Tips på seriöst företag för domänförsäljning

193
:o Hej alla företagare, jag skulle vilja få tips och råd om domänförsäljning. Har aldrig sålt domäner förut, och måste säga att det verkar vara en snårskog ute i cyberrymden. Har sett några sajter där budgivning förekommer, men vet ändå inte hur jag ska göra.


    [li]Vilket företag är bäst att anlita, och varför?[/li]
    [li]Vilka fallgropar finns?[/li]
    [li]Hur vet jag att jag verkligen får betalt?[/li]

Tacksam för hjälp!!!
305
2
Missdomain är en svensk sida med auktioner med domäner. De tar en viss procent.[br]Sedo är en internationell sajt. De tar också en viss procent.[br][br]Lägg upp din domän på något av dessa sajter och gå in på forum och liknande och nämn att en auktion av denna domän finns på missdomain (eller sedo).
17
Om det är så att du redan har en köpare så kan du använda Missdomains ESCROW-tjänst. Då kan både köpare och säljare vara säkra på att transaktionen går rätt till. Kostar runt 300 kr har jag för mig.
www.riktigtkaffe.se - Sveriges samlingsplats för kaffeentusiaster
193
:nicka Tack claes lund och Kung Kaffe för era svar! Jag har nu lagt upp följande auktioner:[br][br][b]Teknikinformation.com:[/b][br]http://www.missdomain.se/teknikinformation.com_31809[br][br][b]Teknikinformation.nu:[/b][br]http://www.missdomain.se/teknikinformation.nu_31810
3
.NU är inte knappt värt att kolla på.[br]Länge sedan du skrev, men för andra kanske det hjälper något.[br][br]Ska du sälja svenska.com [br]Får dom vara riktigt bra, eller så får du ha väldigt tur.[br]Finns olika metoder, för dom med pengar är det inga problem.[br]Då köper man några .com med ett bra ord, [br]eller svenska, spanska, italienska OSV.... Säkra kort.[br][br]Du får läsa dig fram lite, jag är inget proffs än, [br]har köpt massor av skräp, men man lär sig lite, då och då.[br][br]Sedo tar en avgift på 100USD eller 10% av .se / 60 för .com / net etc..[br]Men även där, 10%, om domänen är av det finare slaget.[br]Ibland är det bäst att byta i domänforum, om du har en halvbra domän. [br]Så slipper du avgifterna.[br][br]Men då från en trovärdig, som inte drar tillbaka pengarna igenom paypal tex..[br][br]Men alla domäner över 500-1000USD.[br]Tycker jag, man ska köra med Sedo, Snapnames, Missdomain etc..[br]Man får egentligen inte lista på mer än ett ställe samtidigt, [br]men jag tror dom är ganska toleranta.[br][br]Bra domän-länkar.[br][br]http://dnforum.com [br][br]http://namepros.com[br][br]http://domainstate.com[br][br]http://www.domaintools.com <-- Här kan du se tidigare ägare, ibland kan domäner vara stulna.[br][br]http://estibot.com <-- Ta med en nypa salt[br][br]Där finns information, det är en djungel och alla tror på sitt, så det gäller att försöka följa pengarna, men det är ganska svårt, viktiga är att man lär sig något nytt vid varje misstag, som med allt och det kan kosta pengar.[br][br]Jag har nog bränt runt 5-7k, som för mig är pengar.[br]Det är ingen lek, man ska inte tro att man kan registrera lediga domäner på måfå och tro på massa pengar, det kan du glömma.[br][br]Man måste använda sig av avancerade verktyg som snappar upp domäner eller köra med snapnames OSV... [br]Men då får du vara beredd att andra kommer bjuda på domänen också.[br][br]Man måste läsa på som en idiot och ha lite känsla, [br]som vilken annan sport / handel som helst.[br][br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.