Fakturera privatpersoner?

219
1
Jag har sålt böcker till företag och då har jag skickat med fakturan. Nu har jag funderingar att även sälja till privatpersoner. Någon som har erfarenhet om det är ok att även till dom skicka med en faktura med boken.
Är folk duktiga och betalar eller måste jag skriva avtal med ett inkassobolag? Låter så bökigt att först kolla upp om personen är kreditvärdig.
Eller ska man låta de betala när de beställer (kreditkort)?
Skulle vara så mycket enklare att bara göra som idag, skicka med en faktura.
Vad säger ni? Någon som har erfarenhet av detta? Vad tycker ni jag ska göra? :vissla
2066
2
Jag har ungefär lika bra/dålig erfarenhet av privatpersoner som företag - säljer dock inte böcker. Skillnaden brukar vara att när det rör företag blir det mer pengar, privatpersoner oftast mindre. AdLibris skickar faktura på belopp upp till 1000:- utan kreditkoll (vad jag vet), och det verkar fungera.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
321
Jag fakturerar både företag och privatpersoner. Har huvudsakligen goda erfarenheter. Handlar det om belopp på över 1000-lappen slår jag ett samtal till kronofogden för att kolla om det finns anmärkningar där. Kostar inget. [br][br]Filibastis
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
http://www.l-c.se
http://www.hlr-instruktorsutbildning.se
http://www.defibrillator-hjartstartare.se
http://www.skanehlr.se
219
1
[quote author=Filibastis link=topic=4218.msg19881#msg19881 date=1219663513][br]Jag fakturerar både företag och privatpersoner. Har huvudsakligen goda erfarenheter. Handlar det om belopp på över 1000-lappen slår jag ett samtal till kronofogden för att kolla om det finns anmärkningar där. Kostar inget. [br][br]Filibastis[br][/quote][br][br]Det låter ju lovande tycker jag. Tror jag prövar med att fakturera i alla fall.  ;D

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.