Sökmotoroptimering

54
Hej 🙂SökmotoroptimeringÄr det någon som vet hur denna bransch fungerar?Har den någon framtid eller är det bara "upphajpat"?Sökmotorerna har ju bara ett syfte - Att ge rätt information till sökaren.

Det kanske inte behövs framöver då nästan alla nya sajter är optimerade när de byggs...?Jag känner några som är duktiga på optimering men de kan/vill inte sälja och marknadsföra sig.Kan de vara något att ge sig in på?
187
Sökmotoroptimerings-branschen kallas kort och gott för, seo och är en förkortning för, Search Engine Optimization. Denna metod för att göra sig ”synbar” på Internet är definitivt inte "upphajpat" utan är för många ett måste att för huvudtaget överleva på nätet. Så finns det även de som inte ens behöver göra sin sida nåbar för sökspindeln och därmed osynlig för sökmotorerna. [br] [br]Vad många seo-företag gör är att kraftigt överreklamera denna metod enbart för att "upphajpa” sina kunder och även glorifiera sina kunskaper när det inte är så överdrivet svårt att få bra placering på, tex google. [br] [br]Om du har planer på att lära dig seo och ragga kunder så kommer du snart att inse att även du måste göra som de andra seo-företagen, nämligen att överdriva och i många fall ljuga för att få kunder. Många kunder kan inte dra paralleller för det nedlagda arbetet och vinsten för företaget. I mina ögon är 80% av seo-företagen rena bedragare, bondfångare (och resten av synonymerna) [br] [br][quote]”Sökmotorerna har ju bara ett syfte - Att ge rätt information till sökaren.”[/quote] [br]Och det är där värdet ligger. Säljer du, Tex, seo tjänst, och det är 33443 sökare på detta ord, tja, då har du också lika många potentiella kunder. Men du får ca. 171 000 000 träffar via sökmotorn också på samma sökord. Här ser man hur viktigt det är med en bra optimering. [br] [br][quote]Det kanske inte behövs framöver då nästan alla nya sajter är optimerade när de byggs...?[/quote] [br]Ingen sajt är optimerad när de byggs. Om inte byggaren och optimeraren är en och samma person, och du säger till om det. [br] [br]Om du tänker ge dig in i denna bransch så förbered dig på en ordentlig konkurrens. Det finns, förutom alla de seo-företagen också en uppsjö av personer liknade de du känner, som hjälper företag att synas på webben. [br] :o [br] [br]EDIT: [br]Här är en länk där du kan läsa om vad seo som å ofta står för.En länk bland många, många andra [br]http://www.lindqvist.com/seo-skojare/
Frilansande människa
5
Kära herr Lindqvist, [br] [br]Jag är en av dom som jobbar på ett av dom här skojarföretagen du pratar om, jag har jobbat med seo sedan 2001, jag har följt den livliva debatten som du bla för på nätet, det som slår mig just nu, är varför denna hetsjakt ,är herr lindqvist så mkt bättre själv? gör du seo konsulting? är det bara roligt att tillbringa hela sin tid med att hålla koll på braschen? [br] [br]Sedan kan jag håla med om att det finns en del pajaser i den här branshen i sverige, jämfört med usa och england, men den kommer att tvättas upp under 06/07 tro mig. [br] [br]Så granska inte ihjäl dig i sommarvärmen! [br] [br]mvh [br]Mr Internet [br] [br] [br][quote="Ben"]Sökmotoroptimerings-branschen kallas kort och gott för, seo och är en förkortning för, Search Engine Optimization. Denna metod för att göra sig ”synbar” på Internet är definitivt inte "upphajpat" utan är för många ett måste att för huvudtaget överleva på nätet. Så finns det även de som inte ens behöver göra sin sida nåbar för sökspindeln och därmed osynlig för sökmotorerna. [br] [br]Vad många seo-företag gör är att kraftigt överreklamera denna metod enbart för att "upphajpa” sina kunder och även glorifiera sina kunskaper när det inte är så överdrivet svårt att få bra placering på, tex google. [br] [br]Om du har planer på att lära dig seo och ragga kunder så kommer du snart att inse att även du måste göra som de andra seo-företagen, nämligen att överdriva och i många fall ljuga för att få kunder. Många kunder kan inte dra paralleller för det nedlagda arbetet och vinsten för företaget. I mina ögon är 80% av seo-företagen rena bedragare, bondfångare (och resten av synonymerna) [br] [br][quote]”Sökmotorerna har ju bara ett syfte - Att ge rätt information till sökaren.”