Vilken e-butik är bäst?

48
Hej!

Ska starta en fysisk sportfiske/friluftsbutik och en tillhörande e-butik. Nu står mitt val till vilken e-butikslösning jag ska införskaffa. Har laddat hem demos från e-butiken.se och textalk.se, deras två "topp paket" kostar ungefär lika mycket, ca 500-700 kr i månaden.
Är det någon som har erfarenhet av någon av dessa butiker? Eller har ni någon annan som ni vill rekommendera?

Tacksam för tips!

Mvh

Per
1616
4
Jag känner en del av killarna på Textalk personligen. Det är seriösa aktörer och mycket skickliga. Historiskt vet jag att de överlevde IT-kraschen genom att de anställda gick in och blev delägare i verksamheten. [br][br]De har ett bra baspaket enligt min åsikt, de har också mycket bra kompetens för att vidareutveckla det paketet efter dina önskemål. Sen är det inte helt fel att de har andra former av interaktiva paket som kan kombineras med en webbshop.[br][br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson [br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
54
Nackdelen med båda två är att de bygger på frameset, vilket inte är optimalt för sökmotorer.
Johan Kraner Åsedahl Webbdesigner http://kraner.se
1616
4
Det finns mycket som inte är optimalt. Tex ditt svar Turbo123. [br][br]Ska man ha det riktigt bra gjort ska man anlita en expert som bygger ett optimalt system. Men då talar man oftast om helt andra pengar eftersom det i slutändan handlar om tid och optimering utifrån förutsättningarna.[br][br]Apropå 'påhoppet' Turbo123, så var det mer riktat till att du inte förklarar vad för likvärdiga system som trådskaparen frågar efter som kan klassas som optimalt och som kan ligga inom samma prisklass. För allt för få företagare som inte själva arbetar med den tekniska biten vet eller förstår vad som är optimalt.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
54
;) Stämmer gott![br][br]Ett alternativ om man vill pilla lite själv är ju cubecart. Mycket mer sökmotorvänligt är gratis utan månadskostnad, förutom webbhotellet då.[br][br]Sen om man inte har någon som helst teknisk kunskap, kan det ju vara bra att välja en sådan abonemangslösning. Själv har jag mindre bra erfarenheter av e-butik.se och gillar inte dem alls, bl.a. på grund av dålig teknik och dålig sökmotoroptimering. Att kustomisera layout i e-butik.se var rena mardrömmen.
Johan Kraner Åsedahl Webbdesigner http://kraner.se
1616
4
[quote]är gratis [/quote][br]Nej det är inte helt gratis.[br][br]För det andra så tillkommer kostnader för att modifiera om man nu inte kan det tekniska. Och det kan bli dyra kostnader om man är ovan användare. [br][br]Webhotell brukar man få betala för likaså domännamn.[br][br]Men cubecart kan vara ett bra alternativ för den som är insatt och inte har egna speciella behov att uppfylla.  ;)[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
114
[quote author=Mojo link=topic=3402.msg16156#msg16156 date=1203208961][br]Men cubecart kan vara ett bra alternativ för den som är insatt och inte har egna speciella behov att uppfylla.  ;)[br][/quote][br][br]Lite detalj bara: du menar den som är insatt "eller" inte har egna speciella behov antar jag. Är man insatt kan man ju se till att butiken uppfyller de behov man har. Detsamma med Zencart, osCommerce och de andra open source-alternativet. Man behöver dock en hel del kunskap och arbete för att få dem dit man vill.
1616
4
Att vara insatt behöver inte inebära full kunskap at tkunna modifiera.  8)
Må väl!
54
Om personen i fråga inte vill göra lite saker själv kanske cubecart inte är det bästa alternativet. Men om personen är det, ja då är cubecart riktigt bra![br][br]Grejjen med Cubecart är just att man kan modifiera e-handeln precis som man vill. Sidan bygger på en xhtml-template, som det även finns jättemånga färdiga av, om man nu inte har kunskap att göra design själv.[br][br]Sen finns hundratals, ja trolgitvis tusentals modifikationer man köper för någon hundralapp eller två, (vissa är gratis), om man har egna önskemål.[br][br]Cubecart version 3, som är den som är mest använd, kostar ingenting om man kan tänka sig att ha texten "Powered by CubeCart™[br]Copyright Devellion Limited 2005. All rights reserved." allra längst ner på sidan i footern.[br][br]Dom här abonemangsalternativen på t.ex. 600 kr i månaden blir ju 7200 per år och säkert vill man ju ha sidan i mer än ett år. Blir alltså en del pengar till slut. Om produkten dessutom inte skulle kommer med bra i sökmotorer så är den i det närmaste ett riktigt dåligt val.[br][br]Cubecart placerar sig riktigt bra i sökmotorer och skulle du köra fast finns mängder av billiga cubecartutvecklare i USA, som hjälper en för små pengar.[br][br]-----[br][br]Ja det var lite om Cubecart :) Kanske finns det abonemangslösningar med en riktigt bra produkt, skulle vara kul att se och jag tvivlar inte på att de finns någonstans.
Johan Kraner Åsedahl Webbdesigner http://kraner.se
114
Ett annat tips är att kolla in mässor, jag var på mässan Eget företag (där öven Företagande.se var med) i oktober och där fanns flera webbshoplösningar. Tyvärr kollade jag inte så noga eftersom jag inte letade efter sådant och hade mycket att göra själv ;) [br][br][tillägg]Eftersom det var mässa hade de dessutom specialerbjudanden[/tillägg][br][br]Om man ska göra själv: Jag har kollat lite på OpenCart som jag tyckte hade mycket snygg kod men dålig dokumentation, något för den som har bra kunskap i PHP och vill ha en bas att bygga på. Problemet med sådana brukar ofta bara att det finns dåligt stöd för svenska lokaliseringar och betalmetoder.
450
Preemtech.fi [br][br]Har bara hört bra om dem. (De talar svenska)[br][br]Någon som vet mera???
163
jag köpte min (www.favoritsmycken.se )- som jag fick designad precis som jag ville ha den, & enkelt att göra om själv - hos www.webbia.se[br][br]För mig som inte är värst kunnig, är jag synnerligen nöjd med både supporten och butiken!
Tina - www.alskadebarn.se & www.favoritsmycken.se
11
Vi på Maisstore.se kör PrestaShop hos Prestaworks (i ett samarbete). Det har fungerat riktigt bra och bättre än förväntat.[br][br]Vi har faktiskt inte haft så stora förväntningar på att allt skulle vara så komplett som det har visat sig, vi är otroligt nöjda.
Jag jobbar med väskor och accessoarerMaisstore.se
Sommarjobb - Vi hjälper dig att fixa sommarjobbet!
22
Har faktisikt hort bra saker om prestashop och priserna verkar vara hyfsade. Kommer nog kora pa dom nar jag vill hittar nagon produkt att salja.
[URL=http://www.athlecation.com/College-Konsult-Svenska.html]Studera i USA[/URL]

