Besökare på webben?

134
HEJSAN!Hur gör ni för att sprida eran hemsida och därmed få mer besökare till den?
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
88
Dels gör jag som du gör: signaturer i forum, men sedan är det också bra att berätta för alla du träffar att du har en sida. Därutöver kontaktar du också lämpliga andra sajter och ber dem länka dig. [br] [br]Sen är det den gamla vanliga historian: ha ett innehåll som många finner intressant så du får word-of-mouth-besökare. Ha också SEO-optimerade sidor (verkar vara en hel vetenskap, men det mest grundläggande: se till så sidorna validerar och ha relevanta sökord på respektive huvud- samt undersida)
ww.kurslitteratur.se
www.digiart.se
134
Hur gör du för o lägga in sökord på dina sidor, rent html-kods-mässigt? [br] [br]Lägger du meta taggar eller vad det heter? [br] Har själv inte gjort JÄTTEmycket kodning av hemsidor, mest design/layout, även [br]om jag självklart behärskar HTML tillsammans med dreamweaver utan problem. [br] [br]Tack för ditt svar! [br]MVH [br]Per Fahlström
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
88
Dels använder jag meta-taggar, men sen handlar det om att relevanta ord ska dyka upp på respektive sida. Även title-taggen kan ha sin betydelse. [br] [br]För diskussion om webbrelaterade frågor rörande SEO, domändiskussioner mm rekommenderar jag ett besök på www.wn.se. Där finns en hel del entreprenörer inom webbsektorn.
ww.kurslitteratur.se
www.digiart.se
134
ok, härligt, tack!
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
187
[quote="peffen"]HEJSAN! [br] [br]Hur gör ni för att sprida eran hemsida och därmed få mer besökare till den?[/quote] [br] [br]Kul att frågan kom upp. Det var ett tag sedan jag var aktiv inom optimering av websidor, men lite mins jag! [br] [br]Att få sidan synlig på bästa sätt hos tex. google är inte så ”svårt” Meta taggar bryr sig google och många andra större sökmotorer inte om, utan dom går mer på relevans, samband mellan relevanta sidor på webben, sambanden mellan title taggens ord, brödtexten, rubriker, alt taggar. sökmotorerna själv håller algoritmer och dylikt hemliga. Därför kan man inte veta hur sökmotorn ”tänker” [br] [br]Om vi tar Title taggen och skriver in sidans namn, i ditt fall: Peffen - Grafisk Produktion - Formgivning av tryck & Design av webb (Du kanske skulle byta ut ”Design av webb” till webdesign, ett mer relevant och vanligare ord) Dessa ord i titeln ska vara med i description taggen, dom orden ska även finnas med i brödtexten. En del av dessa ord ska även ge en del alt taggar relevans till vad man ser. Tänk på att ordningen på dessa nyckelord har en rangordning/relevansordning. Det viktigaste nyckelordet är faktiskt domännamnet , i ditt fall har ordet ”paffen” inget som helst betydelse för sidans relevans, men ”Paffen” kan ju bli ett känt varumärke! I VilketFall! För sökmotorns skull så skulle jag använda orden i den betydelse orden har i sidan. [br] [br]Sök efter en harmoni mellan domännamnet, nyckelord, beskrivning, brödtext. Krydda detta med, nyckelord i länkar, relevanta nyckelord för alt taggen(bilder)2 till 3 st, använd [br]© Copyright och ge den en länk till dig själv. [br] [br]Som ett liten aptit retare till google så ska du ha andra relevanta sidor, gärna med högre PR än du har, länkad till dig. OchDu Glöm inte Dmoz.org den svenska delen. [br] [br]Med detta har du en bra och stark grundsten att bygga vidare på. Men det kanske inte var detta du frågade efter? :o [br] [br]Edit: peffen ska det va! Sorry :oops:
Frilansande människa
134
Suveränt Ben! Tack så jättemycket för dit svar... [br] Snart ska de la börja ramla in besökare på min sida... tack tack!
