Lönelistan.se

14
Här kommer ytterligare en sida jag gärna skulle vilja ha lite feedback på. Sidans syfte är att låta användare dela med sig av vad dem har i lön i sitt yrke. Detta kan dels vara intressant för andra att se, samt också vara bra om man är osäker på hur mycket man ska ange i sitt lönekrav på jobbintervjun. Det finns andra sidor med statistik, men jag tyckte det kunde vara kul om alla får möjlighet att ange sig som referens direkt.

Sidan kan vara lite segladdad.. men det beror på bannern längst ner på sidan.


Hur som helst, låt mig höra vad ni tycker om iden och sidan. (Lite dåligt med referenser  beror iofs på att sidan bara varit uppe i ett par timmar)

Det kommer komma en kampanj mot slutet av december då jag förhoppningsvid får in mer referenser... utan referenser blir sidan ganska meningslös.

Adress:  http://www.lonelistan.se eller lönelistan.se
321
En bra sajt som nog kan komma till nytta när det väl finns tillräckligt med inlagda uppgifter.[br]Dock kunde det vara bra med ett par meningar högst upp på sidan, där det kort förklaras vad sidan handlar om.[br][br]Filibastis
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
http://www.l-c.se
http://www.hlr-instruktorsutbildning.se
http://www.defibrillator-hjartstartare.se
http://www.skanehlr.se
14
Gjorde lite uppdateringar vad gäller utformningen av statistiken.. håller just nu på med Län statistiken.. vill presentera den på ett bättre sätt. Vissa delar av sidan är lite tom ja, jobbar också med att förbättra detta.
640
5
Hej! [br][br]Riktigt bra idé om du får fart på sidan. Roligare att läsa exempel från verkligheten än torr statistik från SCB.[br][br]Jag håller med Filibastis om att det behövs lite förklarande text så man snabbt förstår vad sidan handlar om.  [br][br]Lycka till! [br][br]MVH[br][br]R
14
Har uppdaterat första sidan med en text enligt önskemål.
85
Bra idé! [br]Ett tips är att utforma en liten "ikon" till varje område (Administration[br]Arbetsförmedlare, Arkiverare...  Bygg & Anläggning osv). Kanske lite hårt att jobba på det nu i början i för sig, men hade sett fint ut och enklare att urskilja de olika rubrikerna då.[br]Ser mycket fint ut annars, lycka till :)
640
5
Hej! [br][br][quote]Ett tips är att utforma en liten "ikon" till varje område (Administration[br]Arbetsförmedlare, Arkiverare...  Bygg & Anläggning osv). Kanske lite hårt att jobba på det nu i början i för sig, men hade sett fint ut och enklare att urskilja de olika rubrikerna då.[br][/quote][br][br]Håller med om att det skulle vara ett ordentligt lyft! Finns massor av färdiga ikoner på bland annat http://www.istockphoto.com/index.php[br][br]MVH[br][br]R
2360
37
En alldeles lysande idé som du kommer att ha mycket glädje av. Grattis!
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1616
4
[quote author=Robaino link=topic=3251.msg15126#msg15126 date=1198495309][br]Håller med om att det skulle vara ett ordentligt lyft! Finns massor av färdiga ikoner på bland annat http://www.istockphoto.com/index.php[br][/quote][br][br]Eller så skapar du egna ikoner eller ber en designer/illustratör om att ta fram de så att ikonerna håller en konsekvent design utifrån din profil (Färg, form och budskap). En mix match är inget att eftersträva.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
190
Idéen är bra, mest värdefullt är inte medel och medianlönerna utan typexemplen (till exempel fastighetsskötare, 22 år, 1 år i branschen 19715 kr/mån) - bygger du upp en stor databas med referenser så kommer det vara betydligt mer användbart än alla upprapningar av statistik som SCB, fackförbund och arbetsgivareorganisationer släpper titt som tätt. [br][br]Kanske skall du ge den som lämnar referens möjlighet att lägga till ytterligare fakta om sitt jobb, till exempel om man har budgetansvar eller personalansvar, om olika förmåner ingår i lönen, fast eller flexibel arbetstid etc?[br][br]Designen är helt okey, lägg inte mer tid på den just nu. Men se för guds skull till att få in fler referenser - att få reda på att en "konsult" i Stockholm som är 27 år tjänar 38 000 kronor i månaden säger just ingenting - däremot 100 olika konsultreferenser, då kan man börja snacka.
14
Vi kommer påbörja en medelstor kampanj vars syfte är just att samla in referenser. I samband med kampanjen så kommer vi även hålla en tävling med väldigt fina priser, så håll utkik. Inom någon vecka kommer vi dra igång med detta. [br][br]Det är precis som du säger att just nu är det för lite referenser och det är vår första prioritet. Angående designen så är den tillfredsställande i detta skedet, med undantag för loggan, vilket vi faktiskt har köpt in nytt grafiskt material för. [br][br]Vi hoppas att igenom kampanjen få in ett tillfredsställande referensantal i de flesta yrkena. Vårt mål med 2008 är uppnå 150 referenser i varje yrke. [br][br]Efter 2008 kommer vi sammanställa slutet av 2007 och hela 2008 och illustrera löneutvecklingen i olika yrken, samt andra intressanta statistiska fenomen.[br][br]Vill också passa på att tacka alla som påvisat intresse och gett oss feedback. Vi har valt att ha en helt öppen diskussion angående lönelistan redan från början. Vi vill att den på bästa sätt ska tillfredställa användarna i första hand och det bästa sättet att göra detta på är att fråga de potentiella användarna själva.[br][br]
205
1
Vill börja med att gratulera till en bra idé och en överskådlig sida med bra utseende.[br][br]Något jag efterfrågar (förutom antal verksamma år som ni ju har med) är huruvida personen som anger sin lön har relevant utbildning för sitt yrke eller ej. Exempelvis är en  utbildad maskinskötare eller systemtekniker mer värd på "andrahansmarknaden" än motsvarande person med samma antal yrkesverksamma år som ex. blivit upplärd på företaget.[br][br]R: Medianlön och medianålder inom respektive län vore också nyttig och trevlig info.[br][br]Lycka till med att attrahera fler referenser!
14
Angående medianlön och medianålder vid varje län så finns det en blå länk ovanför län listan som heter "Visa median värden". Trycker du på den så får du fram medianen på lön, ålder, verksamma år i varje län.[br][br]Angående utbildning så är det redan inplanerat, fast kommer inte kunna införas förens årskiftet 2008/9 eftersom vi redan har ett stort antal referenser. Statistiken skulle bli mer missvisande i så fall.
14
Ny version och lite annat smått och gott. Mycket har hänt.
14
Det va värst va segt det var här då :) Detta forums åsikter värderar jag högt och uppskattar all feedback.
321
Sidan är fin och idén är bra. Men du MÅSTE få in fler referenser. Många fler!! [br][br]Filibastis
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
http://www.l-c.se
http://www.hlr-instruktorsutbildning.se
http://www.defibrillator-hjartstartare.se
http://www.skanehlr.se
14
Det är något vi jobbar väldigt hårt med och kommer fortsätta göra även efter tävlingen och kampanjens slut. Responsen för sidan har varit enorm och feedbacken positiv vilket gör att vi blir motiverade att fortsätta och satsa pengar i projektet för att faktiskt kunna erbjuda någonting som är användbart för andra.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.