Var bör jag registrera min domän??

43
3
Nu tänkte jag ta det första trevande steget för att börja bygga upp mitt bolag. Som novis i dessa sammanhang behöver jag er hjälp. Jag ska registrera några domäner för att säkerställa att de inte blir registreradeav någon annan. Förmodligen kommer min webbplats att vara färdig tidigast om ett år och fram tills dess är jag inte intresserad av något webbhotell. Var är det bäst att registrera domän i min situation? Kostar en eventuell flytt något?

Tack på förhand för lite vägledning.. 🙂 / Andreas
http://www.trygghetinnovation.org
90
Hej Anderas, välj en leverantör av tjänsten som även ger dig rådgivning. Undvik billiga lösningar-man får ofta vad man betalar för. Välj någon som är intresserad av ett längre samarbete och som kan förklar för dig vilken domän du ska ta och varför. En domän räcker t.ex. till en hemsida men ger dig oftast inget speciellt skydd eller gör dig unik. Hör av dig till mig om du vill veta mer. MVH Billy
www.affelin.se www.facebook.com/AffelinBda
50
1
Som Billy säger så får man oftast vad man betalar för. Men just när det gäller domännamn tycker jag [url=http://www.loopia.se]Loopia[/url] är ett lysande undantag. Dom tar såklart betalt för att registrera själva domännamnet, men att bara ha det där kostar ingenting. Du kan själv styra adressen till valfritt webhotell så du är inte bunden till att använda Loopia. Det finns alltså aldrig någon anledning att flytta hanteringen av domänen utan man ändrar bara vilken server den pekar på. Dom gånger jag har behövt kontakta Loopias support har jag alltid fått snabba och bra svar.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.