Starta webbutik, men vart?

6
Hej,
Jag ska starta en webbutik där jag tänkte sälja grejer (ex. kläder, inredning, accessoarer osv.) från olika lite mindre kända märken med kvalitet. Men jag skulle vilja ha lite exempel, kommentarer och synpunkter på vilket webbhotell/butik som är bäst. Det ska vara ganska enkelt och inte så jättedyrt eftersom jag inte vill satsa så stort i början. Är det någon av er som har en webbutik och vad är det för e-butik ni använder?
15
Hej.[br][br]Vi kan hjälpa dig med en E-butik....du bestämmer själv hur mycket du vill betala för en komplett lösning.[br][br]Du kan även får en Komplett E-butik som vi hela tiden uppdatera och optimerar[br]mot 2% i provision på din omsättning.[br][br]Läs mer på www.framtidsfabriken.se[br]
355
1
Har lagt ut flera exempel från open source där du kodar själv till enkla användbara exempel på http://www.webbgbg.se/webbshop/budget.php Vill du ha en enkel lösning som fungerar direkt skall du titta på http://fjernsyn.se/ Kostar 960 kronor per år. Det enda du behöver tänka på är ladda upp bilder, skriva priser och marknadsföra. Kan inte bli mycket enklare. Vi kan hjälpa dig med marknadsföring för en billig peng.
10
Jag har gjort grejer i Textalk (www.textalk.se) som är väldigt kraftfull, med färdiga frakt- och kontokortsavtal samt kopplingar till Pricerunner. De har lite olika prisnivåer och det finns flera alternativ som säkert är lika bra, men jag har testat Textalk för flera projekt och varit nöjd. Jag skulle dock välja ett större, färdigt paket så att du själv slipper stå för utvecklingskostnader utan kan dela med många andra annvändare.
Driver www.debitum.se - en online fakturaservice för små företag. 25 kr/faktura.
26
solu, kolla in Loopia! Har ingen uppfattning om hur de ligger prismässigt i förhållande till andra webbhotell men jag tycker om att de hela tiden hänger med och utvecklar sig och deras support är OK! De har också stöd för en mängd open source-lösningar, vilka man kan installera med ett klick. Min enda koppling till Loopia är två hemsidor under produktion jag har där. Lycka till! ;)
355
1
[b]swed skrev:[/b] [quote]solu, kolla in Loopia! Har ingen uppfattning om hur de ligger prismässigt i förhållande till andra webbhotell men jag tycker om att de hela tiden hänger med och utvecklar sig och deras support är OK! De har också stöd för en mängd open source-lösningar, vilka man kan installera med ett klick. Min enda koppling till Loopia är två hemsidor under produktion jag har där. Lycka till! ;)[/quote] De har bra applikationer med den där one-click installer. Du installerar en open-cart, typ blogg eller open-cart med några klick i kontrollpanelen. Fördelen är att du har mycket installerat från början, nackdelen kan vara du inte ser allt du kan göra med mysql som i kontrollpanel med [url=http://www.webbgbg.se/webbhotell/fantastico.php]fantastico[/url] eller softocoulus. Det finns dock fler webbhotell som kör denna installer som one.com, surftown och binero. De har valt lite olika lösningar så det bästa är väl att bestämma dig för vad det är du vill använda och sedan undersöka.
30
Några välanvända system är: http://nordiskehandel.se http://www.jetshop.se http://www.startabutik.se
[color="orange"]Webbdesigner[/color] och Content Writer Driver en liten webbyrå, jobbar även med konvertering och seo.
26
solu, webbgbg.se har helt rätt i att man skall jämföra olika webbhotel, inte bara för priser utan även tillgänglighet, upptider, support, egen anpassning etc. Finns definitivt några spänn och timmar att tjäna på det. På Loopia är det inga problem med MySQL. Genom phpmyadmin har man, så vitt jag hajar, en fullgod kontroll och administration av basen. One.com har jag inga bra erfarenheter av. Det var iochförsig ett tag sedan och saker och ting ändras, gudskelov, ständigt.
355
1
[b]swed skrev:[/b] [quote]solu, webbgbg.se har helt rätt i att man skall jämföra olika webbhotel, inte bara för priser utan även tillgänglighet, upptider, support, egen anpassning etc. Finns definitivt några spänn och timmar att tjäna på det. På Loopia är det inga problem med MySQL. Genom phpmyadmin har man, så vitt jag hajar, en fullgod kontroll och administration av basen. One.com har jag inga bra erfarenheter av. Det var iochförsig ett tag sedan och saker och ting ändras, gudskelov, ständigt.[/quote] Jo men jag menar du inte har riktigt samma tillgång till phpmyadmin på Loopia. Tycker annars, som jag skrev tidigare, denna open-cart med allt färdigt som visa, mastercard och paypal är helt förträffligt. Du kan även med några enkla inställningar i open-carts kontrollpanel ändra design och färger ganska enkelt. Har lagt ut ett snabbt exempel med de flesta grundinställningar med från början. Kika på http://fjernsyn.se/ det enda jag ändrat i design här är logotypen uppe i vänstra hörnet(där det står "plats för logotype"). Det enda du behöver göra här är att ladda upp bilder, skriva priser och kategorisera. Gör du enkelt på en halvtimma. Kan det bli enklare?