[/quote] [br]Och det är där värdet ligger. Säljer du, Tex, seo tjänst, och det är 33443 sökare på detta ord, tja, då har du också lika många potentiella kunder. Men du får ca. 171 000 000 träffar via sökmotorn också på samma sökord. Här ser man hur viktigt det är med en bra opptimering. [br] [br][quote]Det kanske inte behövs framöver då nästan alla nya sajter är optimerade när de byggs...?[/quote] [br]Ingen sajt är optimerad när de byggs. Om inte byggaren och optimeraren är en och samma person, och du säger till om det. [br] [br]Om du tänker ge dig in i denna bransch så förbered dig på en ordentlig konkurrens. Det finns, förutom alla de seo-företagen också en uppsjö av personer liknade de du känner, som hjälper företag att synas på webben. [br] :o [br] [br]EDIT: [br]Här är en länk där du kan läsa om vad seo som å ofta står för.En länk bland många, många andra [br]http://www.lindqvist.com/seo-skojare/[/quote]
ffärsdriven säljare och entreprenör som under 2006 startat ett eget säljbolag, där vi nu söker drivna säljare som vill vara med och skapa något unikt.

Skriver även en egen blogg om försäljning:http://saljbloggen.blogspot.com

mvh
Robert
187
jrbusiness. [br] [br]Jag är inte herr Lindqvist, Denna sida är en sida bland många andra som tar upp ämnet. [br] :grin: [br] [br]Jag pekar definitivt inte ut någott företag. Det kan andra göra mycket bättre.
Frilansande människa
14
[quote="Bosse"] [br]Jag känner några som är duktiga på optimering men de kan/vill inte sälja och marknadsföra sig. [br] [br]Kan de vara något att ge sig in på?[/quote] [br] [br]Om det är duktiga så är det ju väldigt lätt för dem att marknadsföra sig, det är ju bara att göra en sida där de säljer sina optimeringstjänster och se till att den sidan hamnar top 3 på Google under söktermen sökmotorsoptimering. [br] [br]Jag skulle personligen aldrig anlita ett företag som inte låg på top 10 på den söktermen (förutsatt att det är ett företag som endast riktar sig mot seo). Fast å andra sidan skulle jag aldrig anlita ett sådant företag alls då jag gör all min optimering själv och hittils har det funkat väldigt bra. :wink: [br] [br]Men det finns ju andra sätt för dem att tjäna pengar, i stället för att optimera sidor åt andra mot betalning så kan de ju göra egna sidor som de tjänar stora pengar på just pga att de ligger i topp på sökmotorerna.
355
1
Lindquist skriver ute på sin sida om "satellit-siter". För att lägga in länkar på tillräckligt många satellit-siter krävs det några timmars jobb och detta måste man ta betalt för. [br]På drivrutiner.net och citygbg.se har vi fått upp några nystartade siters PR-värde genom att lägga in länkar till dem på ca 300 sidor. Sedan märker man ju att det som står om "text runt om länken" ger bra respons. Det är därför vi på citygbg satte upp ett destinationsforum där du är välkommen att skriva om en destination, land eller någon resa du gjort. [br]Vi har fått beröm från ett flertal platser i europa, usa och england för denna. [br]Idén med detta forum är helt enkelt att du måste tillföra någon form av information till besökaren i forumet så att han får valuta för att besöka det. Har ni ett resmål ni besökt eller vill ni beskriva staden ni bor är ni välkomna att registera er, sätt hemsidan i signaturen och skriv(på engelska) ert ämne under rätt rubrik.
