Aktieägaravtal i holdingbolag

0
Hej, Jag äger ett holdingbolag tillsammans med en kompanjon. Vi ska starta en verksamhet i ett dotterbolag. Detta för att kunna utnyttja lönebaserat utdelningsutrymme i dotterbolaget i framtiden.

Vi ska skriva ett aktieägaravtal men detta ska framför allt röra driften av verksamheten. Denna ska ju bedrivas i dotterbolaget som enbart har en ägare. Därav tänker jag att avtalet måste skrivas i holdingbolaget eller? Kan vi reglera frågor om lön, arbetsfördelning, med mera i vårt aktieägaravtal?

Jag hoppas ni förstår frågeställningen. Det kan eventuellt vara en dum fråga men mina kunskaper i området är högst begränsade.

Tack på förhand.
1009
211
Hej, Aktieägaravtal skrivs just med aktieägare, och då för det bolag ni äger. Dvs moderbolaget. Avtalet är ett avtal mellan er ägare. Det kan även reglera ert förhållande till ev dotterbolag, tex att ni förbehåller er att rösta för maximal utdelning till moderbolaget. Där kan ni också reglera lönesättning, arbetsfördelning mm. Bra saker att ha med är också vad som gäller om ni inte är överens. Man glömmer lätt den biten. Vad händer om ni vill olika eller om ni inte alls kan samarbeta. Hur ska det gå till om ena vill sälja sin del mm.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.