CRM nödvändigt i mitt fall? + Tips på appar?

1
Nu kommer lite blandade funderingar. Är i uppstartsfasen, planen är att ha lanserat webbshopen innan julhandeln sätter igång (tight, men jag jobbar dygnet runt i princip. Inte omöjligt att hinna).

Börjar närma mig ett beslut om plattform för butiken, betalningslösning, startlager etc. MEN. Jag klurar på det här med CRM. Jag planerar att öppna fysisk butik om ett år, och vill jobba mycket på kund/medlemsbyggandet och allt omkring. Vad tillför CRM så länge jag bara har webbshop, som jag inte kan få genom plattformen för webbshoppen? Där får man ju också historik, möjlighet till nyhetsbrev, kampanjkoder, kundinlogg, kundservice gentemot kund etc.

Jag använder iPaden mycket eftersom jag sitter på massa olika ställen och jobbar. Tips på appar som är bra i detta sammanhang? Tittade lite på CRM-appar till exempel, men hittade ingen jag kände mig nöjd med. Viktigast för mig är att det är LÄTT och smidigt att använda så det inte blir en tidstjuv. Tips på övriga appar? t ex för att hantera kunder, artiklar, kampanjer, eller uträkningar/ekonomi.

Skulle uppskatta lite tankar 🙂
11
Hej! Även om du just nu kanske inte har ett jättestort behov av ett CRM-system, kan det vara bra att ha i framtiden. Det kan vara bra att ha alla uppgifter om kunder om du ska köra några specifika kampanjer, eller ha samarbeten med andra. Det kan vara ganska tidskrävande att bygga en bra kunddatabas, så att göra lite då och då över lång tid är att rekommendera än att försöka sammanställa allt på en gång. Jag har tidigare använt mig av Podio, vilket är betydligt billigare än t.ex. Salesforce. Du kan koppla ihop det med olika appar och bygga vidare efter behov. Det var väldigt enkelt att använda. Ett annat alternativ är att du kopplar ihop ditt bokföringsprogram om du har ett, med en CRM-app som synkroniserar data. Har programmet ett öppet API, kan du sedan t.ex. koppla ihop det med MailChimp för e-postkampanjer och liknande. Det kan du göra med bl.a. Fortknox, e-conomic och Visma. Hoppas du fick svar :)
822
29
[url=http://www.foretagande.se/inkop/gratis-crm-nagra-tips/]Du kan även kolla i denna tråden om CRM.[/url] Flera om dem gratis upp till 1-3 användare.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.