Deklaration - få den ordnad av någon -nu-?

117
Okej, nu blev det såhär att jag fick ett orealistiskt bra högskoleprovsresultat (håller på lägga ned mitt företag för att satsa på studier istället) och har därmed chans att bli antagen till läkarprogrammet redan till hösten. För att bli det behöver jag dn dock snabbläsa in en behörighetsgivande kurs. Samtidigt som jag ska deklarera för första gången (tja, vid sidan om sms-deklaration...).Kort och gott känns det alltså som att jag har vatten långt över huvudet i nuläget! Vet ni om det är Möjligt att hitta någon som inte redan har fullt upp med jobb såhär sent? Vart bör man då vända sig, vet inte ens vilka såna firmor det finns och vad de kallas? Tror ni att jag har större chans hos ett mindre eller större företag?Snälla, ha överseende med min okunnighet. 🙂 Tusen tack, ni är guld värda!PS. Ungefär vad kan man tänka sig att något sådant kostar, vad är rimligt? Jag har en enskild firma och omsätter lite, har ej behövt göra bokslut. DS.
720
Så här sent!! För vår del har jobbet med deklarationer och bokslut bar börjat ännu. Det hade varit skillnad om du frågat någon i slutet av maj, då är det kanske svårt att peta in någon ny men ringer du en redovisningskonsult nu så kommer
117
Men deklarationen ska väl in 2a maj om man deklarerar på N1-blanketten..?
206
Ja, det stämmer, men man kan också begära anstånd med att lämna deklarationen till sista juni (längre än så brukar inte skatteverket tillåta).
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se
117
[quote="Bokf. Kontrollera"]Ja, det stämmer, men man kan också begära anstånd med att lämna deklarationen till sista juni (längre än så brukar inte skatteverket tillåta).[/quote] [br] [br]Aha! Kanske är smart att begära "för säkerhetsskull" då, egentligen. Behöver man något särskilt skäl? Förmodar att blanketter finns på deras webbsida? [br] [br]Tusen tack för tipset!
720
Alla byråer söker anstånd för sina klienter med något som heter byråanstånd. Det behövs varken förklaring eller datum på detta utan man anger bara namn och personnummer på de man ska deklarera för och så beviljas anståndet automatiskt. Tar du kontakt med en byrå nu så bara kompletterar de sin ansökan med ditt namn så vet du att det inte blir några problem med att få anståndet. [br] [br]Sedan bara en liten kommentar om den 2:a maj. Man kan inte påbörja ett bokslut förrän tidigast i februari-mars om man vill göra det riktigt. Innan dess kan man inte överblicka interimer eller kontrollera att kundfordringar/leverantörsskulder blir betalda. Från mitten av mars fram till slutet av maj blir sedan boksluten klara efterhand, men när det gäller AB så ska dessa också revideras och bara för att jag är klar med min bit betyder inte det att revisorn också hinner bli färdig likafort. Det är just detta som gör att anstånden för byråerna aldrig är en disskutionsfråga, det är helt omöjligt att bli klar med allt till 2:a maj. En enskild individ däremot har ju gott om tid på sig men när man har 30-40 bokslut och kanske dubbelt eller tre gånger så många deklarationer att göra måste tiden bli längre eftersom man inte kan börja så mycket tidigare.
488
[quote="Redkon"] Man kan inte påbörja ett bokslut förrän tidigast i februari-mars om man vill göra det riktigt. [/quote] [br]Mja, det är väl en sanning med modifikation. Börsbolagen är ju klara med sina bokslut redan i mitten av januari, så omöjligt är det ju inte. Men jag håller med dig att arbetsbelastningen skulle bli orimlig för den som har många bolag att göra bokslut åt, om man inte fick lite tid på sig. [br] [br]Kom det inte upp ett förslag för en del år sen att man skulle förbjuda brutet räkenskapsår? Man skulle bara få ha kalenderår som räkenskapsår. Men efter ett ramaskri från landets redovisningsbyråer och revisorer insåg man att det skulle skicka en hel yrekskår in i utbrändhet, så förslaget drogs diskret tillbaka.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.