smygstarta en liten, enkel e-butik, tips?

46
3
När jag började tillverka Kandi (smycken och accessoarer gjorda av 6x9mm stora plastpärlor, s.k. pony beads trädda på elastisk tråd) upptäckte jag vilket galet skralt utbud av material det finns i Sverige.

Planen är att importera pony beads och elastisk tråd från en stor leverantör i USA, och sedan sälja via en enkel e-butik till andra kreativa själar.

Jag har inte några större summor att lägga på projektet, så hur kan jag smyga igång det lite vackert och sen se vart det tar vägen?
Kanske man kan få till nån slags deal med den amerikanska leverantören, bli nån form av återförsäljare eller sälja på kommission eller liknande, vad har ni för förslag?

Ska väl tilläggas att jag inte har ambitionen att leva på detta, varje krona plus ser jag som en bonus.
http://www.inkmadness.se
355
1
Du har en väldigt enkel "komigång-butik" på http://fjernsyn.se/ Här finns även support. Jag kan även hjälpa dig för en mindre summa. Sätt igång.
50
1
Det skadar aldrig att fråga, så skicka ett mail till leverantören och berätta om dina funderingar. Ibland får man ett nej, ibland får man en bra deal :) Jag tror kommission är svårt att få, men det är en ren gissning från min sida. Du kanske kan bli någon form av återförsäljare och få lite bättre priser. Kolla också om det finns grossister du kan handla direkt från. Har du tur hittar du någon grossist som låter dig köpa små mängder. Tror också det är värt att kolla om du kan importera från asien, kolla på tex. www.dhgate.com
5
Om du vill importera så vill jag bara tipsa om aliexpress.com. Har köpt mycket därifrån, och det funkar kanon...hitintills iallafall. Billigt, enda är att det tar lite tid att få hem varorna. Allt mellan 10-30 dagar.
8
Var försiktig när du beställer från Kina, inte alltid man får det man har beställt, en billig pris betyder att du ska akta dig. De försöker alltid med att skicka äldre modeller, taskiga förpackningar eller annat som de kan spara på, på ett smart sett. Vi har nästan stoppat alla våra köp från Kina då det är högs ostabilt med leveranser och varor. Mår mycket bättre när man kan snacka med någon som kan engelska/svenska och skickar varorna som de borde komma packade och med rätt modell och kvalitet. säger inte att man inte kan lyckas, beroende på vad för produkter man köper. Men mycket kopior och tullavgifter blir det.
Abooh Prylmonstret - Häftiga & uppseendeväckande prylar http://www.abooh.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.