BÄSTA BILLIGASTE EMBALLAGEN? Kartong eller påse???

18
Hej!

Jag ska sälja både kit och löst material ifrån en E-butik. Till kiten hade jag tänkt mig platta kartonger. Lilla kit - 22 x 22 x 5 cm. Stora kit - 42 x 42 x 5 cm.

Till det lösa materialet är jag tveksam; säljer bland annat plast på rulle. vad är bäst. Kartong eller kraftig påse? Vad blir billigast? Även till kiten kan jag tänka om, om nu plastpåse är mkt billigare. Jag tänkte isåfall om man virar runt wellpapp eller bubbelplast kring produkterna (ett varv) och sedan lägger detta i en kraftigare plastpåse (sådan som är svår att göra sönder) Och det bästa är väl om man kan försluta den helt (har sett sådana men vet inte var) så att man måste klippa upp den.

Kartonger är så skrymmande och de väger ju en hel del. Därav min frågeställning. Materialet är inte ömtåligt, Det skulle inte gå sönder om man tappar påsen. Dock vill jag ha bubbelplast/wellpapp runt om, så det inte repas eller blir små märken m.m....... Ju mer jag tänker på påsar desto bättre känns det. Jag har kontor/lager hemma så allt som tar mindre plats är välkommet.


All tänkbar respons kring emballage är jättetacksamt!!!!!!!!


1165
15
Kraftiga postorderpåsar är inte så billiga är min erfarenhet, och skall du dessutom börja vira in saker i emballage först så blir det mycket dyrt och tidsödande. Det emballaget tar ju också plats hemma hos dig och kostar pengar.[br][br]När det gäller kartonger så är det klart billigast att hålla sig till standardstorlekar. 22x22 resp 42x42 är inte standard. 22x22 finns det nog något som är nära nog att få tag på i standardstorlek, men 42x42 är det värre med. Kika runt lite bland kartongleverantörer och försök hitta en kartong med en prislapp som passar dig, och som dina kit får plats i.[br][br]Även om det naturligtvis går att specialbeställa kartonger så är det dyrt, du måste beställa mycket och det tar tid. Standardstorlekar kan i princip köpas av vilken leverantör som helst.
18
Tack för ditt svar.[br][br]Förmodligen måste jag ändå packa in varorna som sedan hamnar i kartongen ändå, då det blir lite väl "luftigt" i kartongen... Bubbelplast kommer jag alltså redan behöva köpa. Så frågan är vad som är billigast av kraftiga påsar och kartonger.[br][br]Jag har ingen emot kartonger och jag kan tom tänka mig att anpassa mina produkter efter standardstorlekar om det förenklar inköp (priset) mer. [br][br]Snälla tala om vilka standardstorlekar det finns så ska jag genast försöka korrigera mina planer ;)[br][br]+ rek. på seriösa/bra ftg som säljer emballage! tack!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1165
15
Vad som är billigast av påsar och kartonger är lite hugget som stucket. Det beror på vad du hittar som passar. Min erfarenhet av påsar är att de lätt går sönder. Jag testade 500st som jag packade dataväskor i, men har gett upp dem.[br][br]www.packoplock.se är en leverantör som har ett väldigt stort sortiment av emballage. Inte bara standardgrejer, utan du får en rätt så bra blick över vad olika typer av emballage kostar.[br][br]http://office.aroxs.com är en leverantör jag köper en del utav då deras priser är i det lägre spannet. De har inte samma stora sortiment, men mycket lägre priser.
18
Tack för bägge länkarna, jag börjar inse att mina mått är jobbiga.....[br]De är FÅ kartonger som är fyrkantiga och platta och det är ju det jag är ute efter.... Egentligen skulle jag behöva pizza-kartonger ungefär :) Kan man googla på det månn tro....
47
Så länge man inte kommer upp i tvåsiffriga priser så är emballage inte så stor kostnad egentligen. Kartonger eller postorderpåsar är en smaksak. Jag kör med båda två, kartonger för ömtåligare saker eller stora order, påsar för allt annat. [br][br]Påsarna tar betydligt mindre plats. Däremot har jag några bubbelplastpåsar, och de tar hur mycket plats som helst. [br][br]Portokostnaden är en mycket större post, och det kan vara bra att titta på mått och viktgränser där innan du handlar. [br][br]Jag går i tankarna att byta till privpak och såg att de tar en tia mer om paketen blir över 8 cm, sånt är att tänka på då en tia är mycket jämför med prisskillnaderna i emballage. [br][br]Slå en signal till pack och plock och bolla med dem lite, de är super.[br][br]Men du kan nog förbereda dig på att stora kitet blir svårt.. [br][br]
109
Emballage är som ett upptrappningskrig ungefär. Ju mer man emballerar desto mer misshandlas paketen på vägen.
http://www.plexiglasskivor.se
http://www.plast-tak.se
1
  :'([br][br]Fraktkostnaderna suger musten ur en. Själv försöker jag inrikta mig på Postens brevförsändelser.[br][br]Emballage är också svårt, men jag skall följa länkarna och be om offerter på ett antal kartongstorlekar, men vill även komplettera med Jiffy-påsar så man kan skicka smått med brevporto.[br][br][br]Jag följer KatarinaJ´s äventyr med spänning och tar åt mig av alla tips som hon får.......[br][br]Heja KatarinaJ    :bravo
:-)
1
Innan handlade jag mitt emballage (bubbelpåsar, kartonger m.m) hos flera olika leverantörer. Det gick åt en hel del tid för att hitta bra priser. För ca 1 år sedan läste jag denna tråden och fick tips om ett par leverantörer. Jag jämförde priserna med vad jag hade betalt tidigare och sedan dess köper jag allt [url=http://aroxs.com/sortiment/kontorsmaterial/billigt-emballage-forpackningsmaterial]emballage[/url] (fraktfritt) från [url=http://aroxs.com/]http://aroxs.com/[/url] En stor bonus är deras personliga servicen. Skönt att kunna ringa och fråga om tips när man inte riktigt vet vilken typ av emballage som är lämplig :)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.