Starta e-butik för dator modding

4
Hejsan!

Jag har nu i nåt år varit intresserad i att starta ett eget företag i form av en webshop, jag skulle vilja fokusera mig på tillbehör för moddning av datorer t.ex sleeving.

Men vad behöver man egentligen för att starta en webshop, jag har tänkt ha ett litet lager i mitt hus då det inte kommer vara ett super stort lager utan mindre grejer. Men vad bör man ha kunskaper om t.ex moms etc.

Men jag har ingen som helst erfarenhet utav något som har med företag att göra, bokföring, importera, leverera betalsätt t.ex. Så alla tips och råd välkomnas verkligen!

Jag har heller ingen leverantör av de saker jag behöver och skulle gärna vilja ha lite information om hur man kan få kontakt med en bra leverantör för att få just de produkter som jag behöver.

Och även ett bra webshop system som inte är allt för dyrt och inte allt för krångligt, har endast ett fåtal erfarenheter med mysql och php så helst något som är lätt att använda och inte kräver så mycket programmeringsmässigt. Däremot har jag lite mer erfarenhet inom CSS,HTML och bildredigeringsprogram så att designen ska jag nog klara av.

Mvh Rasmus
117
Hej! Det enda tipset jag kan ge dig är angående webbshoppen. Det finns otaliga gratis shoppar som det bara är att installera om man har lite kunskaper av PHP och MySQL och fix och trix... dessa shoppar har stöd för det mesta av funktionalitet men sen måste du lägga på betalningsmoduler om du ska ta betalt via VISA/MASTERCARD etc. Annars kan du ta betalt via PayPal eller faktura. Detta kan man få hjälp med för inte alltför stora kostnader.
117
Kanske ska ge några tips på shoppar också!? :) http://www.oscommerce.com/ Detta är den jag har testat själv och den är relativt enkel att få upp och hyffsat snygg i sitt originalutförande. Men det krävs lite CSS-kunskaper om man vill göra den unik, annars kan du säkert köpa templates till den. /Johan
355
1
[quote="RasmusH1" post=41165]Hejsan! Jag har nu i nåt år varit intresserad i att starta ett eget företag i form av en webshop, jag skulle vilja fokusera mig på tillbehör för moddning av datorer t.ex sleeving. Men vad behöver man egentligen för att starta en webshop, jag har tänkt ha ett litet lager i mitt hus då det inte kommer vara ett super stort lager utan mindre grejer. Men vad bör man ha kunskaper om t.ex moms etc. Men jag har ingen som helst erfarenhet utav något som har med företag att göra, bokföring, importera, leverera betalsätt t.ex. Så alla tips och råd välkomnas verkligen! Jag har heller ingen leverantör av de saker jag behöver och skulle gärna vilja ha lite information om hur man kan få kontakt med en bra leverantör för att få just de produkter som jag behöver. Och även ett bra webshop system som inte är allt för dyrt och inte allt för krångligt, har endast ett fåtal erfarenheter med mysql och php så helst något som är lätt att använda och inte kräver så mycket programmeringsmässigt. Däremot har jag lite mer erfarenhet inom CSS,HTML och bildredigeringsprogram så att designen ska jag nog klara av. Mvh Rasmus[/quote] Jag menar det är viktigt du gör dig unik när det gäller moddning av datorburkar. Ta och designa en ovanligare moddning som dra blickarna till sig. Försök sedan synas på sidor som sysslar med just detta. Forum, bloggar och liknande. När det gäller import kunde det löna sig att kika på sidor som alibaba.com, amazon, amerikanska sidor och kanske olika auktionskammare som säljer ut konkursbon från datorfirmor. När det gäller moms och andra avgifter får du kontakta tullverket vid import. Att sälja saker i Sverige är lite enklare och det framgår oftast av det bokföringsprogram du använder. Du hittar allt från gratis till kanske 70:-/månad här http://www.drivrutiner.net/program/kontor/bokforing.php En väldigt enkel e-butik att använda är opencart. Du ser en färdig där det bara är att ladda upp bilder, kategorisera och sätta priser på http://fjernsyn.se . Denna lösningen kostar kanske 50:-/månad. En annan lösning kunde vara Drupal där det finns massor av betalningsmoduler att hämta gratis på nätet. Tycker du om att designa kunde Danaland vara en enkel lösning. Se mer på http://www.göteborgshumor.se . Du ser en beskrivning på hur du bär dig åt här http://www.webbgbg.se/webbhotell/fantastico/drupal.php Ännu ett mycket billigt alternativ kunde vara någon av alla de stora webbhotell med alla dessa möjligheter som ger dig gratis hosting i ett år. Kunde vara en bra deal innan du får inkomster på dina kreationer. Du har några på http://www.gbghtml.se/ftp/gratis.php Leveranser brukar gå att lösa med postens företags-service. Kostar lite mer men du vet ditt paket kommer fram. Här är nästan enklast du besöker ett bemannat postkontor och hör dig för. Kör hårt och lycka till.
4
Oj vilken långt och informativt svar! Jag testade OpenCart nu men i installationen har jag nu kommit fram till den sista delen där jag ska välja databas, jag har absolut ingen koll på vad man behöver i en databas för att det ska fungera i en webshop och jag vet faktiskt inte hur jag ska fixa det. Kan man på något sätt köra utan databasen tills vidare då jag kör den på en virtuell server just nu för att kunna styla till den som jag vill och så..?
355
1
[quote="RasmusH1" post=41195]Oj vilken långt och informativt svar! Jag testade OpenCart nu men i installationen har jag nu kommit fram till den sista delen där jag ska välja databas, jag har absolut ingen koll på vad man behöver i en databas för att det ska fungera i en webshop och jag vet faktiskt inte hur jag ska fixa det. Kan man på något sätt köra utan databasen tills vidare då jag kör den på en virtuell server just nu för att kunna styla till den som jag vill och så..?[/quote] Open cart kan du inte köra utan databas. På ett "vanligt" webbhotell som använder apache brukar det räcka med att ange namet på den databas du använder och "localhost". Du skriver du använder virtuel server. Hemma eller på något webbhotell? Kan du inte databas skulle jag föreslå du använder någon av de färdiga lösningar du hittar på många webbhotell idag. Typ http://fjernsyn.se
4
Open cart kan du inte köra utan databas. På ett "vanligt" webbhotell som använder apache brukar det räcka med att ange namet på den databas du använder och "localhost". Du skriver du använder virtuel server. Hemma eller på något webbhotell? Kan du inte databas skulle jag föreslå du använder någon av de färdiga lösningar du hittar på många webbhotell idag. Typ http://fjernsyn.se[/quote] Jag kör WAMP server just nu, det går att göra databaser i det så jag ska försöka klura lite, men annars så har jag ett webbhotell jag skulle kunna testköra och fippla lite tills databasen och allt blir som jag vill. Tack för dina svar!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.