[URL=http://www.athlecation.com/Information-College-Idrott.html]Idrottsstipendium USA[/URL]
1
Även jag kan rekommendera Prestashop via Prestaworks.[br][br]Jag är nöjd med både butiken och servicen från killarna på Prestaworks. [br]Med Prestashop får du en butik som är relativt enkel att arbeta i och den gillas av sökmotorer ur SEO synpunkt.[br][quote author=Beellso link=topic=3402.msg34286#msg34286 date=1280766099][br]Vi på Maisstore.se kör PrestaShop hos Prestaworks (i ett samarbete). Det har fungerat riktigt bra och bättre än förväntat.[br][br]Vi har faktiskt inte haft så stora förväntningar på att allt skulle vara så komplett som det har visat sig, vi är otroligt nöjda.[br][/quote]
Säljer en unik planeringskalender i fickformat på www.planmaker.se
130
1
Mina två cent i debatten är att verkligen tänka över ordentligt om man ska ha en webshop eller inte. Jag tycker allt för många tar enkelt på att starta en webshop och resultatet blir oftast därefter.[br][br]Det krävs tanke, kunskap, ork, vilja och ett sju-h**vetes engagemang för att få en webshop att fungera. Jag säger inte att det inte går, men många tror jag tänker att "jag slänger upp en webshop så rullar miljonerna in". Så är det inte![br][br]Med det sagt vill jag tipsa trådskaparen om att först få sin fysiska butik i ordning med allt vad det innebär, alternativt starta en ren webshop och utöka med en fysisk butik så småningom. Att starta båda samtidigt är att be om problem tycker jag.
-------------
REKO heter egentligen André och driver REKO Webdesign