26
@webbgbg.se, Ok!,ok!,ok! :-D Har iochförsig snubblat över några smått irriterande "skönhetsfläckar" hos Loopias PhpMyAdmin men inte orkat/hunnit engagera mig att kontakta Loopias staff om saken. Du är dock attan så engagerad, ja, föredömligt engagerad alltså... om Du kan livnära Dig på Dina aktiviteter är det faktiskt imponerande. En sann entrepenörssjäl. Förresten Du skriver om Open Cart att den har Visa & Mastercard. Dessa betalningsalternativ är de jag har förinstallerade på min ver.: AlertPay - Authorize.Net (AIM) - Banköverföring - Cheque / Money Order - Postförskott - Free Checkout - LIQPAY - Moneybookers - Paymate - PayPoint - Perpetual Payments - PayPal Website Payment Pro - PayPal Website Payment Pro (UK) - PayPal - SagePay - SagePay Direct - SagePay (US)- 2Checkout - WorldPay. Skall nog köpa till PaySonmodulen, hinner varken bygga eller installera direkt på sidan. Visa mig gärna till V & M modulerna så jag kan be SwedBank att dra åt..., ja Du vet nog vart! :-D
338
19
Håller med! webbgbg. tycker du borde försöka att vara lite objektiv ;-) men kan bara hålla med att du har en otrolig tro till det du gör :mrgreen:
26
@janeo, ja du han har inte bara en stark tilltro utan webbgbg.se är verkligen hjälpsam överallt. Det är nog inte helt fel att anlita honom, eller rättare, hans företag om man har behov av sådana tjänster. :)
355
1
O.k, förlåt. Ser nu du ju har phpmyadmin. Hade lite mycket på gång där :-[ . Får be om ursäkt för ett lite snabbt inlägg. Jag växlar mellan en massa olika gränssnitt på kontrollpaneler och är väl lite "miljöskadad" av cPanel sedan många år.:huh: Beroende lite på vad du skall göra, hur mycket tid du har till ditt projekt tycker jag ändå man kan välja ett alternativ som redan finns färdigt. Du är snabbare igång och tid kostar pengar. Du kan ju naturligtvis lägga till fler betalsätt efter hand.
26
De' e' lungt webbgbg.se, Du e' ändock cool. Göteborgare, förmodar jag. I så fall är vi "landsmän". :-D Körde ursprungligen med ZenCart, vilken jag tyckte var skitbra, sen hände nåt och jag gick över till Open Cart som känns lite "stelare" men har tonvis med konfigurationsalternativ... samt omfångsrik sajt (på Engelska iallafall). Du har förstås helt rätt i att färdiga lösningar speedar upp projekten och kan anpassas med relativt små ändringar. Inte omöjligt att jag hör av mig till Dig relativt snart (inom en månad) för en konsultation. Hadé ;)
355
1
[b]swed skrev:[/b] [quote]De' e' lungt webbgbg.se, Du e' ändock cool. Göteborgare, förmodar jag. I så fall är vi "landsmän". :-D Inte omöjligt att jag hör av mig till Dig relativt snart (inom en månad) för en konsultation. Hadé ;)[/quote] Hur kunde du gissa det ? :P Jo, sedan barnsben. Tack för din uppskattning. (Hoppas cool menas o.k) :) Swed, du är alltid välkommen att bolla lösningar med mig. Mvh från Göteborg ;)
26
Ja' feck la' ta' te' hela min intelektella kap... kappasitet, men senn löste ja' de' la' lätt. "...gbg",(?), a' menn dô, moste la' enna va' Götteborg, va'? Ve' e' la' enna best, elle'? :winner Gôtt dô! :P Sedan födseln och ohejdad vana har jag bebott denna vackra stad med sin fina Kinesiska bilfabrik och smart placerade Ryaverk. Japp, cool betyder cool, asså'. Internationella som vi är spikar ve Änglisch ibland och inte bara feskelôder, fast det gör vi knappast heller längre. :( c u = see you och Hadé ;) P.S. Sorry, solu, att vi knycker Din tråd såhär. Hoppas Du ändå har fått svar på Dina frågor. D.S. ;)
8
JetShop tycker jag har en väldigt bra lösning. Deras gratis-shop där man betalar 5% av försäljningen är briljant om man vill smyga igång en verksamhet som ändå kommer ha låga ordervolymer i början. Allt eftersom webshopen växer kan man uppgrader och lägga till fler funktioner. Väldigt flexibel när det kommer till design och enkelt att hantera även för den som inte kan webb. Obs. Av de standardlösningar som finns har jag bara testat Jetshop och Textalk utöver de egna plattformar vi jobbar med idag. Lycka till!
