Feedback till min webshop

5
Jag ska göra om min e-handel sida då jag tycker den känns tråkig design mässig och allmänt oseriös. Hjälp mig gärna genom att säga vad ni vill se på min sida och vilken information som är nödvändig att ge.

Jag vill ha det enkelt och snyggt (städat) men sidan skall kännas modern. Jag kan inte så mycket om att bygga sidor heller men jag kan få hjälp med den biten.


Tack på förhand

sidan är http://www.crazyswede.nu/
Adam - www.crazyswede.nu/
1616
4
[quote]Jag kan inte så mycket om att bygga sidor heller men jag kan få hjälp med den biten.[/quote][br][br]Ursäkta om mitt inlägg kommer låta kritiskt men det är för att utveckla tanken.[br][br]'Oseriös'  kan jag inte svara på men du har rätt om att den är 'tråkig'. Det mesta rent designmässigt skär sig på sidan och speciellt användarvänlig blir den inte utifrån nuläget.[br][br]Om du ska ha det snyggt och städat bör du kontakta en designer för att lyfta fram det elementära på sidan och det som profilerar webbshoppen. och då pratar jag mer grafisk form inte webbdesign som många syftar på programspråk. Om du 'kan få hjälp med den biten' och vet att den är professionellt utförd då tycker jag att du ska satsa på det.[br][br]En rekommendation kan vara att sätta den designer du väljer på att börja om från början för det är överlag enormt mycket som borde rättas till och då är det enklare med ett nytänkande.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b][br]
Må väl!
5
Tack för din synpunkt MOJO, det jag menar med att få hjälp är om jag vet hur jag vill ha det på sidan så kan en kompis som kan ett websideprogram fixa det åt mig, frågan för mig är hur jag vill att det ska se ut för att passa in på mina behov.[br][br]Jag har fått svaret att göra en totalt ny sida också men det känns för mig inte nödvändigt, då skulle jag behöva anlita en designer och jag vill hålla nere kostnader så här i början av min företagskarriär. Men för att lyckas krävs väl uppoffringar så det kanske lutar mot att anlita proffesionell hjälp ändå.[br][br]Men vad tycker ni jag kan göra åt sidan som den ser ut nu? om den skall göras om helt, till vilken stil då för min typ av webshop (få produkter, äventyrligt riktat mot yngre)
Adam - www.crazyswede.nu/
1616
4
[quote author=adam link=topic=3306.msg15202#msg15202 date=1198938914][br]frågan för mig är hur jag vill att det ska se ut för att passa in på mina behov.[br][/quote][br]Dina behov beror sig på vilken kravspec och innehållsspec du ställer. När du verkligen har det klart för dig så är det lättare att skapa en struktur, anvädarvänlighet, design och profilering över upplägget.[br][br][quote author=adam link=topic=3306.msg15202#msg15202 date=1198938914][br]Jag har fått svaret att göra en totalt ny sida också men det känns för mig inte nödvändigt, då skulle jag behöva anlita en designer och jag vill hålla nere kostnader så här i början av min företagskarriär. Men för att lyckas krävs väl uppoffringar så det kanske lutar mot att anlita proffesionell hjälp ändå.[br][/quote][br]Många missar att bra design faktiskt tillför något. Det har trots allt en avsikt och det är att profilera och underlätta för försäljning.[br][br][quote author=adam link=topic=3306.msg15202#msg15202 date=1198938914][br]Men vad tycker ni jag kan göra åt sidan som den ser ut nu? om den skall göras om helt, till vilken stil då för min typ av webshop (få produkter, äventyrligt riktat mot yngre)[br][/quote][br]För det första bör du bestämma upplägget. Som den ser ut nu är det en salig blandning. Bl a är inte flashmeny något att rekommendera.[br]Titta sedan på målgruppens sätt att ta till sig av reklam, design och produkter inom din inriktning. Jämför även med konkurrenterna.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
205
1