83
Nu inställer sig faktiskt frågan vilket som är mest lönsamt, att ha sponsrade länkar som tillhandahålls av sökmotorerna själva, eller använda sig av utomstående företag som sysslar med s.k. sökmotoroptimering? [br] [br]Spontant så känns det som att man har bättre garanti med sponsrade länkar, som man faktiskt själv kan bjuda över de andra. Sökmotoroptimering känns ganska "hokus pokus" utan några garantier... [br] [br]Sedan är det frågan hur internetanvändarna surfar? Om jag söker efter en produkt, så känns det ju som om träffsäkerheten är avsevärd högre på de sponsrade länkarna, än i vanliga resultatlistan.
355
1
problemet är bara att vissa sökmotorer inte tar in vilka sidor som helst eller siteägaren trivs inte med sökmotorernas sponsrade länkar. [br]Välsdigt många sidor med bra information struntar i google adwords eller yahoos projekt på grund av att de inte vill ha konkurrenterna på sin sida. [br]Har hjälpt några hantverksföretag här i Göteborgsregionen med ganska specialiserade tjänster eller produkter och dessa vill absolut inte ha konkurrenter på sina produkter för, exempelvis, husbygge eller snickeri på samma sida såvida de inte får rejält betalt. Google och yahoo ger inte tillräckligt betalt för att det skall löna sig.
29
[quote]Sökmotoroptimering känns ganska "hokus pokus" utan några garantier... [br][/quote] [br]Visst är det så. Jag har en bekant som säljer sökmotoroptimering och jag vet att han sysslar med "ärlig" optimering. Men det är alltid svårt att kunna ge några garantier och ibland kan det ta många månader innan en optimering ger resultat. [br] [br]Fått berättat för mig när en person köpte en optimering från ett företag för 5-10 tusen nånstans och 20minuter senare (bokstavligen) får han ett samtal där dom berättar att det är klart... Mycket smidigt hanterat av det företaget måste jag säga, 5-10 tusen för 20min arbete känns som väl spenderade slantar. [br] [br] [br]// Jens
83
[quote="webbgbg.se"]problemet är bara att vissa sökmotorer inte tar in vilka sidor som helst eller siteägaren trivs inte med sökmotorernas sponsrade länkar. [br]Välsdigt många sidor med bra information struntar i google adwords eller yahoos projekt på grund av att de inte vill ha konkurrenterna på sin sida. [br]Har hjälpt några hantverksföretag här i Göteborgsregionen med ganska specialiserade tjänster eller produkter och dessa vill absolut inte ha konkurrenter på sina produkter för, exempelvis, husbygge eller snickeri på samma sida såvida de inte får rejält betalt. Google och yahoo ger inte tillräckligt betalt för att det skall löna sig.[/quote] [br] [br]Nu förstår jag faktiskt inte riktigt? Om jag nu söker på "husbygge" kommer jag garanterat få fler träffar en ett företag. Hur sökoptimerar du för att endast ett företag ska komma upp i träfflistan? För vi får ändå utgå från att kunden söker på relativt få sökord, i vart fall när det gäller produkter, och likaså söker utan företagsnamn, annars skulle de inte behöva söka alls...
355
1
[quote]Hur sökoptimerar du för att endast ett företag ska komma upp i träfflistan? [/quote] [br]Det handlar om att komma som nummer ett. Du kan med tillräckligt mycket arbete komma som nummer ett men det kräver lite kunskap som jag tyvärr inte kan förklara här. [br]kan däremot ge dig några snabba tips [br]1: Det är texten som gör det, se till att ha färska nyheter på din sida. Något som du är ensam om. Uppdatera ofta. [br]2: Som jag skrev i ett tidigare inlägg är detta med satellit-siter ingen dum idé. Skall du komma nummer ett på ditt sökord, se till att vara på sidor eller under rubriker som har något med varandra att göra.
