Bokföra ett inköp från Envato med flera kvitton

5
Jag har köpt ett tema för min webplats via en hemsida som heter Themeforest, ägt av företaget Envato med säte i Australien. Jag betalade med PayPal.
En summa drogs från PayPal med VAT/moms inkluderat i summan. VAT står alltå inte med i verifikatet hos PayPal.

På Envatos webplats har jag fått kvitton för inköpet där varje kvitto står för olika saker. Dessa kostnader är i USD. Dessa är:
- Kostnaden för temat + support som ingår och är definierat som egen rad. VAT står med för vardera också.
- "Handling fee" samt VAT.
- "Buyer fee" samt VAT
- "Credit", vilket är all kostnad för köpet inklusive den totala VAT-summan. Däremot står inte VAT med på detta kvitto utan är inbakat i summan.

"Credit" verkar vara som en påfyllnad av pengar till kontot hos Envato som sedan användes för att betala för inköpet, men detta gjordes automatiskt när jag tryckte på "köp" knappen.

Nu är frågan hur jag ska bokföra alla dessa kvitton för ett köp. Jag tänker att jag bör kunna ladda upp alla kvitton som underlag i mitt bokföringsprogram (bokio) och sedan bokföra köpet i en bokföringspost för att ha underlag till momsen. Hela summan som drogs finns på PayPal verifikatet i SEK eftersom det omvandlades i PayPal när det drogs från banken. Jag kan ta med den också som verifikat.

Men hur jag ska ange momsen är jag inte helt klar på. Momsen 25% drogs på varje enskild kvitto förutom "Credit" och står i USD. Det är här det rör ihop sig, så jag undrar om det är någon här som har kunskap om hur man bör göra?
 
5
Jag lyckades hitta på bokio att det ska bokföras med fiktiv moms, oavsätt om det står med moms eller inte på underlagen (eftersom det är från utlandet). Så då, om jag förstår det rätt, ska jag beräkna 25% av totalsumman och bokföra det som momsen.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.