Hjälp med "idiotsäkring"

12
Skulle behöva hjälp att testa designen på denna hemsida:
http://www.adressbricka.se

Jag har fått synpunkter på / märkt att folk inte förstått formuläret där man designar sin adressbricka. Några tror att om man väljer en viss färg kan man bara skriva i raden framför den "färgpluppen" -> Kan jag göra det tydligare genom att gruppera färgvalet tydligare för sig? Eller känns det OK som det är?

mvh
camikaze
193
I det vänstra fältet ska man ju skriva in texten man vill ha på brickan. Kan du inte sätta dit texten "Fyll i din text här" på samma sätt som "Välj storlek"?[br][br]Behöver du verkligen ha en sådan textrad för varje färg? Istället för radioknappar och rullgardinsmenyer, kanske man skulle kunna göra beställning i flera färger och storlekar i en och samma beställning?
1616
4
Du bör förklara att varje fält är en ny rad på brickan. Snabb översikt trodde jag samma som de reaktioner du fått att man fyllde i det fält där den färg man ville ha var.[br][br]Lägg en text före ifyllnadsfältet som står Ex [br]Namn alt Textrad 1[br]Adress alt Textrad 2[br]Telefon alt Textrad 3[br]Mobil alt Textrad 4[br]etc etc[br][br]Flytta ned färgvalen inunder eller tom över så man inte blandar ihop det. Skriv rubrik ovanför "Välj brickfärg".[br][br]Denna text kan du lägga precis under brickan: "Brickorna är 2,8 * 5 cm stora och levereras med kulkedjor (ca 10 cm)." [br][br]Denna text lägger du i anslutning till Beställ knappen:[br]"JA, tack! Jag vill beställa 2 adressbrickor för 99:-"[br][br]Saknar möjlighet att centrera texten.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b][br][br]
Må väl!
1616
4
Färgval på texten kan vara trevligt också om möjligt.
Må väl!
12
Tack så mycket för snabb respons och bra synpunkter. [br][br][quote]Namn alt Textrad 1[br]Adress alt Textrad 2[br]Telefon alt Textrad 3[br]Mobil alt Textrad 4[br][/quote][br]Tack för tipset - det ska jag fixa till! [br][br][quote]Saknar möjlighet att centrera texten.[/quote][br]Ska fundera på det...risken är kanske att det blir för många val...men jag ska testa - det kan vara en bra funktion. [br][br][quote author=heal link=topic=3135.msg14108#msg14108 date=1194438247][br]Behöver du verkligen ha en sådan textrad för varje färg? Istället för radioknappar och rullgardinsmenyer, kanske man skulle kunna göra beställning i flera färger och storlekar i en och samma beställning?[br][/quote][br]Hänger inte med riktigt här...En beställning är en färg med 1-6 rader text. Att det råkat slumpa sig så att det finns 6 färger att välja på och att det får plats max 6 rader text är nog det som ställer till det? Färgvalet har inget med antalet textradera att göra...[br][br]Tack för alla tips! Det får nog bli lite justeringar till helgen! [br]
1616
4
Jag tror heal tolkade det som att färgvalen var just färgval per respektive textrad. Inte helt fel att tolka så efter upplägg.
Må väl!
12
[quote author=Mojo link=topic=3135.msg14114#msg14114 date=1194439862][br]Jag tror heal tolkade det som att färgvalen var just färgval per respektive textrad. Inte helt fel att tolka så efter upplägg.[br][/quote][br]Nej, du har nog rätt. Det är ett bekymmer. Det är lite begränsat med utrymmer också om man ska få plats med mer information (tänker mig en laptop med 15,4 widescreen som "standardupplösning"). Men lite rubriker bör kunna förbättra det. Textfärgen går inte att ändra. Enklaste justeringen är att helt enkelt ta bor en brickfärg...så ser det inte ut som om de hänger ihop på det sättet :-)[br][br]Tanken med sidan är att den ska vara "jätteenkel", man ska bara kunna beställa ett par adressbrickor med egen design - fri frakt - mot faktura om man så vill eller Payson. Det har fungerat ganska bra - har stor avslutsprocent bland de som besöker sidan. Men formulärdesignen är ett bekymmer...får fila vidare på den...
1616
4
Begränsa dig inte höjdled. Bredden kan jag se din tanke men höjden spelar inte för användaren större roll. Det finns datorer i alla slag tittar man på widescreen så är den lägre i höjd än ordinarie skärm. Som användare vänjer man sig med liten skärm eller ökar upplösningen för att få plats med mer.
Må väl!
50
Hej![br][br]Jag håller på och pluggar lite flash vid sidan av alla uppdrag. Försökte mig på att göra en brickbeställare som ni har på er sida. Du kan se den på:[br]http://jwd.jarnheimer.se/demo/adressbricka/[br][br]Som ni märker fungerar den inte helt (ändra storlek på texten och hjälpavsnittet fattas) och så behöver den givetvis bearbetas (man kan göra det tydligare med kanter runt formulärerna). Men om du vill så kan jag färdigställa den åt er (gratis).[br][br]Tack!
Viktor Jarnheimer
2066
2
Wow, underbar service!
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.