Vilken Blogg

54
Hej!

Funderar på att starta en blogg  8)

Vilken av de olika leverantörerna kan ni rekommendera?

Något annat man ska tänka på när man börja blogga?

/Bosse
219
1
Det undrar jag också![br]Jag har påbörjat 2 bloggar, Aftonbladet och Blogger men sen tappade jag tråden och de har fallit i glömska.[br]Jag tänkte länka bloggen till och från företagets hemsida för att ge företaget en "personlig tatch" .[br]Så jag vill också ha lite tips av er som redan bloggar eller vet mer om ämnet. :bravo[br]Kanske man får lite inspiration att ta upp Bloggen igen....
456
1
Blogga kan man göra via egen hemsida, gatissystem eller liknande. Det finns inga mallar om hur en blogg skall se ut, eller hur den skall fungera.[br][br]Många bloggare använder www.wordpress.com som system, andra kör med www.blogspot.com eller mer avancerade www.joomla.org.
88
Rekommenderar starkt WordPress![br][br]
Med vänliga hälsningar

Jens Nylander
Grundare av Jens of Sweden
Grundare av JAYS
Idag grundare och VD för Proenzy (http://www.proenzy.com)
219
1
Vad jag kunde förstå så är WordPress ett program jag ska installera och sen ska jag ha någonstans att lägga upp (webhosting) filerna.[br][br]JensNylander: Vad är det som gör att du så starkt känner för WordPress? Vad har de för fördelar.[br]Det måste ju finnas något som gör att man väljer WP och gör all installation m.m i stället för att skriva direkt on-line som t ex i Blogger (blogspot.com)?
355
1
du skriver [quote]Vad jag kunde förstå så är WordPress ett program jag ska installera och sen ska jag ha någonstans att lägga upp (webhosting) filerna.[br][/quote][br]Det absolut enklaste är att använda en host som går på Linux och har fantastico paketet. Med fantastico klickar du två ggr i cpanel och bloggen är uppe. Det som kan var lite lurigt är sedan utseendet. Liknar lite hur du designar ett phpBB2 forum. Jag återkommer med mer information när jag fått up ett par jag är nöjd med.
822
29
Hittade en bra artikel om hur man skriver en bra företagsblogg: http://www.idg.se/2.1085/1.72686[br][br]De nämner även några olika bloggverktyg.[br][br]/Patrik
456
1
[quote author=webbgbg.se link=topic=2587.msg10446#msg10446 date=1185096014][br]du skriver [quote]Vad jag kunde förstå så är WordPress ett program jag ska installera och sen ska jag ha någonstans att lägga upp (webhosting) filerna.[br][/quote][br]Det absolut enklaste är att använda en host som går på Linux och har fantastico paketet. Med fantastico klickar du två ggr i cpanel och bloggen är uppe. Det som kan var lite lurigt är sedan utseendet. Liknar lite hur du designar ett phpBB2 forum. Jag återkommer med mer information när jag fått up ett par jag är nöjd med.[br][/quote][br][br]Men det finns ett antal gratismallar som kan användas för utseendet.. Fungerar alldeles utmärkt i början innan man kommer igång..
54
Så wordpress blogg verkar vara bra. Ska kolla närmare på den.[br] :bravo för alla tips![br][br]Men om man ska komma upp i olika bloggkataloger och så, vilka finns det.[br][br]Det är ju skoj om någon läser  :P[br][br]Hörde om att man ska pinga sin blogg. Funkar det lika bra om man wordpress eller det har kanske inte med det att göra?[br][br]Finns det någon lista på alla ställen man anmäla sin nya blogg?[br][br]Mvh Bosse
34
Tack Patrik för en intressabt länk,[br]Mvh Stefan
www.shop.orsajarn.se
355
1
[quote]Men det finns ett antal gratismallar som kan användas för utseendet.. Fungerar alldeles utmärkt i början innan man kommer igång..[/quote][br]Visst, det finns ett gäng gratismallar  ;-) i paketet.  Du hittar även ett gäng ute på nätet som http://www.oswd.org/design/preview/id/2472 och flera andra. Det jag syftade på var om man vill ha en "egen" design som faktiskt går att ordna med lite bilder och stylesheets. Ge det bara lite tid och kika lite på hur andra har grejat det så får du snart till det.[br]Har för mig att de flesta använder divar och tabeller i dessa mallar. Detta gör det ju lämpligt att använda id och class för bakgrunder, layouter och mycket annat. Du har ett gäng stylesheets eller .css-filer i wp-content/themes/classic och wp-content/themes/default som man kan experimentera med lite. Tyvärr har jag lite för mycket på G just nu så jag kan inte visa något färdigt. Men man lär sig inte om man inte försöker.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.