Jag tror att du först av allt behöver bestämma dig för hur du vill att det ska se ut. Mitt tips är att surfa runt på många webbsidor och bokmärka de du tycker är snygga och proffsiga. När du fått ihop ett gäng snygga sidor kan du kolla in dem en extra gång. Se vilka grafiska element och vilka funktioner du uppskattar, se vad de har som du helst skulle vilja vara utan. [br][br]Bygg därefter upp en bild av hur du tycker att en bra sida ska vara, i powerpoint eller msPaint eller med papper och penna. Bygg också upp hela den sidstruktur du vill ha med undersidor osv. Därefter kan du avgöra om du klarar av att börja på det själv eller om det blir så svårt att du behöver anlita någon. [br]Oavsett vilket är det bra med en bakomliggande plan med sidans upplägg.
321
Hej![br]Jag kan inte mycket om programering och sånt, men kan såklart bedöma det rent designmässiga.[br]Den gröna färgen känns inte så "vintrig"...kanske vore bättre med en "isblå" färg.[br]Menyraden tog det en stund innan jag förstod att det var just en meny. Ganska häftig iofs.[br]Av SEO-skäl borde du kanske ha mer text på startsidan (?). Omröstningsformuläret känns inte heller som att den har på startsidan att göra. [br][br]En bra början dock![br][br]Lycka till![br][br]Filibastis
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
http://www.l-c.se
http://www.hlr-instruktorsutbildning.se
http://www.defibrillator-hjartstartare.se
http://www.skanehlr.se
5
Tack för alla svar![br]Jag tycker det är jättekul att få respons på mitt "arbete" :) "keep it going" företagande.se.[br][br]Jag har bestämt mig för att göra om sidan ganska radikalt så småningom, designen gör jag själv, jag har fått en del idéer från andra sidor och bara man ger sig in i det blir man lite kreativ. Jag ska också ha en varukorg och satsa på att se mer proffesionell ut vilket jag märkt är VÄLDIGT viktigt.[br][br]Jag visste faktiskt inte att SEO krävde information bara från startsidan, jag trodde google etc. läste igenom alla sidans länkar. Jag får fixa det, man lär sig nåt nytt varje dag, tack för det filibastis :)[br][br]
Adam - www.crazyswede.nu/
36
Hej! Kul att du har gett dig på nya affärer.[br]Det jag upplevde med sidan var:[br]1. Tog väldigt lång tid att ladda[br]2. Bilden skar väldigt konstigt på sidan.[br]3. Den blåa färgen på "KASSAN" syns inte mot den blå bakgrunden och det är väldigt viktigt att kunden snabbt och lätt ska kunna beställa.[br][br]Ett tips kan vara att hyra en färdig webshop. Många webshoppar tillåter egen design, men tillhandahåller viktig funktionalitet som artikelregister, kundtjänstinfo mm. Det behöver inte heller kosta så mycket.[br][br]Jag gillade att det var många fina vinterbilder. Jättesnyggt:-)[br][br]Lycka till med affärerna!
34
Tja![br][br]Jag håller med de tidigare skribenterna  8) [br][br]Men tänk på den skroll sidan som finns i underkant.  SJälv sitter jag på en bärbar, med 13 tums skärm. Jag fick skrolla arslet av mig  :giggle för att titta runt.[br][br]Mmm, bara ett litet förslag med att låta en designer iallafall titta, färger o den typen av person som anpassar sidan är viktiga. Man vill komma ihåg sidan för att den var "häftig" för du säljer "coola" sporter. [br][br]Har kollat runt på olika sidor som säljer liknande produkter, så är dem oftast väldigt "coola" och "häftiga". Försök när du designar om sidan att tänka på att de ska vara sådan :) menade inget illa alls, bara så jag uppfattar sporterna osv... ;)[br][br]Lycka till med allt![br][br]// V .
109
hmm jag tycker nog du ska skaffa en riktig webshop / ebutik istället.[br][br]Om du inte vill lägga mycket pengar på det, så kör på os commerce = gratis webbshop, sen köper du ett tema från templatemonsters.com för runt 500 kr och ber din kunniga kompis installera det åt dig och sätta upp betal och leveranserna. Eller så hyr du en ebutik hos någon av alla de som erbjuder detta. [br][br]Alla alternativ är bättre än att du lägger ner all denna tid på det här och så blir det ändå inte riktigt bra. Är inte det rätt mycket "resurser" bortkastat? [br][br]på 90 talet behövde man väl runt 100 000 för att skaffa webshop, idag räcker det med några tusenlappar för en proffsig butik. Något som faktiskt är värt att lägga de få slantarna på.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.