Dalande besökarsiffror

2

Vi driver en E-handel men har inte varit igång mer än ca 1 månad.Nu den senaste veckan så har besökarna minskat och så även köpen i E-handeln så klart,Vi hittar ingen logisk förklaring till det och i och med att vi inte vet, så kan vi heller inte göra annorlunda.𝐕𝐢 𝐡𝐚𝐫

• Sammarbetat med en SEO byrå och fått landningssidor och sökord i flera städer.• Vi annonserar för samma summa på Instagram löpande.• Vi annonserar på Facebook för samma summa löpande.• Vi har även en löpande annons på Google.• Marknadsföring via Eniro med både textannonser och bildannonser.Vi har alltså haft dessa tjänster konstant och vi har inte ändrat summa eller tagit bort något men den senaste kanske 8 dagarna så har antal besökare minskat kraftigt. Nu kommer vi knappt upp i 100 besökare varje dag. Är det någon som kan ge oss ett råd? Vi verkar vara totalt osynliga numer oavsett vad vi gör. https://rsinterior.se

HMBP
103
1

Starta en blogg på sidan, köpa annonsering är bra om man kan få ekonomi i det på kort sikt, artiklar i en blogg är guld värt på lång sikt. Tänk bara på att göra en rejäl undersökning av "keywords/nykelord" innan ni startar bloggen.

Då ni bara varit igång i nån månad än så tar det tid innan ni stabiliserats i resultaten hos Google och trafiken kan gå lite upp och ner.

18
1

Om man köper trafik, så kan det funka ett tag tills konkurensen ändrar balansen och ni får mindre ordrar medans konkurenterna får mer. Det gäller ju att hitta en bra samarbetspartner som hela tiden är aktiv och bevakar era intressen vad gäller köpt trafik, samt att ni säkerställer att kostnad/konvertering per sökord är rimlig.

När det gäller SEO, så kan det vara en början att hitta en bra SEO-byrå, men det finns så mycket oseriösa aktörer där ute. Det gäller ju att ni börjar arbeta aktivt med att få till bra landningssidor och kanske även som föregående nämnde, startar en bloggsektion med artiklar på er e-handel. Ofta är det rimligt att den som säljer är med och skapar texterna, eller att man anlitar en skribent inom aktuellt område.

Det gäller ju även att man gör en bra analys av sökord inför innan man väljer ämne för varje artikel, och sedan optimerar för rätt sökord per artikel. Bra verktyg för detta är ahrefs eller kanske ett gratis verktyg såsom ubersuggest.

Utöver det har vi, av vad jag förstått, en generell nedgång för e-handel efter covid, vilket är något som jag sett hos en del kunder. Dock borde ni inte vara drabbade av den då ni varit igång så kort tid, även om det kan vara en nedåtgående trend nu i och med stundande bistra tider.

Själv är jag ingen specialist på köpt trafik eller SEO, utan en vanlig webbdesigner med fokus på bra, snygg användarvänlig design. Ni kan se min portfolio i signaturen.

2

Tack för era svar.

Mycket verkade handla om att den plattformen vi stod på, på något vis blockerat Google att indexera väldigt många av våra sidor, ca 50%.
 

Vi har nu bytt plattform och det har blivit bättre. Självklart spelar ekonomin och att folk är mer försiktiga också in.

 

HMBP

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.