Sveriges bästa arbetsgivare 2011 har inga chefer

822
48
Konsultbolaget Centigo leds efter en unik filosofi. Det har visat sig vara framgångsrikt. När medarbetarna själva får sätta betyg på sin arbetsgivare hamnar Centigo i topp och har därför tilldelats utmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsgivare av Universum.

Managementkonsultbolaget Centigo lyckas balansera medarbetarens och företagets intressen så att hög lönsamhet kan kombineras med hög medarbetarnöjdhet. De kallar sin filosofi Business Wellness. Ledningen bygger på ett kollektivt ledarskap där varje medarbetare förväntas ta så stort eget ansvar som möjligt och på så sätt minimeras behovet av central styrning och regler.

- Vi är ett ambitionsdrivet företag. Vi eftersträvar en unik plattform för personlig utveckling med en stark tilltro till våra medarbetare. Våra medarbetare ska ges stora möjligheter att själva påverka och ta ansvar. Det har visat sig vara ett fantastiskt sätt att attrahera och behålla branschens bästa och mest motiverade konsulter, säger Anders Heurlin, Partner och HR-ansvarig.

www.centigo.se

Mer går även att läsa på SVD

Tror ni detta är framtidens melodi?
367
46
Det är naturligtvis inte svårt för Centigo att hamna i topp med betyg Sveriges bästa arbetsgivare när man är till stora delar ett personalägt företag och med den verksamhetsprofil som man har. Det vore ju direkt egendomligt om personalen på Centigo skulle vara missnöjda med sitt företag. Att skryta med Universums utmärkelse- och få press på det- är naturligtvis ett billigt och bra sätt att få berätta om att man har branschens bästa och mest motiverade konsulter. Skämt åsido. Deras filosofi är naturligtvis det enda riktiga framgångreceptet för organisationer som vill utvecklas. Och uvecklas positivt både för egen räkning och som samhällsaktör. De som kan ta Centigos tjänster i anspråk är bara att gratulera. Imre R
Redaktuellt

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.