187
Att hamna som nummer 1 eller nummer 7 hos en sökmotor har inte så stor betydelse, det finns till och med undersökningar som visar på att numer 3 är den bästa platsen. [br]Vad man ska fokusera på är att hamna på 1: sidan hos en ..tex. google. [br] [br]Vad gäller "satellitsiter" så ska man först veta att detta kan lätt bli en gråson och inget för den som är nybörjare med konststycket sökmotoropptimering. [br] [br] [br]/glad Fredag
Frilansande människa
83
Intressant att du säger att jag kan bli nummer 1, på träfflistan. Men kan du garantera det då? Jag kan ju faktiskt köpa mig till den översta sponsrade platsen, som för övrigt syns ovanför träfflistan. [br] [br]Det känns helt klart som ett säkrare kort att köpa sig en plats. [br]Jag vill helt enkelt ha motivering till varför jag ska betala för sökmotoroptimering, som jag inte får veta hur den går till, och helt uppenbarligen utan några garantier....annat en vad en del sökmotoroptimeringsföretag sagt, och det tämligen difust, "förstasidan". det är stor skillnad på att hamna längst ner på förstasidan, om alla konkurrenter ligger ovanför....
232
[quote="Ben"]Att hamna som nummer 1 eller nummer 7 hos en sökmotor har inte så stor betydelse, det finns till och med undersökningar som visar på att numer 3 är den bästa platsen. [br]Vad man ska fokusera på är att hamna på 1: sidan hos en ..tex. google. [br] [br]Vad gäller "satellitsiter" så ska man först veta att detta kan lätt bli en gråson och inget för den som är nybörjare med konststycket sökmotoropptimering. [br] [br]/glad Fredag[/quote] [br] [br]Det är så sant så sant... Ofta går besökaren förbi nr:1 eftersom dom "kanske missar" något längre ner... [br] [br]Om man vill ta hjäp av externa sidor bör man väl se till att dessa är rankade högre än ens egen sida, för att inte själv dras ner? [br] [br]www.seo.se kan en hel del om detta...
M-Daniel Johansson
355
1
[quote]Att hamna som nummer 1 eller nummer 7 hos en sökmotor har inte så stor betydelse, det finns till och med undersökningar som visar på att numer 3 är den bästa platsen. [br]Vad man ska fokusera på är att hamna på 1: sidan hos en ..tex. google. [/quote] [br]Självklart är det inte möjligt för en struntsumma och inget arbete att hamna som nummer ett eller på första sidan. Det jag säger är att det kräver arbete. Och långvarigt arbete. Sedan det du skriver xt nordic [br][quote]Om man vill ta hjäp av externa sidor bör man väl se till att dessa är rankade högre än ens egen sida, för att inte själv dras ner? [br][/quote] [br]Är inte helt sant heller. Vad google, msn och yahoo använder för sin PR-rankning är lite av en vetenskap. Samtidigt sitter det kvalitetssäkrare på alla sökmotorer som avgör om du kommer högre upp i sökord, pr-rankning eller träffar. Tyvärr har jag inte tillräckligt med plats här att förklara alla 139 aspekter samt kvalitetssäkringen här men jag kan intyga att det kräver ett stort arbete. [br]Ett arbete som alltid är givande är att skriva väldigt mycket. Uppdatera sidorna med intressant information som nyheter, kritik o.s.v. Jag kan försäkra dig att en "levande" sida når mycket längre och det är faktiskt ett arbete du kan utföra själv.
9
Det finns många seriösa SEO-are. Du hittar flera av dem här [url]www.seo-forum.se[/url]. Som kan mycket ändå, jämfört med många andra, men också villigt erkänner att de inte kan så mycket. Men ändå säkert kan hjälpa oss mindre kunniga att nå bättre positioner. Men försök att få nåt slags garanti-avtal. Eller sätt dig in i hur SEO funkar och gör din beställning därifrån.
