Enklare webbutik

18
Jag driver en webbshop men känner att jag lägger ner för mycket tid på att dra ut kvitton och verifikationer och annat för bokföringen.

Det är Zencart och för kortinlösen har jag Certitrade och för faktura och delbetalning använder jag Svea Web Pay. Utbetalningarna från dessa görs till mitt Plusgirokonto och då måste jag printa ut alla kvitton, verifikationer och kontoutdrag och matcha ihop dessa.

Jag börjar med kontoutdraget från Plusgirot, letar upp utdraget från Certitrade (eller Svea) och sedan skriver jag ut alla kvitto från Zencart som ingår i den utbetalningen och häftar ihop dem. Det här tar alltså mer tid än jag egentligen är beredd att avsätta.

När jag gjort betalningar med mitt VISA-kort måste utdraget som kommer varje månad matchas ihop med utdraget från det som gjort på Plusgirot.

Är det här "normalt" när man driver en webbshop? Finns det någon helhetslösning som gör det här enklare? Jag skulle kunna börja leta själv men det är enklare att fråga här.

Finns det inte någon bank som erbjuder någon sån här lösning?

Tidigare körde jag Mamut där bokföringen var integrerad med webbshopen men jag upplevde en del problem; webbshopen var ful och svår att anpassa, min revisor ville i slutändan göra om allting i ett annat bokföringsprogram osv.
90
Hej, Har du hört vilka lösningar som leverantörerna kan hjälpa till med? Om det är ett visa kort du har för att betala småutgifter-skaffa ett riktigt kreditkort som du betalar en gång i månaden. Då behöver du inte blanda in detta i ditt plusgirokonto Har du lite resurser över så finns det ju alltid konsulter som du kan ta in för att sätta ihop ett bättre flöde. MVH BIlly
www.affelin.se www.facebook.com/AffelinBda

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.