Underlag på PayPal avgift som togs innan pengar kom in

6
Hej!
Har lite problem med att lista ut hur man löser ett problem där en avgift saknas på PayPal's underlag för en transaktion när det gäller underlag till bokföring. Använder kontantmetoden och tänker bokföra intäkter när de kommer in på mitt faktiska bankkonto.
I mitt fall får jag utbetalt från en marknadsplats online där pengarna kommer in till PayPal först och sedan till företagskonto hos banken. När pengarna kommer in till PayPal så har PayPal redan tagit en avgift som helt enkelt inte finns med i underlaget för transaktionen. Marknadsplatsen beskriver att det kommer att tas 9 kr från PayPal, men det finns inget underlag någonstans som visar att det drogs från intäkten när den väl kommit fram. Det står endast som en informativ text när man begär utbetalning.

Ex:
Utbetalt till mig: 1000 kr
Pengar kommer in till PayPal: 991 kr

Om man sparar transaktionsdetaljerna från PayPal för händelsen som en PDF, kan man då lägga till själv att det drogs en viss summa som avgift på den? Eller skriver man en egen verifkation utan PayPal underlaget där man beskriver att det drogs 9 kr på något sätt? Hur löser man detta på bästa sätt?

Tacksam för svar.
6
Uppdatering:
Det verkar inte vara PayPal som drar den direkt, utan det är marknadsplatsen som drar den när man begär utbetalning. Jag förmodar att man inte tar upp det då i bokföringen alls eftersom den verkliga summan man får utbetalt från marknadsplatsen är då 991 kr (enligt mitt tidigare exempel) och inte 1000 kr.
Marknadsplatsen är Patreon föresten om någon undrar.
2
1
Låter inte riktigt som något du behöver oroa dig om.
Om det är 991kr som kommer in på ditt företagskonto så är det 991kr som skall redovisas.
1073
139
Om du först har bokfört beloppet 1000 kr på något konto som sen blir 991 kr när det överförs till ett annat konto bör du förstås ha ett underlag för vad som hände med de 9 kr som försvann. Om däremot 991 kr är det första beloppet som bokförs är det, som det skrevs här ovanför, inget att bry sig om.
 
6
Ja precis, kom i underfund med det till slut. Tack för era svar!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.