hubspot + wordpress = bra?

1
Hej alla på företagande 🙂 jag är helt ny på detta forumet och vill i förväg tacka alla som tar sig tid att läsa eller till och med svara. Jag har äntligen beslutat att starta en "liten" webbshop. Hemsidan är byggd i wordpress. Jag vilja kunna koppla på ett verktyg för att hantera kunder. En säljare som tar mot beställningar ska ska kunna ombesörja affären/leverans oberoende av lokalisering. (exempelvis Malmö, Göteborg, Stockholm etc.)

Vidare ska CRM-verktyget hjälpa till att administrera förfrågningar, uppföljningar etc. etc. som ett "sedvanligt crm". Jag har tittat på ett antal gratis crm-vertyg och hittat hubspot. De erbjuden en gratis version som kan implementeras i Wordpress. Jag tänkte köra gratis versionen innan verksamheten växer... frågor till er som använt hubspot tidigare:

1) Upplever ni att hubspot påverkar sidans hastighet?
2) Om ni kört "gratis"-versionen. Hur upplever ni det som crm?
3) Ska man välja nåt annat alternativ?
16
Hej Walter och grattis med ditt nya företag.🙂👍 [quote]Ska man välja nåt annat alternativ?[/quote] Kolla på [i]SuiteCRM [/i]: Open source och fullständigt gratis att använda dig av. Du installerar det bara på din egen server: [url]https://suitecrm.com/[/url] SuiteCRM är en fork av SugarCRM, som är ett av världens största CRM system, ([url]https://shorturl.gg/BJQBMq[/url]). [i]Det finns en massa addons til SuiteCRM också. [/i]De flesta är dock premium: [url]https://store.suitecrm.com/addons/[/url] Annat exempel som är gratis: [url]https://wordpress.org/plugins/wp-widget-sugarcrm-lead-module/[/url] [quote]Om ni kört "gratis"-versionen. Hur upplever ni det som crm?[/quote] Hubspotcrm är ett väldigt bra system pga. av många integrationsmöjligheter med 100-tals appar etc. men det blir också snabbt ett väldigt dyrt system när du önskar att börja använda dig av Hubspot premium funktioner. [quote]Upplever ni att hubspot påverkar sidans hastighet?[/quote] Ju flera WordPress tillägg du lägger till i WP systemet (plugins), ju mera påverkar det systemet. Varje WP tillägg använder mera av serverns minne och cpu tid osv. så det påverkar prestandan. Så om det inte är absolut nödvändigt att köra CRM systemet i WordPress så borde du undvika det; också med hänsyn till säkerhet. Om ditt WordPress system blir hackat och du kör CRM systemet där så kan det finnas en möjlighet att dom också får tillgång till det verkliga CRM systemet vilket kanske inte är så kul... Hoppas detta ger dig lite svar på din fråga? Mvh. Daniel
Kvalitet är bättre än kvantiet. | Mitt bolag: https;//takemarket.se
9
Hej Walter. Hubspot är ett otroligt kompetent verktyg som CRM. Dessutom är deras CRM gratis. Det du betalar för är fler funktioner när du vill växla upp. Tänk dock på att hubspot "kan allt". Det innebär att det kan växa och bli hur stort som helst. Många affärskonsulter lever gott på att hjälpa företag "ratta" Hubspot och förstå data. Det är inbound marketing, e-postmarknadsföring, betygsättning av prospekts mm. Fundera på hur mycket du behöver ett CRM och vad du ska ha det till. Det finns ett antal svenska CRM som är bra som bland annat Lime, Upsales och 24sevenoffice. Dessutom har du Salesforce som är världens största CRM, kan allt och kostar därefter. Är support på svenska något du behöver? Vad får du tillbaka i form av värde och översikt? Hur många användare är ni? Fundera och gör en ordentlig behovsanalys. Att koppla ihop CRM med hemsidan är en bra lösning för att automatisera. Allt du slipper mata in manuellt är guld värt. Titta även på Zapier om du har börjat automatisera. Då kan du få många fördelar och spara extremt med tid om du lägger upp det smart. If this then that. Zap! Om wordpresshastigheten: ju fler plugins desto söligare sida. Men är uppsidan med sparad tid värt det så är det bra. Byt till ett webhotell som är snabbt så kan du köra massor av plugins utan att oroa dig. Som Oderland. Lycka till!
SEO-konsult och grundare av Raqs SEO-byrå

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.