br][br]Här är ett företag som tillverkar sådana dära ganska dyra men bra ljustält (ganska småde med), ljusboxar mm: [br]http://www.ezcube.com/[br][br]Deras how-to-guider är bra:[br]http://www.ezcube.com/HowTo/[br][br]Jag menar alltså att du kan spara lite pengar här på att göra ett ljustält själv och lägga dem på tex shyssta lampor istället.[br][br]Diverse tips: Jag läste på nätet någonstans att Bingo Rimér använder en enkel träskiva med stöd som står upp och på den är flera lysrör monterade för belysning - tyckte det var fiffigt. [br][/quote]
Mitt företag: [URL=http://intelligentmammals.se/]www.intelligentmammals.se[/URL]
Min bokföringsguide: [URL=http://bokforamoms.se/]www.bokforamoms.se[/URL]
Min roliga tvåspråkiga blogg: [URL=http://alltommig.nu/]www.alltommig.nu[/URL]
106
Nu skall jag försöka svara på de frågor du ställer.[br][br]1. Hur får du mera försäljning?[br]Jag vet inte hur din besöksstatistik ser ut men det finns en hel del att göra. Om jag hos Google söker på tex "barnkläder secondhand" så kommer siten gulasidan.se med en länk till din sida. Som träff nr 51 alltså. Din egen sida hittar jag inte. [br][br]Söker du bara på barnkläder så finns det ganska många annonser vid det ordet. Söker du på barnkläder secondhand så är det bara en annons. [br][br]Med detta menar jag att med lite sökmotoroptimering, kanske köpa sökord/annonser, mm, små och enkla saker du kan göra själv, så kan du förmodligen få flera besökare och därmed mera försäljning. [br][br]Jag skall ha en kurs om ett CMS som heter Joomla i slutet på augusti i Stockholm och i fortsättningskursen veckan efter tänkte jag prata om just sådana här saker (sökmotorer, marknadsföring) och hur man kan få bra statistik. Allt med Googles tjänster. [br][br]Kanske även bilderna skulle kunna vara lite bättre i webbshoppen, men nu har du ju fått massa tips på det redan. [br][br]2. Frakten - tycker som övriga att det är OK. Det visar sig att om man skall öka sin försäljning så kan just fraktfritt vara en metod. Många människor försöker nämligen att komma upp i det beloppet om det finns, därmed kan man påverka ordersumman en smula med hjälp av beloppet som krävs för fraktfritt.[br][br]3. När det gäller frames så finns det inget lätt sätt att göra om det. Det är dock inte komplicerat, det tar bara lite tid. Jag vet inte vilken webshop-lösning du har nu, men det finns gott om helt gratis webbshoppar man kan installera själv (med en smula träning), så kanske du vill byta? Just för att få en mera sökmotorvänlig webbshop och kanske lägga till lite funktioner. [br][br]Själv använder jag Joomla och VirtueMart men har några andra upplagda på min cmsdemo-site. http://www.cmsdemo.se/ > Tillagda > Webshop Flera att testa finns på [br]http://www.opensourcecms.com/ [br][br][br]De övriga tipsen du har fått tex det om Tradera är inte alls dumt. För att inte bara öka försäljningen utan även lönsamheten kanske du skall ha nya kläder också och kanske flera typer av produkter. [br][br]Tänk på att den affärside man börjar med inte behöver vara den man går i pension med och de flesta företagare gör ändringar av sin verksamhet med tiden. Så när du kommer på något nytt, roligare som du kanske ser först när du jobbat med den här ett tag, så kan det var helt naturligt att byta fokus, starta en parallell verksamhet för att testa. Att lära sig marknadsföring på internet har du ju nytta av i många affärsideer. [br][br]Lycka till!
Mitt företag: [URL=http://intelligentmammals.se/]www.intelligentmammals.se[/URL]
Min bokföringsguide: [URL=http://bokforamoms.se/]www.bokforamoms.se[/URL]
Min roliga tvåspråkiga blogg: [URL=http://alltommig.nu/]www.alltommig.nu[/URL]
10
Jättetack för all feedback på min butik,  har en hel del att stå i bla med marknadsföringen och fotograferingen. Vilken tur att jag har en son som jobbar i fotoshop, han får helt enkelt lära mig. Hur som helst har jag gjort en lång lista på alla tips jag fått in och börjar helt enkelt med att ta itu med den. En enkel sak som jag ska ta itu med är även att sätta upp lappar på öppna förskolor, dagis, bvc mm. Sen har alla kunder som vill sälja kläder i min butik fått visitkort som dom kan ge till vänner och bekanta, vilket dom har varit väldigt positiva till.[br]Men jag är jättetacksam för ert engagemang och när jag har genomfört vissa förändringar så ska jag meddela hur det går. Lär väl ta lite tid men men ett företag går ju inte plus på en dag :-). Tack igen
34
Tjena![br][br]Jag tycker att din sida är rätt intressant faktiskt. Fina lite barn färger. Kanske kan ses som lite för "barnaktigt". Men det är nog inget  problem.[br][br]Jag kan hålla med om att priserna verkar väldigt små, du kanske kan erbjuda dem som vill sälja på din sida en uppmuntran.[br][br]Nu tar jag bara som exempel[br][br]Du kan erbjuda x summa kr för att de lägger in 10 varor / månaden / kvartal?[br]Sedan höja o sänka deras kostnader. DE uppmuntrar att lägga in fler på din sida...[br][br]Sedan har jag jobbat som fotograf udner ett par år och har bra erfarenhet av att fota "saker". Jag vet ej vad du har för kamera, men blixt ska du inte använda. Att rekomendera är att du skaffar[br][b][br]Kamerastativ[/b] ( Finns att köpa, alla stl brukar passa små kameror samt systemkameror, det finns billigare varianter för 200-300 kr. De räcker om den alltid står på samma ställe.)[br][br]Sedan behöver du en "ministudio" som de kallas. Som passar dina mått på kläder. De kostar ca 1200-2500 kr, beroende på den typen av stl.[br][br]Alla dessa produkter jobbar jag med relativt ofta åt företag, så dessa kan jag rekomendera. Då får du en enhetlighet på alla bilder.[br][br]Hör av dig om du behöver mer råd om utrustning osv...[br][br]Lycka till o en trevlig helg åt alla här![br][br]// Victor [br][br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.