Hur startar man?

Isildorth
Hej allihopa!

Mitt namn är Jonas och jag är ny här! Tänkte att detta vore platsen att ställa mina frågor på, när jag glidit runt på detta forum såg det väldigt trevligt och informationsrikt ut.

Jag har, sedan en kort tid tillbaka, bestämt mej för att försöka ge mig in i det här med att starta ett eget online företag. Jag har mycket kvar att både läsa och lära när det gäller detta och jag har bara än så länge haft ögonen på de mer grundläggande kategorierna. ( har bland annat haft ett stort öga öppet på http://www.e-butik.se/ehandelssystem.asp som jag tror jag kommer starta med. När det gäller hemsida dvs. Blir en lättare start än att programmera en helt egen från början när kunskap för detta saknas )

Men ett rätt dumt problem har dykt upp för mej nu 😛 :-[

För några utav er kanske detta verkar otroligt dumt med jag har inte listat ut det än! Jag behöver en produkt att sälja på min hemsida, när denne nu startas! = P Och jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Jag menar, jag har ju ingen egenutvecklad produkt som jag har att sälja. Ska jag ta kontakt med ett företag om att sälja deras produkter på min sida? Eller tar man kontakt direkt med en fabrik? Kanske varierar beroende på vilken produkt det är, men om det t.ex är kläder? Detta är nog inte det jag tänker sälja men det är uppenbareligen populärt = P  Hur får jag tag i en produkt som jag kan sälja?