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
232
Ett annat tips är också att döpa dina bilder efter vad dom är.. [br] [br]Många använder sig av ex. [br]serverbild1.gif [br]server2_bild.gif [br]server_3_loggo.gif. [br] [br]Skriver man istället [br] [br]webbhotell_199kr.gif [br]webb_hotell_429kr.gif [br]webhotell_839kr.gif [br] [br]...så snappas dessa ord också upp av sökmotorn (roboten/boten/spindeln). [br] [br]Hoppas du förstår vad jag menar..
M-Daniel Johansson
187
För peffen och ni alla andra som vill lära sig mer om hur man optimerar en sida utan att behöva anlita ett seo företag för en dyr peng. [br] [br]Ladda hem detta program, fri utvärderings period i 30 dagar, det räcker för att lära sig, Search Engine Optimization "seo" Naturligtvis blir man ingen seo-guru, men det räcker långt för sina egna sidor.(väldigt långt) [br][url]http://www.webposition.com/default.asp[/url] [br] [br]Naturligtvis behöver man inte köpa programmet. Lägger man ner tiden på dessa fria 30 dagar och ser till att uppdatera programmet i slutet av tiden så räcker det längre än så. :wink:
Frilansande människa
Grafikotext
Bra tips det där med testprogrammet! Jag har laddat ner det nu, det ska bli kul att se vad det ger. :) [br] [br]Att få hjälp med sökmotorpositionering är ju inte det billigaste, så ju mer man kan göra på egen hand, desto bättre.
640
9
[quote="Grafikotext"]Bra tips det där med testprogrammet! Jag har laddat ner det nu, det ska bli kul att se vad det ger. :) [br] [br]Att få hjälp med sökmotorpositionering är ju inte det billigaste, så ju mer man kan göra på egen hand, desto bättre.[/quote] [br] [br]Hej! [br] [br]Gammal tråd, men jag blev nyfiken på hur det gick? [br] [br]Mvh [br] [br]Robaino
15
[quote="peffen"]HEJSAN! [br] [br]Hur gör ni för att sprida eran hemsida och därmed få mer besökare till den?[/quote] [br] [br][b]Ang. Sökmotoroptimering[/b] [br] [br]Det är intressant att lyssna till det stora hemlighetsmakeriet när det gäller att skapa trafik via de stora sökmotorerna. [br]De är det första som de flesta tänker på när de skall skaffa trafik till sina sidor, är att direkt hamna högt upp i resultatlistorna på de stora sökmotorerna. Det är självklart något som du kan göra och långsiktigt kan sträva efter. [br] [br]Här är en bra sida jag kan rekommendera i så fall: [br] [br][url]http://www.seochat.com[/url] [br] [br]Personligen så är jag väldigt trött på att höra om all optimering för sökmotorerna. [u]Det finns idag miljoner artiklar och de flesta marknadsföringskurser innehåller samma sak.[/u] Så jag har inte tänkt att slösa din tid med information som du kan hitta överallt. [br] [br]Många lyckas visserligen bra med att få gratis trafik ifrån dessa sökmotorer men nackdelen är att det [b]inte finns några garantier [/b]att få en hög listning och det tar [b]lång tid [/b]att få sina sidor listade. [br] [br]Vilket innebär att det kan ta flera månader att få reda på om dina strategier fungerar, jämför det med att lansera ett återförsäljarprogram med hungriga affiliates eller ögonblickliga strategiresultat ifrån Google Adwords. [br] [br]Låt dig heller inte luras utav alla de olika programmen som anmäler dig till +500 sökmotorer för en summa pengar - eftersom du inte kommer få mycket trafik ifrån dessa (om någon).. [br] [br]Men låt oss säga att du har tiden och pengarna för att försöka hamna i topp, då måste du känna till vilka sökord du vill optimera för dvs. din strategi. [br]Så ett tips kan vara att [b]först använda PPC [/b]för att se [u]vilka [/u]sökord som verkligen blir lönsamma för dig osv. och därefter optimera dina sidor för detta. [br]Gör inte misstaget att börja i andra änden och gissa vilka ord som du tror skulle vara det, för att ett par månader senare få reda på att så var inte alls fallet.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.