Hur ser lönsamheten ut för e-handeln?

2
Jag funderar på att starta en e-handel, exakt vad jag ska sälja har jag inte bestämt mig för. En inte alltför dyr produkt har jag tänkt mig, eftersom jag inte vill ta för stora risker. Jag har arbetat med webb länge, är utbildad i företagsekonomi och har arbetat i flertal affärer, så jag tror att e-handel skulle kunna vara något för mig. Lyckas jag inte så har jag i alla fall fått erfarenheten.

Vad jag undrar är hur lätt det är att lyckas få lite vinst, nu tänker jag inte på en jättevinst utan snarare så att det går runt. Jag förstår att det naturligtvis skiljer sig  väldigt mellan olika sorter e-handlar, men om man tänker sig en mindre verksamhet. Jag läste t ex om någon som skulle börja sälja choklad och om en annnan som börjat sälja barnböcker. Det finns kanske statisitk någon stans över hur många procentuellt som lyckas (eller kursar).
1165
Jag har lagt rätt mycket tid på att kartlägga e-handeln för egen räkning. Det är inte så många som det går riktigt bra för. De flesta har det som komplement till katalogsförsäljning eller butiksförsäljning. Någon som jag pratade med på ett av de företag som agerar betalväxel på nätet antydde att "långt mer" än 95% av de med avtal hos dem omsatte mindre än 250.000kr/år.[br][br]Konkurrensen på nätet är stenhård, men uthållighet brukar betala sig. Lönsamheten är rätt så dålig eftersom så många vill vara med och dela på kakan. Allt från webhotell och webshop till betalsystem, marknadsföring och logistik gör att det blir en rätt så liten del kvar åt sig själv. Inte minst marknadsföringen är dyr med Google och andra annonsplatser som vill ha rejält betalt. Lägg till att konsumenterna gärna jämför priser innan de handlar.[br][br]Samtidigt är det lite så idag att finns man inte på nätet med sina produkter, så finns man inte alls. Många med webshop och fysisk butik har lärt sig att kunderna gärna kollar på webben innan de kommer in och handlar över disk. Andra tycker att webshopen genererar ett bra tillskott, trots kanske en i sammanhanget blygsam omsättning, men det är pengar de aldrig skulle ha tjänat annars.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.