Göra webbsida själv??

125
1
Har lite funderingar kring en webbsida och programmeringskunskaper..



Kommer starta en webbutik i framtiden, men vill gärna kunna styra en hel del själv vad gäller layout, vad som ska ligga där och olika funktioner och så...



Helst att man kan göra sidan själv trots att man inte har några egna kunskaper om programmering (kan bara grunderna i html).



Har ni förslag på var man kan vända sig eller något program eller så man kan använda sig av?



Har varit inne lite på e-butik.se och tycker det verkar vara en bra lösning, har ni erfarenheter från dom?



Alla tips mottages tacksamt.. 🙂
355
1
till att börja med. Det finns flera sätt att utforma layout och design men detta kräver lite tid och tålamod. [br]När det gäller open source som Mambo open source, php-nuke, joomla o.s.v. finns det oftast en administrationsdel som du använder för att utforma din e-butik. Oftast hittar du även många gratis templates du kan ladda ner på nätet. [br]Har ingen erfarenhet av e-butik.se men ett gäng andra och de flesta är gjorda för att du, som användare, skall ha lätt för att utforma butiken. Det som kan vara nackdelar är att det inte finns så många möjligheter som i open source för layout, funktioner o.s.v.
125
1
tack för svaret... :) [br] [br]Som tur är kommer jag inte starta förrän om ca 2-3 år till...så jag har massor med tid på mig att hitta lösningen som passar mig bäst... :) [br] [br]Open Source har jag inte hört om tidigare faktiskt... :oops: [br] [br]Men ska googla lite om det, antar att man kan få fram en hel del då... :)
125
1
Har googlat lite nu, men har ändå problem... :oops: [br] [br]Blev intresserad av dessa program, men skulle gärna vilja ladda ner det för att verkligen se hur det fungerar... [br] [br]Men tydligen krävs det att man har en domänadress för att ladda ner?? (stöttre på det på ett av programmen, minns inte vilket... :oops: ) [br] [br]Sedan verkar alla vara på engelska, och jag vill helst av allt ha en svensk version då jag inte är så himla bra på engelska... :( [br] [br]Men ska söka vidare... :)
125
1
har surfat runt nu men utan resultat... :cry: [br] [br]Alla program jag försökt ladda hem kräver att man har en domänadress för att det ska fungera... [br] [br]Men jag har ju ingen domänadress, och kommer inte skaffa någon förrän strax innan jag startar då jag fortfarande inte är helt säker på namn och sånt... :( [br] [br]Finns det något sätt för mig att få tag på ett Open Source program eller så som jag kan använda redan innan jag skaffar en domänadress? :?
355
1
du skriver [quote]Sedan verkar alla vara på engelska, och jag vill helst av allt ha en svensk version då jag inte är så himla bra på engelska... [/quote] [br]antingen får du nog fräscha upp dina kunskaper i engelska eller låta någon annan sätta upp en site för dig. Jag har ett par billiga och enkla lösningar som du sätter upp själv med svensk bruksanvisning men dessa får jag inte göra reklam för här. :wink:
125
1
hmm...antar att det är dags för mig att inhandla en engelsk-svensk ordbok... :mrgreen:
187
Några intressanta länkar till dig [br] [br]GOD JUL [br]http://www.svenskjoomla.se/ [br]http://forum.joomla.org/index.php?board=63.0 [br]http://www.oscforum.se/ [br] [br]//Tomten :-D
Frilansande människa
125
1
tack så mycket... :mrgreen: [br] [br]Julklapparna verkar komma tidigt i år... :mrgreen:
27
Och du behöver ingen domänadress för att testa programmen. [br]Du kan installera en testserver på din egen dator istället. [br] [br]Antingen installerar du Apache, php och mysql själv (finns oändligt med guider på nätet om detta) eller så laddar du hem en programvara som installerar och ställer in allting automatiskt, t.ex XAMPP eller WAMP. [br]Din så kallade "domänadress" blir då istället http://localhost och är en lokal mapp på din dator.
www.startaebutik.se
9
här är en open sourcelösning till: [br] [br]http://www.zencart.com/ [br] [br]desvärre på engelska så kanske inte perfekt för dig. Zencart liknar OSCommerce som någon nämnde ovan. Kanske är Zencart något mer flexibel. Man behöver en del tid att sätta sig in i det. [br] [br]Skicka gärna ett privat meddelande om du behöver hjälp. [br] [br]hälsningar [br]Ola
Ola Andersson

http://www.olango.net
Web Sites & Web Site Maintenance
Optimisation
Content Management Systems (CMS)

http://www.olangoecommerce.co.uk
E-Shops. E-commerce
125
1
tusen tack för era svar.. :mrgreen: [br] [br]Visste inte att man kunde ha sin dator som testserver... :oops: [br]Fast det borde jag ju fattat eftersom man har det då man sitter och kodar egen hemsida... :oops: :mrgreen: [br] [br]Ska sätta mig ner med detta så fort jag får tid och prova mig fram till vad jag tycker bäst om... :mrgreen:
T WebSolutions
Jag skulle personligen rekommendera CMS (Content Management System) [b]Joomla 1.0.11[/b] [br]Mycket bra såväl för nybörjaren som för vidareutveckling till allt avancerade funktioner.
125
1
har nu laddat hem XAMPP, och har redan fått problem... :oops: [br] [br]"domänadressen" jag ska få ska då vara http://localhost , men då jag skriver in det kommer jag bara till http://localhost/xampp/ , och det är ju fel.. :o [br] [br]Ska jag själv göra om någon inställning så det blir rätt? Har försökt leta svar, men hittar inget... :( [br] [br]Sedan tänkte jag börja med Joomla och testa det... :mrgreen: [br] [br]Vill så gärna att detta ska fungera, nu när jag upptäckt att dessa program är gratis dessutom, det lockar riktigt mycket... :mrgreen:
27
[quote]har nu laddat hem XAMPP, och har redan fått problem... [br] [br]"domänadressen" jag ska få ska då vara http://localhost , men då jag skriver in det kommer jag bara till http://localhost/xampp/ , och det är ju fel.. [br]Ska jag själv göra om någon inställning så det blir rätt? Har försökt leta svar, men hittar inget... [/quote] [br] [br]För att ställa in din webserver gör du enligt följande. [br] [br][i]http://localhost[/i] motsvarar en lokal mapp på din dator. [br]Default är [i]htdocs[/i] i din xampp-katalog. [br]För att ändra till någon annan mapp så öppnar du filen httpd.conf [br]Den ligger förmodligen i C:\Program\xampp\apache\conf [br] [br]Jag föreslår att du skapar en mapp Webserver och lägger i roten på c: (c:\webserver) [br]I httpd.conf får du ändra på två ställen. [br]Runt rad 176: [b]DocumentRoot "C:/webserver"[/b] [br]Runt rad 203: [b][/b] [br] [br]Starta sen om apache-servern och sen ska det fungera. [br] [br]För att installera Joomla så laddar du hem det och packar upp i c:\webserver [br]Därefter går du till http://localhost så borde installationspaketet starta automatiskt. [br] [br]Lycka till!
www.startaebutik.se
45
Det fins rätt så många företag där man kan desinga sin webbutik själv. [br] [br]Dem hostar den och du styr den lägger ut varor. [br] [br]Från typ några få kronor till flera tusen i månaden. [br] [br]andvänd google.
125
1
tusen, tusen tack för hjälpen... :mrgreen: [br] [br]Har fått det att fungera... :mrgreen: [br] [br]Har inte börjat på någon egen sida än, men håller på att experimentera lite så jag lär mig programmet.. :mrgreen:

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.