Utseende av kassa för att få fler att genomföra sitt köp?

3
Hej!

Just nu har jag en steg för steg kassa. Dels måste kunden bli medlem/skapa ett konto för att genomföra sitt köp. Sen går de vidare genom olika steg, på första sidan väljer de adress, sen klickar de på "fortsätt" och då kommer man till betalning sen "fortsätt" igen och då kommer man till sista sidan där man bekräftar ordern.
Kan detta göra att man tappar kunden på vägen?

Är det bättre att ha kassan på en sida?
Ska kunden verkligen behöva skapa ett konto för att göra ett köp? Kan man tappa kunder på detta?

Otroligt tacksam för svar!
18
Jag är ingen expert på webshoper men har för mig att man måste skapa ett konto för att köpa på nätet oavsett? Sen finns det ju smarta sätt att göra det på, t.ex. att informationen sparas till check out så man slipper skriva in allt två gånger? Det är klart att ju mer komplicerat det är att handla ju större drop off får man, men det går ju att komma runt, titta på andra framgångsrika webshopper som gör stegen tydliga och enkla för besökaren att förstå. ett bra exempel: http://www.sporttema.se Först har de en iPerson som riktar besökaren till varukorgen, och väl där har de en enkel trestegsprocess för att handla. Lycka till!
Man kommer aldrig först om man följer andras fotspår http://www.hansomvet.com/
1
Hej! Det kan du absolut göra, konsumenter hoppar gärna av när du blir för krångligt. Ett alternativ är att man kan logga in via Facebook och ha det connectat så istället. Tipsar gärna om dessa sidor där man pratar frekvent om hur man kan anpassa sin sida för att få bätte försäljning. http://iloveconversionrate.se/ http://www.conversionista.se/ Du kan ju alltid spana in ehandel.se också som är full med matnyttig information. Lycka till!
Följ #veckansidé på www.elvni.se/idebloggen
18
http://www.ehandel.com/nyheter-artiklar/personlig-video-okade-konverteringen-med-10-procent/
Man kommer aldrig först om man följer andras fotspår http://www.hansomvet.com/
119
[quote="martinthemindreader" post=44092]http://www.ehandel.com/nyheter-artiklar/personlig-video-okade-konverteringen-med-10-procent/[/quote] Det är säkert bra med en video! Men det jag tänkte på var att det är konstig prissättning på videon, 1500 kr/månad. Borde ha varit en engångskostnad tycker jag, fast det kanske är en form av avbetalning.
peterkorkala.se - godis24.se, japanfakta.se, faktabank.se. Håller på att starta upp e-handel på godis24.se
18
Priserna har ju såklart ändrats lite sen 2010, men en av anledningarna till prissättningen är hostingen. Nu svävade vi dock lite väl mycket off topic, i grunden handlar det om att hitta sätt att rikta besökaren till det man vill att de ska göra, och sedan göra det så enkelt och lättförståeligt som möjligt. så en fråga till Elle för att komma tillbaka: skulle du vilja skicka länken till sidan så vi kan ta oss en titt? hittade den inte på din profil.
Man kommer aldrig först om man följer andras fotspår http://www.hansomvet.com/

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.