24
Hej! Vi på Nordic Web Team har två alternativ. [url=http://www.nordicwebteam.se/alla-tillagg-tjanster/magento-e-handel/]Magento (avancerad) [/url] [url=http://www.nordicwebteam.se/alla-tillagg-tjanster/wordpress-e-handel/]Wordpress (enkel[/url]). Alla priser finns på hemsidan. Hos oss finns inga begränsingar för funktionaliteten. Hör gärna av er om ni undrar något!
Jonas Wärngård VD Nordic Web Team - www.nordicwebteam.se
4
Ja det finns en uppsjö av webbutik-plattformar att välja på, de som går att köpa lös, men de flesta betalar man en månadskostnad beroende på vilka krav man har på webshopen, bland det viktigaste är att webbutiken har en bra seo lösning för utan trafik så blir det inga försäljningar och så klart många andra funktioner är också viktiga. Här finns en jämförelse lista på olika [url=http://www.ehandelslösningar.net]e handelslösningar[/url]
6
Du kan köpa en färdig e butik av mig, sen behöver du bara betala server och domännamn. Ca 600 kr/år. www.bandanas.se. Ge ett bud Men mitt råd är att ladda ner prestashop och installera den. Det tar ca 5 minuter, helt gratis. Jag driver i dag ett antal e-butiker och omsätter ganska mycket, i dag köper vi in tjänster men vi startade med cubecart en gammal gratisbutik men det var en bra början. I dag går vi över till prestashop ett otroligt stabilt program och enkelt att sköta. Vill ni ha hjälp eller råd kontakta Magnus Hellström e- butiksexpert "googla"
Vem är Magnus Hellström ? Läs om mannen myten legenden....hur kan en salladsplockare omsätta miljoner på internet?
7
Om du ska sälja kläder så är Facebook Shop det självklara valet: NÄR KUNDER HÖR TALAS OM MOBILIZER SÅ SÄGER ALLA: "Mobilizer - För bra för att vara SANT!" MEN VAD ÄR DET EGENTLIGEN? En e-handelslösning som ger dig: * Facebook shop: En butik på facebook. Kunder shoppar direkt på facebook * Mobil e-butik: Du får en mobil e-butik * Ipad: Butiken är kompatibel för Ipad * Gratis marknadsförningskurs: Vi visar dig hur du marknadsför din butik på facebook. Hur du får 100+ fans på mindre än 48 timmar. * Import av produkter: Importerar dina produkter från existerande e-butik * Synkronisering mellan affärssystem & webbutik: Skickar tillbaka ordrar och synkroniserar lagersaldo t.ex. Kolla Mobilizer.se innan du väljer.
http://mobilizer.se - Sälj mer via mobil och facebook
1
Hej Solu, Ett hett tipps ifall du vill komma igång snabbt snyggt billigt och lätt. Du kan ta en titt på http://www.mobilizer.se/ så får du en fullständig beskrivning om hur vi arbetar. Du får Facebook shop webb-shop mobilshop iPad shop Vad mer kan behövas för att möta dina kunder på deras begär? ;) Må väl och lycka till. Ifall du har frågor eller funderingar så kan du maila mig på [email protected]
207
3
Konstigt att ingen nämner E-Bay eller Tradera eller är ögonen inte med mig? Innan man förhastar sig med domän, e-butik som kan kosta en del om man inte kan lösa den biten själv utan måste ta in någon konsult etc! Ovan nämnda alternativt kan vara en start (en testperiod)för att se hur det det fortlöper. Förutsatt att man har kunskapen eller hur man går till väga så finns det ett alternativ till en egen hemsida med egen butik eller bara e-butik till så lågt pris som 12kr/mån. Eller jag t.om 0kr, men den lösningen är lite mer basic och fattig på funktioner. /Daniel
8
Numera har vi ju också: https://tictail.com/ som är helt gratis och har mängder med funktioner.
Göran Svensson Molnfront Systemutveckling URL: www.molnfront.com I get up every morning determined to both change the world and have one hell of a good time. Sometimes this makes planning my day difficult. —E.B. White, Ame
2
Hej! Vi på [url=http://mocomab.se]Mocom[/url] använder ofta opencart när vi bygger webbshoppar, det fungerar jättebra för oss. Den som vill starta en butik på nätet får gärna höra av sig! :) Ex på webbshop som vi driver: [url=http://ecq.se]EC&Q[/url] Ha de gött! Mvh
Dags för ny hemsida? Besök http://mocomab.se ----- Sveriges nya modebutik - http://ecq.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.