Öka din Google Rankning och din trafik med artikelmarknadsföring

130
1
Artikelmarknadsföring, eller Article Marketing som det heter på engelska, handlar om att sprida sin kunskap till så många som mäjligt för att på så sätt bygga upp länkar och intresse för den egna hemsidan eller företaget. Det hela är faktiskt ganska enkelt, men samtidigt ruskigt effektivt.


Så här går det till
I grunden handlar det om att ge lite för att få tillbaka mycket. Som artikelförfattare ger du en del av din tid och din kunskap då du skriver artikeln, men sedan får du tillbaka så länge som din artikel är aktuell och intressant. Du ska alltid ha med minst en länk till din egen hemsida i din artikel, då får du ut maximalt av artikeln.
Dels får du inlänkar (backlinks) från alla de som publicerar din artikel vilket ökar din rankning hos Google. Faktiskt så är just länkbyggande en av de största delarna i sökmotoroptimering och genom att sprida dina artiklar med länkar så bygger du upp ett stort nätverk av inlänkar.
Förutom detta får du besökare som klickar sig in till din sida via dina artiklar.

Ett exempel
Säg till exempel att du skriver en artikel om hur man bäst odlar persilja. Du har en egen hemsida där du säljer frön, näring, böcker osv. I din artikel skriver du kortfattat, ca 400-600 ord, om hur man lyckas med sin persiljeodling. I artikeln lägger du till två eller tre länkar till din hemsida.

Kalle, som själv har en hemsida om trädgårdsarbete, letar material till sin hemsida. Han surfar in på Artikelsidan.se och ser att det finns en ny och fräsch artikel om hur man odlar persilja. Han kopierar artikeln, inklusive länkar, och lägger ut den på sin hemsida. Kalles hemsida är välbesökt, han har ungefär 150 besökare varje dag som läser vad som står på hans hemsida. Din artikel kommer alltså att visas för många unika besökare varje dag, bara på Kalles sida.

Pelle, som också har en sida om trädgårdsarbete, gör samma sak MEN Pelle har också ett nyhetsbrev med hela 1500 prenumeranter. Han lägger in din artikel i sitt nyhetsbrev och vips så har du fått gratis reklam för din hemsida utskickad till 1500 trädgårdsintresserade personer.

Det mest effektiva sättet att marknadsföra på
Artikelmarknadsföring är troligen det mest kostnadseffektiva och enklaste sättet att marknadsföra sin hemsida eller sitt företag. Det är snabbt och enkelt, och det bästa av allt är att det är helt gratis!

Tänk på att ge dina läsare så mycket som möjligt i din artikel. Den ska vara informativ och inte säljande. Tanken är att personer ska vilja visa den för andra, inte att du ska få de som läser den att handla.

Skicka in dina artiklar på www.artikelsidan.se
-------------
REKO heter egentligen André och driver REKO Webdesign

- Prisvärda hemsidor för företag och privatpersoner
- Personligt bemötande genom hela projektet
- Alltid fast pris
- Inga månadskostnader eller abonnemang

http://www.rekowebdesign.se
6
Det är ganska värdelösa länkar man får från artikelsidor med tanke på att de snabbt begravs djupt på domänen samt att det tillkommer 100 tals nya artiklar varje dag. Så de där 2 länkarna du får av din artikel måste samsas med 10.000 tals andra länkar från en enda domän. En ekvation som inte riktigt går ihop.
[URL=http://"http://www.hjartgruppen.se/kurs/forsta-hjalpen-hlr/"]Första hjälpen/HLR[/URL]
109
Vaddå "en enda domän" ? [br]Tanken är väl att man ska skriva en så bra artikel så att många vill publicera den och hamnar länkarna på flera domäner.
http://www.plexiglasskivor.se
http://www.plast-tak.se
6
Det vore en mycket bättre strategi. Som jag förstår trådskaparen så vill han dock mest att man ska skriva artiklar och lägga till dem på just den hemsidan han skrev, varpå resultatet kommer att bli som jag skrev om ovan.
[URL=http://"http://www.hjartgruppen.se/kurs/forsta-hjalpen-hlr/"]Första hjälpen/HLR[/URL]
130
1
@nejin. Om du läser mitt inlägg igen så är ju tanken att sprida sina artiklar. För att göra detta krävs en plats att publicera på, och där är en artikelkatalog helt rätt. Jag håller med dig om att länkar från själva artikelkatalogen inte ger lika mycket som länkar från andra sidor inom samma niche. Men det uppnår man ju när artikeln publiceras på flera olika hemsidor. [br][br]Många bäckar små...[br]
-------------
REKO heter egentligen André och driver REKO Webdesign

- Prisvärda hemsidor för företag och privatpersoner
- Personligt bemötande genom hela projektet
- Alltid fast pris
- Inga månadskostnader eller abonnemang

http://www.rekowebdesign.se
162
[quote author=nejin link=topic=8420.msg37757#msg37757 date=1295533452][br]Det är ganska värdelösa länkar man får från artikelsidor med tanke på att de snabbt begravs djupt på domänen samt att det tillkommer 100 tals nya artiklar varje dag. Så de där 2 länkarna du får av din artikel måste samsas med 10.000 tals andra länkar från en enda domän. En ekvation som inte riktigt går ihop.[br][/quote][br][br]Så fungerar det ju inte alls, din backlink som gör att du klättar i sökmotorerna finns ju kvar för alltid. Och dessutom så rankar själva artiklarna ofta högt på söksidorna. Så artikelmarknadsföring är helt outstanding.
117
Det finns till och med verktyg som hjälper en att posta dessa artiklar på en j*drans massa artikelsidor automatiskt. Du får definitivt inte den kvalitén på besökare och inte heller den länkkraft du är ute efter men det finns, om man vill. Har provat ett sånt men det var inte effektivt för mina behov så jag slutade använda det igen.
11
Automatiska program för att skicka ut multipla artiklar i sökmotoroptimeringssyfte är något jag verkligen avråder. Det finns egentligen inga genvägar när det kommer till att synas på Google. Även om du hittar effektiva sätt att skicka ut exempelvis länkar automatiskt till hundra (och tusen-) tals webbplatser samtidigt så är detta något du kommer att ångra bittert när Googles algoritmer når fram till dig och pushar ner sidan på söklistorna. Att marknadsföring genom artikelhemsidor som denna skulle vara "det effektivaste sättet att marknadsföra sig på" ligger ju väldigt lite sanning i... men visst, att skriva bra artiklar för att sedan skicka in med en länk till ens hemsida är en bra grej, men det är ju inte det man bör satsa tid och energi åt :)
Läs vår SEO blogg om hur du kan synas på Google !

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.