från privatkonto till företagskonto- EF

100
Hej allaHar en egen firma och bokför på data.

Har privatkonto på banken som även är för företaget. Så det har varit mycket egna uttag och mycket onödiga privata verifikationer. Ska nu ordna ett företagskonto+ företagskort och privatkonto+ privatkort för sig. Men företagskontot blir nog ett helt nytt konto. Jag har nu konto 1930 upplagd och en viss summa pengar där. Hur blir det nu när jag får ett helt nytt konto och har flera fakturor skickade till kunder som har med det gamla privat/företagskonto att göra? De lägger förmodligen in så kallade passningar i banken så ajg vet inte om de kan ändra konto hur som helst då?När jag får det nya kontonumret så måste jag väl föra över pengarna så det stämmer med 1930- kontot, alltså det jag har på banken nu.låt säga att det då finns 78000 kr på gamla kontot, den dag jag får nytt företagskonto.

Hur bokför jag då kunderna betalar in på gamla kontot,? Fast det ska in på det nya?

I mitt faktureringsprogram ska jag självklart ändra konto sen, så de betalar in på rätt konto. :-
100
[quote="SUSANNE"]Hej alla [br] [br]Har en egen firma och bokför på data. [br]Har privatkonto på banken som även är för företaget. Så det har varit mycket egna uttag och mycket onödiga privata verifikationer. Ska nu ordna ett företagskonto+ företagskort och privatkonto+ privatkort för sig. Men företagskontot blir nog ett helt nytt konto. Jag har nu konto 1930 upplagd och en viss summa pengar där. Hur blir det nu när jag får ett helt nytt konto och har flera fakturor skickade till kunder som har med det gamla privat/företagskonto att göra? De lägger förmodligen in så kallade passningar i banken så ajg vet inte om de kan ändra konto hur som helst då? [br] [br]När jag får det nya kontonumret så måste jag väl föra över pengarna så det stämmer med 1930- kontot, alltså det jag har på banken nu.låt säga att det då finns 78000 kr på gamla kontot, den dag jag får nytt företagskonto. [br]Hur bokför jag då kunderna betalar in på gamla kontot,? Fast det ska in på det nya? [br]I mitt faktureringsprogram ska jag självklart ändra konto sen, så de betalar in på rätt konto. :-[/quote] [br] [br]Efter lite funderingar kring det nya företagskontot. [br]Är det inte i praktiken i banken det blir omflytt utav kontonummer? [br]Så jag kan ha kvar konto 1930 i min kontoplan, och använda mig utav det? [br]Bara jag skriver sk, verifikation och sätter in i pärmen(utan vernr) efter datumhändelser, där jag förklarar situationen? [br]Då tex, kunden betalar till mig till det gamla numret, fastän det ska va till det nya numret????
100
Lite fundering igen. När jag nu ordnar till företagskonto, så har jag innan ordnat att länsförsäkringar drar från mitt konto, det gamla. som jag har i firman på 1930. [br] [br]försäkring firma-bil och egen företagsförsäkring. [br]Jag har i min kontoplan ett konto som 6310, där jag bokför det. [br] [br]Men hur blir det nu sen om jag vill att det ska komma in på 6310. [br] [br]Då de drar från det gamla kontot, som inte har med företaget att göra. [br]Ska ordna så de drar från det nya sen, men tillsvidare hur ska jag kontera det hela om jag vill att de ska komma in på kontoplanen? Blir det så här? [br] [br]2018 kredit egen insättning [br]6310 debet företagsförsäkring :)
488
[quote="SUSANNE"] Då de drar från det gamla kontot, som inte har med företaget att göra. Blir det så här? [br] [br]2018 kredit egen insättning [br]6310 debet företagsförsäkring [/quote] [br]Ja. [br] [br]Resten av resonemanget hängde jag inte helt med på. Kommer banken att flytta över dina inbetalningar så de hamnar på det nya kontot automatiskt? Du kan förslagsvis lägga upp ett nytt konto som tex heter 1940. Om du tycker att en del pengar på det gamla kontot avser firman kan du ju göra en överföring till det nya kontot av de pengarna. Då använder du kvittot på den överföringen (eller en utskrift där överföringen framgår, om du gör den på internet) som verifikation och bokför överföringen: [br]1930 kredit [br]1940 debet [br] [br]Tycker du sen att det som återstår på det gamla kontot är dina privata pengar kan du skriva en bokföringsorder där det återstående saldot bokas över: [br] [br]1930 kredit [br]2013 debet (Egna uttag) [br] [br]Då är konto 1930 nollat i din bokföring och du kan sluta ha med det i bokföringen.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.