- Prisvärda hemsidor för företag och privatpersoner
- Personligt bemötande genom hela projektet
- Alltid fast pris
- Inga månadskostnader eller abonnemang

http://www.rekowebdesign.se
22
Haller med Acanjo, en webshop innebar mycket arbete med SEO det galler att ha en SEO plan innan man borjar skapa hemsidan.[br][br]For ovrigt har jag har bara hort bra saker om prestashop
[URL=http://www.athlecation.com/College-Konsult-Svenska.html]Studera i USA[/URL]

[URL=http://www.athlecation.com/Information-College-Idrott.html]Idrottsstipendium USA[/URL]
29
Så krångligt är det inte att köra igång. [br][br]Jag använder Fortnox för 89 kr/månad (inga uppstartsavgifter, full funktionalitet) och jag hamnar på Googles förstasida på många av de sökord som är viktiga för mig, utan att kunna SEO.
18
Nu lånar jag den här tråden lite, hoppas det är OK.[br][br]Snälla hjälp mig. Jag är nybörjare och köpte Prestaworks lösning för 89 kr i månaden (valde kvartal) för ett tag sedan[br][br]Det började jättebra och jag gillar det. (har dock inget att jämföra med) De svarar snabbt på support per e:mail vilket är viktigt för mig, som inte vill avbryta mitt arbete för att ringa folk.... MEN, nu till ett stort problem. Efter att jag lagt in alla produkter så går det upp för mig att det blir krångligt när jag ska sälja metervara.[br][br]En del produkter säljs färdiga, som tex. färdiga kit. Men jag säljer åxå metervara. och jag hade tänkt att sälja alla tänkbara mått. Med minimum 0,3 m kanske. Jag frågade Prestaworks om jag kunde få till en ruta där kunden fyller i hur många meter hon/han vill ha, men detta var tydligen oerhört mycket mer komplicerat än vad jag trodde... Det kostar flera tusen för att få denna funktionen programmerad, och då gäller hela värden. Som 3 meter till ex. Om jag vill att kunden ska kunna skriva 3,36 meter så är det ÄNNU värre.[br][br]Jag borde ju ha kollat detta innan, men men nu är det som det är. Jag har inte råd med inställningen så antingen får jag sälja flera olika mått så kunden själv plockar ihop rätt mått, eller så får jag byta webshop-leverantör. Snälla hjälp mig. Jag är så kass på programmering. Tror ni att det öht finns någon webshop-lösning (kring 100 kr i mån) som har sån inställning? [br][br]Får börja söka på nytt, och det smärtar mig verkligen....jag som var såååå glad att jag fått tag i en schysst och billig lösning.....aaahhhhh frustrerande...[br][br]tackar på förhand för ALL tänkbar info.......[br][br]
50
1
Om jag inte missförstår problemet så finns en enkel standardlösning för att komma runt det.[br][br]När man gör en beställning brukar man ju kunna ange hur många man vill ha av varan i en textruta, låt den rutan gälla längden på metervaran.[br]Du kan låta kunden ange längden i centimeter, så att man t.ex. kan beställa 336cm och ha en minimilängd på 30 enheter.[br][br]
18
tack!!!!!!!!!!!!!!!!! det är smart!! Dock måste priset stå i cm. men det kanske inte gör något!! :):):) Jättetack....
29
Kan du inte nöja dig med att kunden kan välja hela halvmeter? I så fall kan du väl sälja 50 cm bitar och kunden väljer sedan ju många heltal av detta man vill ha. Då blir det 0,5*X som kunden köper Och sen så klipper du ju inte den halmetersbitar såklart :)
18
tack för svar[br][br]eftersom plasterna varierar i pris och de är rel. dyra.....därför vill jag erbjuda per cm.[br][br]men jag har skrivit på många ställen att kunden ska OBSERVERA att priset gäller per centimeter och inte meter.....[br][br]jag blir nog nöjd med den här lösningen faktiskt!!!
15
Om jag vore dig så skulle jag definitivt satsa på en fristående lösning.[br][br]sedan beror det naturligtvis på hur mycket jobb du vill lägga ner.[br][br]det finns ett antal Opensource lösningar.. Ett ex (som är väl beprövat)[br]är oscommerce, du kan köpa en färdig mall som är så, så snygg.[br]kostar runt tusenlappen[br]http://www.templatemonster.com/oscommerce-templates.php[br][br]webbhotell kan du använda www.web10.se (kostar ett par hundralappar/år)[br][br]Behöver du hjälp med installationen mm, hör av dig så hjälper jag dig gratis.[br][br]Lars[br][email protected]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.