232
[quote="jrbusiness"]Kära herr Lindqvist, [br] [br]Jag är en av dom som jobbar på ett av dom här skojarföretagen du pratar om, jag har jobbat med seo sedan 2001, jag har följt den livliva debatten som du bla för på nätet, det som slår mig just nu, är varför denna hetsjakt ,är herr lindqvist så mkt bättre själv? gör du seo konsulting? är det bara roligt att tillbringa hela sin tid med att hålla koll på braschen? [br] [br]Sedan kan jag håla med om att det finns en del pajaser i den här branshen i sverige, jämfört med usa och england, men den kommer att tvättas upp under 06/07 tro mig. [br] [br]Så granska inte ihjäl dig i sommarvärmen! [br] [br]mvh [br]Mr Internet [br] [br] [br][quote="Ben"]Sökmotoroptimerings-branschen kallas kort och gott för, seo och är en förkortning för, Search Engine Optimization. Denna metod för att göra sig ”synbar” på Internet är definitivt inte "upphajpat" utan är för många ett måste att för huvudtaget överleva på nätet. Så finns det även de som inte ens behöver göra sin sida nåbar för sökspindeln och därmed osynlig för sökmotorerna. [br] [br]Vad många seo-företag gör är att kraftigt överreklamera denna metod enbart för att "upphajpa” sina kunder och även glorifiera sina kunskaper när det inte är så överdrivet svårt att få bra placering på, tex google. [br] [br]Om du har planer på att lära dig seo och ragga kunder så kommer du snart att inse att även du måste göra som de andra seo-företagen, nämligen att överdriva och i många fall ljuga för att få kunder. Många kunder kan inte dra paralleller för det nedlagda arbetet och vinsten för företaget. I mina ögon är 80% av seo-företagen rena bedragare, bondfångare (och resten av synonymerna) [br] [br][quote]”Sökmotorerna har ju bara ett syfte - Att ge rätt information till sökaren.”[/quote] [br]Och det är där värdet ligger. Säljer du, Tex, seo tjänst, och det är 33443 sökare på detta ord, tja, då har du också lika många potentiella kunder. Men du får ca. 171 000 000 träffar via sökmotorn också på samma sökord. Här ser man hur viktigt det är med en bra opptimering. [br] [br][quote]Det kanske inte behövs framöver då nästan alla nya sajter är optimerade när de byggs...?[/quote] [br]Ingen sajt är optimerad när de byggs. Om inte byggaren och optimeraren är en och samma person, och du säger till om det. [br] [br]Om du tänker ge dig in i denna bransch så förbered dig på en ordentlig konkurrens. Det finns, förutom alla de seo-företagen också en uppsjö av personer liknade de du känner, som hjälper företag att synas på webben. [br] :o [br] [br]EDIT: [br]Här är en länk där du kan läsa om vad seo som å ofta står för.En länk bland många, många andra [br]http://www.lindqvist.com/seo-skojare/[/quote][/quote] [br] [br]Om du nu jobbar på ett seriöst SEO-företag, varför då inte hålla dig till något konstruktivt?.. Vilket företag pratar vi om?
M-Daniel Johansson
36
Intressant tråd, fast jag kommer in lite sent [br] [br]Visst finns det många skojare inom seo-branschen som överallt annars. Men det finns även många bra och seriösa företag. [br] [br]Jag har själv optimerat en del sajter och lyckats väldigt bra, utan att skryta. [br]Detta har jag gjort utan att ha någon större kunskap. Jag har läst en del som går att hitta ute på nätet och resten är bara sunt förnuft. [br] [br]Adwords annonser kan vara bra men i längden är det bra mycket bättre att få in sin trafik genom den vanliga träfflistan, eftersom det är gratis. [br] [br]Så här enkelt gör jag min optimering :cool: [br]Skriv mycket, uppdatera informationen ofta och försök att bara skriva om ETT ämne på varje sida. Din titel-tagg (sidans namn) är mycket viktig! [br] [br]Det är också bättre att optimera flera ord på följden istället för bara ett ord då de flesta söker med 2-4 ord. Tex. "starta e-handel" är lättare att komma högre på än bara ordet "e-handel". Det är inte lika många sökningar men man kommer lättare högre i träfflistan och därför fler träffar till hemsidan. [br] [br]Alla pratar om inlänkar men det verkar inte ha påverkat mina optimeringar, att jag inte knappt har några inlänkar. [br] [br]Tackar vet jag den gamla Commodore 64. Där behövdes ingen optimering eller titeltagg. Bara ”press play on tape” och ett ”syntax error” då och då. :-D
Commodore 64 - Fortfarande den bästa datorn, ska den nya Commodore slå den tros?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.