MVH Jonas
2066
2
Hej och Välkommen![br][br]Som du själv säger så beror det på vilken produkt du tänkt dig att sälja. För att starta som ny är det både svårt och krångligt att lyckas köpa direkt från fabrik (antingen för att de kräver för stora ordrar, eller för att de ligger i andra länder och du inte har möjlighet att närvara personligen). Alternativen som återstår är att handla från någon mellanhand; en återförsäljare i Sverige eller europa, eller någon som importerar eller förmedlar kontakter med utlandet (det finns flera här på forumet som förmedlar kontakter på plats i asien och även sköter kommunikation direkt med fabrik).[br][br]Vad du ska sälja är en svårare fråga, det som är "enkelt" att sälja är också det som är mest konkurrens kring, du ska ju helst sälja något som många vill eller behöver köpa (och har råd med). Om det är något du redan kan och är intresserad av underlättar det, annars måste du lära dig produkten du ska sälja också.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
193
Hej Isildorth, och välkommen önskar jag dig också![br][br]Det jag vet om e-handel är att det är viktigt att tänka på följande:[br][br][b]Ha något som sticker ut.[/b] Några e-butiker satsar på att köparna kan designa produkterna själva vid beställning (skorna blir personliga, väldigt få har en motsvarande). Andra satsar på flexibla betallösningar och bra kundbemötande. Andra på driftsäkerhet. Och så vidare.[br][br]En kvinnlig entreprenör driver ett framgångsrikt företag som hjälper sina kunder med snygga presentinslagningar! (Kommer inte ihåg hennes namn, tyvärr.)[br][br]En hel del tips som kan ge både insikt och inspiration hittar du på [br]http://computersweden.idg.se/2.2683/1.108?actionType=tocSearch&queryText=e-handel[br][br]Det har ju dykt upp så många e-butiker nu på sista tiden, att marknadsföring av din e-butik är jätteviktig så att kunderna vet om att den finns. Sedan gäller det ju att skapa förtroende hos kunderna så att de vill handla i just din e-butik.[br][br]En e-butik lockade med låga priser på elektronik. Några jag känner köpte en plasma-tv där, och när den efter ett tag helt plötsligt slutade att fungera, ja då visade sig kundbemötandet vid reklamation vara en riktig besvikelse. Det tog en hel månad innan de fick en ny tv (efter en livlig e-postkorrespondens). Tror att de per automatik blir mer försiktiga var de handlar nästa gång.[br][br]Det är nog inte roligt för de företag som hamnar på konsumenternas "arga lista" över företag som man ska akta sig för på Fairshopping http://www.fairshopping.se/ . Eller till och med blir anmält till ARN (läs mer på http://www.arn.se).[br][br] 8) Lycka till! Förbered dig nu noga, prova dina idéer och kämpaglöd så ska du se att du kan få upp en cool e-butik!
1616
4
Som heal skriver finns det mängder med e-butiker både bättre och sämre. Försök använda olika forum och kanaler får att få reda lite på vad deras andra kunder tycker om dessa e-butiker så som support, funktion och pris.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
Isildorth
Tack för era svar![br][br]Absolut så är jag medveten om att jag måste tänka "outside the box" när det gäller en vara/produkt som skall säljas. Jag kommer säkerligen inte sälja kläder. Jag har ett par ideer som skulle kunna fungera, saker som det inte finns så många företag idag som säljer. Att hitta en produkt som ingen annan säljer verkar ju nästinstill omöjligt! En rejält tung marknadsundersökning vore inte heller helt fel, för att se vad konsumenten saknar idag...[br][br]Men när det kommer till att hitta en mellanhand som Jonathan sa så antar jag att jag får gräva djupare i frågan. Jag får leta mer och försöka hitta en mellanhand som hanterar de varor jag funderar kring! Men det försvårar hela saken när jag verkligen vet noll om hur detta fungerar >:( Det verkar lite konstigt att sälja ett annat företags varor på min hemsida egentligen... Jag menar ( vi tar t.ex kläder igen ) om jag börjar designa och bygga ut en snygg hemsida med varor som jag får från Åhlens, vad tjänar Åhlens på detta egentligen? Dem har ju en helt egen hemsida, varför skulle de slösa tid på mig? Om jag däremot skulle ha en hemsida om någonting helt annat, inte ens försäljning, men ha en massa banners för Åhlens, då arbetar jag ju som affiliate! Och får betalt för varje gång en kund köper en vara när han hittade till Åhlens via min hemsida. Men för detta måste jag nog ansöka i Åhlens affiliate program dock, om de nu ens har något sådant. Det var därför jag hade funderingar kring detta med att ta kontakt med tillverkaren av produkten direkt. Och därifrån göra en deal. Men en mellanhand låter även intressant det med![br][br]Att min hemsida måste bli unik och iögonfallande (både när det gäller design, priser, specialerbjudande etc) är utan tvekan ett stort moment för mig. Naturligtvis kommer jag inte erbjuda den proffsigaste hemsidan från start, men jag kommer lägga ner väldigt mycket tid på att ständigt finslipa hemsidan. Detta är ett löfte jag gett mig själv! Jag har beställt hem Mamuts gratisprogram som verkar mycket lovande hittills(som start), och som jag sa tidigare har jag även haft www.e-butik.se under uppsikt. Jag vet att Mamut inte 100% inriktar sig på e-försäljning, men valet finns där. Jag tror att på något sätt ska man även med Mamut kunna få orderbeställningar, fakturor, bokföring etc att kunna gå runt automatiskt utan att man behöver ha en hand med i spelet. Dessvärre vet jag dessutom ingenting om detta heller =P[br]Men jag är ju fortfarande en noobie, har en lång väg kvar och mycket läsande innan jag vet vad det är jag ger mig in på.[br][br]En sak som man absolut måste erbjuda som företag är kundtjänst. Detta kommer säkerligen bli ett problem för mig i framtiden när den frågar dyker upp. Eftersom jag är, och planerar att stanna som, ett enmansföretag så vet jag inte riktigt lösningen på detta. Att själv erbjuda kundtjänst/service kanske inte vore den bästa lösningen! Någon kanske har en ide på detta?
1616
4
Angående mellanhand syftar Jonathan som han skriver till ÅF men jag antar att han menar grossister till fabrikerna. De som strategiskt är utplacerade på olika territorier för att täcka efterfrågan och lönsamhet inom sina respektive områden.[br][br]Vissa grossistföretag som erbjuder produkter till ÅF så som datorleverantören GNT erbjuder även färdiga systemintegrationer, se: [br]http://www.gnt.se/GNTPublic/services.html [br][br]Men som sagt de stora av dessa kräver oftast en hög ingångskostnad för att sålla bort hobbyentrepenörer. foe har skrivit lite om detta på forumet om jag inte minns fel sök på profilen foe och kolla igenom de senaste inläggen. Där finns mycket bra läsning.[br][br]Tyvärr har jag kort om tid idag och hinner inte ge dig mer hänvisningar.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
2066
2
Återförsäljare för ett märke eller fabrik, grossist är ett mer korrekt ord :)
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
Isildorth
vill bara säga först; [b]David om du läser detta är jag intresserad av ditt meddelande du gav mig, men jag " har ej behörighet " att svara! vet inte varför! kanske har något med min profil att göra(?)[/b][br][br]On Topic:[br]Okej, men hur hittar jag dessa? Jag menar, finns det något sätt att få en översikt över tillgängliga "grossistter" eller måste jag personligen ta kontakt med företagen? Ständigt kommer jag i kontakt med nystartade småföretagare och alla säljer varor som inte är deras. Lätt att bli frustrerad >:([br][br]Jag har precis även tittat på länken Mojo gav mig och den träffade mitt i prick! (tack!!). Jag sökte även upp han "foe", och har precis börjat bläddra igenom hans senaste inlägg. Jag har så mycket att läsa på samma gång nu =P fått underbara länkar genom att läsa de olika trådarna här på detta forum! -känner att min hjärna kommer explodera snart-[br][br]Jag fick även fram en länk genom en utav foes inlägg och jag måste bara säga att även den var till otrolig hjälp! Rekomenderar denna länk till alla som startar ett eget företag och läser denna post! länken: http://www.nutek.se/sb/d/989[br][br]EDIT: jag har läst igenom GNT länken och detta var ju precis det jag letade efter. Hittade även deras återförsäljare ansökan. Fast jag förmodar att min hemsida måste vara klar, och jag kanske måste vara ett registrerat företag då. Tack Mojo!
2066
2
[quote author=Isildorth][br]" har ej behörighet "[br][/quote][br][br]För att dämpa spam måste man ha skrivit några inlägg för att skicka PM, 3 eller 5 tror jag. Testa igen, är det 3 bör det fungera nu.[br][br][quote author=Isildorth][br]Okej, men hur hittar jag dessa? Jag menar, finns det något sätt att få en översikt över tillgängliga "grossistter" eller måste jag personligen ta kontakt med företagen?[br][/quote][br][br]Det finns ett försök att samla grossister på [url=http://www.grossist.se/]http://www.grossist.se/[/url], men det saknas många. Vanligtvis tar man reda på vem som tillverkar och distribuerar det man är intresserad av och kontaktar dem direkt.[br]
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
Isildorth
tack Jonathan! :D
2360
37
Att besöka mässor är både roligt och givande samt även tröttsamt för fötterna.  Jag själv hittade en del fina saker i Milano när jag höll på med inredning och en del blev riktiga storsäljare.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
7
Hej Isildorth,[br][br]Lycka till med din e-handel. Titta gärna också på Textalk Webshop. Här kommer du snabbt igång med din webbutik till ett bra pris http://shop.textalk.se/se/
Webbdesigner på www.textalk.se sedan 1997.
36
Tipsar också om mässor. Easyfairs anordnar fackmässor där du kan hitta mycket intressant. [br]Ett annat tips är att hitta produkter som inte är så skrymmande eller tunga. Det blir betydligt lättare med frakten då.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.